Hva er beste bo alternativ ved langtidsopphold i Alanya?

Hva er beste bo alternativ ved langtidsopphold i Alanya?

For mange er det å finne et egnet bosted en utfordring i seg selv. Har du ikke vært i Alanya før, så er det selvfølgelig ikke enkelt å vite hvilke muligheter som finnes. For de som har vært her før, så er det som regel det tryggeste å fortsette med det bo alternativ man valgte første gangen. De fleste av oss får gjerne anbefaling av venner og kjente, som har vært fornøyde med sitt valg av boform.

 

Hva finnes så av alternative bo former?

Det mest vanlig valget for mennesker som vil bo over et lenger tidsrom er hoteller med variabel standard. De fleste hotellene inneholder gjerne et soverom i tillegg til et oppholdsrom av varierende størrelse. I tillegg et lite bad med dusjmuligheter.  Her vil du finne det aller nødvendigste når det gjelder å kunne tilberede noe mat selv, men relativt begrenset vil det være. I tillegg er det vask og skifte av sengetøy regelmessig. Hotellene baserer seg på at gjestene spiser sine måltider på hotellet, eller på andre restauranter i nærheten. Det legges ofte opp til sosiale sammenkomster på disse hotellene, slik at gjestene blir bedre kjent og skaper med det nye relasjoner og vennskap. I tillegg så er det selvfølgelig viktig for hotellet at gjestene da spiser, drikker og legger igjen sine penger ved slike sammenkomster. Vi ser ofte at de samme gjestene kommer igjen år etter, uavhengig av standard på hotellene. For mange er det sosiale det viktigste. Mitt råd til mange er å sjekke andre hoteller og sammenligne både pris og standard.  Skal man bo på i flere måneder på et hotell, så bør det være gode fasiliteter og rom og service man kan trives med. Jeg opplever at alt for mange tar til takke med dårlige hoteller. Det vil ikke koste særlig mer å bytte til et med bedre standard. Verdt å merke seg at det er et begrenset antall hoteller som holder åpent i vinterhalvåret.

 

Leilighetshotellene er for mange det beste alternativ.

Det viser seg at mange av de som bor i Alanya over lenger tid ønsker seg noe mer enn hva vanlige hoteller kan tilby. Da er Leilighetshotellene et godt alternativ. Disse inneholder gjerne 1 til 2 soverom i tillegg til et oppholdsrom av varierende størrelse. Her vil du finne bad og vaskerom med muligheter for vask av egne klær. Kjøkkenet er ofte relativt godt utstyrt, slik at matlaging hjemme er betydelig enklere enn på et hotell. Også på leilighetshotellene arrangeres det regelmessige sammenkomster, så det sosiale blir godt ivaretatt, for de som måtte ønske det. Jeg vil også her oppfordre til å  sjekke mulighetene som finnes i Alanya. Det finnes varierende kvaliteter på Leilighetshotellene. En god del begynner å bli eldre, med behov for oppussing. Men det finnes også relativt nye, hvor boforholdene er utmerket, og ofte til samme pris. Ønsker du ikke for mye sosial omgang med andre gjester, så fungerer Leilighetshotellene utmerket.

 

Leie av egen leilighet og bo som hjemme.

Det siste alternativet som jeg selv og min kone liker best er å leie leilighet, slik at vi kan bo og leve som vi gjør hjemme. For oss er det viktig å kunne tilberede de fleste måltider hjemme i leiligheten, samt gjøre innkjøp både på marked og i lokalbutikken. Dette gir oss en følelse av å bo som hjemme i Norge, og vi er dermed ikke på ferie. Her må vi selvfølgelig vaske og holde i orden leiligheten, og med det beholder vi den daglige rutinen. Leiligheten er i utgangspunktet av meget god kvalitet, med 2 soverom, 1 eller 2 bad, stor stue inkl kjøkken, samt en eller flere terasser. Leilighetene er meget godt utstyrt med alt av kjøkkenutstyr og gjerne inkludert stekeovn, som mangler på de andre bo alternativene. Prismessig vil det ligge på samme nivå som et Leilighetshotell.  Det finnes tusenvis av ledige leiligheter, så det er mye å velge mellom. Du kan leie av tyrkere eller skandinavere som kun benytter seg av leiligheten i sommer halvåret. I vinterhalvåret står de som regel tomme, og du oppnår derfor en god leiepris dersom du velger å bo over flere måneder. Husk likevel å prute. Husk også her å sjekke ut forskjellige leiligheter, for kvaliteten varierer, selv om prisen også her er noenlunde den samme.

 

Hva er budskapet med denne bloggen?

Budskapet mitt er enkelt. Uansett hvilken boform som passer for deg, så sjekk ut alternativene som finnes. Snakk med folk og oppsøk og se med egne øyne hva som tilbys andre steder. Skal du først bo i Alanya i flere måneder, så bør du bo et sted du er godt fornøyd med, og som har de fasiliteter du forventer. Har du mulighet så sjekk ut solforholdene der du ønsker å bo. Sol er meget viktig om vinteren. Alt for mange hoteller ligger i skyggen. Livet er for kort til å bo dårlig, hvis du kan unngå det?

Jeg har bevisst unngått å reklamere for noen spesielle hoteller, leilighethoteller og leiligheter.

 

Har du synspunkter så kom gjerne med de.

Populære norske blogger