Er besteforeldrene egoistiske når de er på langtidsferie ?

cruise-ship

alanya1

Dagens besteforeldre tenker bare på seg selv.

Jeg leser ofte i aviser og tidskrifter at dagens besteforeldre er egoistiske og tenker mest på seg selv. Barn og barnebarn blir overlatt til seg selv.  Bestforeldrene  er mer opptatt enn tidligere, og reiser ofte både på langtidsferie og andre  kulturelle reiser.

Thorbjørn Brook Steen skriver i sin artikkel at de aller fleste i denne generasjonen, er født etter krigen, kom seg som unge inn på århundrets gunstigste boligmarked. I dag sitter de fleste med for lengst nedbetalte boliglån, har vesentlig bedre helse enn egen foreldregenerasjon og en mye høyere forventet levealder enn pensjonistene før dem.

Faktisk lever 68-erne fire ganger så lenge etter pensjonsalder som sine egne foreldre. Mye takket være  AFP, som egentlig var ment for sliterne.

Kåre Willoch har klokt påpekt at dette er første gang en generasjon ikke ser seg tjent med å dele av sitt til de neste generasjonene, slik at familien vil fortsette å klarer seg like godt i fremtiden. For mange pensjonister er i stedet tiden inne til å utvide horisonten, reise langt, øke sin kulturelle konto og kjenne på hvor godt det er å slappe av.

Det koster. Noen bruker opp alle pengene sine. Andre tar opp dyre seniorlån som suger til seg hver krone som ellers ville blitt arv, og sørger dermed for at neste generasjon starter på bar bakke.

foreldre

Tilbake i Norge fortsetter travelheten.

Når besteforeldrene kommer hjem etter sine ferier, så opplever mange av barna at besteforeldrene er travelt opptatt med sine aktiviteter. De vil selvfølgelig gjerne stille opp å passe barnebarn, men på dere premisser. Det betyr i praksis at barnepass må avtales god tid i forveien. For mange skaper dette dårlig stemning innad i familiene. Den unge generasjon opplever dette som om de er fratatt en rettighet, som besteforeldrene selv hadde da de var i samme situasjon.

 

Hvem er mest egoistiske?

Hva mener så du om dette og hvordan kan vi løse dette til felles beste for alle parter?

 

Happy grandparents and grandchildren - Outdoors

 

Populære norske blogger