God jul til deg og alle våre tyrkiske venner

God jul til deg og alle våre tyrkiske venner

 

Vi har vel alle som har vært i Tyrkia i flere år fått mange gode venner , både tyrkere og folk fra andre land. Vi går nå inn i en tid preget av julefeiring over store deler av kloden. Også Alanya har sin  måte å feire jul på. Da tenker jeg ikke på den religiøse feiringen av julen,  men den kommersielle feiringen . Julen i Alanya er en tid preget av håp for de som lever av turistene.  Hvert år kommer det mange turister for å feire julen Alanya. Dette gir et håp i en ellers så trist hverdag hva angår salg til turistene. Vi vet at de siste årene har vært preget av nedgang i omsetningen for de som lever av turister. Likevel lever vi alle i håpet om at oppgangen skal komme, og det vil den etter min mening gjøre i årene som kommer.

 

 

God aktivitet og bedring hos enkelte i høst månedene.

 

Det virket på meg som om høsten i år bar preg av at flere turister tok turen til Alanya enn tidligere år på samme tidspunkt. Både på strendene og i basarene ble det gitt uttrykk for at så var tilfelle. Eieren  til  en av strandbarene jeg var i kontakt med fortalte at han hadde hatt sin beste sesong på 5 år, noe høsten var en medvirkende årsak til. Likevel sier nok de fleste at 2017 også var et dårlig år. Nå skal det mye mer til for å endre totalbildet for turistnæringen i Alanya. Likevel er det lov å være optimist.

 

 

 

La oss håpe julen i år fortsetter trenden fra i høst.

 

Et lite glimt av lys kan julen være for de mange tyrkere som lever av turistnæringen.  La oss håpe at trenden fra i høst fortsetter, og at flere tar turen til Alanya i julen. Er du nedover i julen, så benytt muligheten til å støtte det lokale næringsliv. Julen i år er ikke tiden for den store prutingen på pris, da  denne tiden i utgangspunktet er relativ lav. La det være vår julegave til våre tyrkiske venner å handle mer og betale det varen koster uten å prute. Jeg er sikker på at våre tyrkiske venner vet å ta en pris som sikrer at vi kommer tilbake ved en senere anledning. I tillegg er jeg selv mer optimistisk enn på lenge hva angår økning av turister til Tyrkia i årene som kommer. Utsagn i media i høst om  stor økning i bestillinger, bør være en god indikasjon på det.

Med dette  vil jeg ønske deg og  våre tyrkiske venner en riktig God Jul.

 

 

 

 

 

Populære norske blogger