Bruker du Norwegian kredittkort reiseforsikring og er over 70 år? Da kan du være ille ute.

 

Bruker du Norwegian kredittkort reiseforsikring og er over 70 år? Da kan du være ille ute.

Har du kredittkort har du sannsynligvis gratis reiseforsikring inkludert dersom du betaler 50 % eller mer av reisen med kortet. På denne måten slipper du å bruke penger på helårsforsikring, og du kan lene deg tilbake i flysetet i visshet om at du er i trygge hender. Mange kredittkortbrukere  faller utenfor noen av godene reiseforsikringen kortet fører med seg – nemlig reiselystne personer over 70 og 75 år.

Forsikringen dekker heldigvis fremdeles forsinket bagasje, forsinket avgang, ansvarsforsikring, rettshjelp og lignende, så framt dette er noe du har krav på i det ordinære forsikringsvilkåret – noe de fleste har.

 

Disse betingelsene reduseres eller opphører vanligvis ved en bestemt alder

  • Reisesyke: Dersom du blir syk under reisen dekkes utgifter til lege, medisiner og sykehusopphold.

  • Avbestilling: Gjelder hvis du må avlyse forhåndsbetalte reiser på grunn av at du eller dine nærmeste er rammet av akutt sykdom eller ulykke, eller dersom hjemmet ditt har tatt større skader.

  • Hjemtransport: Dekker hjemreise om du eller nær familie rammes av ulykke, sykdom eller død når du er på reise.

  • Ulykkesforsikring: Ved ulykkesskade gis erstatning ved dødsfall eller varig invaliditet.

Dette gjelder ikke bare reiseforsikringer gjennom kredittkort, også flertallet av helårsforsikringer rammer eldre på disse punktene. Forsikringssummen ved ulykke reduseres ved en viss alder, og det vanlige er at den opphører ved fylte 75 eller 80 år. I noen tilfeller opphører den også ved fylte 70 år

Tabellen viser en oversikt over når ulykkesforsikringen reduseres, når den opphører og når forsikringer som avbestilling, reisesyke og hjemtransport forsvinner.  Her ser dere at Norwegian og også Santander  fjerner ytelsene avbestilling, reisesyke og hjemtransport ved 70 år. Blir du da syk, så er det ingen hjelp å få av reiseforsikringen.

Kilde:https://dinero.no/reiseforsikring-med-kredittkort-for-deg-over-70/

Dette må du huske før du reiser:

  • Halvparten eller mer av reisen må være betalt med kredittkort for at forsikringen skal gjelde. Dette gjelder også for drivstoff dersom du tar deg en bilferie på kontinentet.

  • Reiseforsikringen varer vanligvis i 60-90 dager, avhengig av ditt kredittkort.

  • Om du reiser på ferie med åpen retur eller uten retur gjelder reiseforsikringen kun et begrenset antall dager.

  • Les gjennom vilkårene i reiseforsikringen før du legger ut på reise. Slik vet du i hvilke tilfeller forsikringen gjelder for deg.

 

 

Les her mer om hvilke selskap som er best for deg over 70 år.

 

https://dinero.no/reiseforsikring-med-kredittkort-for-deg-over-70/

Har du noen erfaringer med de forskjellige forsikringsselskapene om denne problemstillingen, så kom gjerne med dine erfaringer.

Populære norske blogger