Sliter du med mørketidsplager?

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

gjesp%20159037657_3081

Sliter du med mørketidsplager?

Begrepet vinterdepresjon er hett stoff hele vinteren i gjennom, og det er lett å kjenne seg igjen i symptomene som listes opp i media: mangel på tiltak og energi, nedstemthet, trøtthet, økt søvnbehov og økt matlyst.

Mens en av ti rammes av vinterdepresjon, er det dobbelt så mange som rammes av  mørketidsplager som dreier seg om langt lettere symptomer, men av samme karakter.

9 av 10 er vintertrøtte og har mørketidsplager.

Det flesteparten imidlertid opplever, hele 9 av 10 er vintertrøtte er en eller annen grad av forskjell mellom årstidene, som trøtthet og uopplagthet i mørketiden.

Det blir galt å si at 90 prosent av befolkningen er deprimert i mørketiden selv om så mange reagerer på lysendringene, men det meste i livet er i endring. Det at både humør, energi og overskudd endrer seg med årstider og livsfaser er ikke unormalt, men heller en naturlig del av livet, sier lege Geir Stene-Larsen ved Folkehelseavdelingen i Helse- og omsorgsdepartementet, tidligere direktør ved Nasjonalt Folkehelseinstitutt.

tastatur%20151509962_3082

3-4 timer mer dagslys i Alanya en i Norge  i vinterhalvåret.

Det  er stor forskjell på dagslengden i Norge og Alanya. I snitt 3 timer mer dagslys  i den mørkeste tiden.  I desember er det hele 4 timers forskjell på det meste. Dvs 21 desember og vintersolverv.  

Nå anbefales det flere tiltak for å motvirke problemene med mørketidsplager i Norge. Ikke minst fysisk aktivitet og lysbehandling med mer .(http://www.klikk.no/helse/velvare/kroppogsinn/vintertrotthet-1443730.ece)

Fyrlykta i Alanya
Fyrlykta i Alanya

Slipp unna mørketidsplager og eventuelle depresjoner ved å oppholde deg i Alanya i vinterhalvåret.

Min anbefaling til deg i dag  er selvfølgelig å reise vekk fra plagene  hvis du har mulighet for det. Forleng sommeren med 2 mnd, og få en norsk vår/forsommer gjennom resten av vinteren.  Mye hyggeligere å gjennomføre fysisk aktivitet  når temperatur er høyere og dagslengden betydelig lengre. I tillegg vil du treffe mange andre mennesker som har tatt de samme valgene. Disse kommer tilbake år etter år, og har det helsemessig betydelig bedre enn om de skulle vært hjemme i Norge. (Nå er det jo selvfølgelig mange som trives hjemme i Norge i mørketiden, og de bør selvfølgelig fortsette med det.)

Alanya 8 januar 2016
Alanya 8 januar 2016

Reis gjerne hjem til jul og advent.

Mange av de som kommer nedover i oktober, reiser gjerne hjem og feirer jul og advent i desember.  Da er det kvalitetstid med barn og barnebarn for de som har denne muligheten.  Deretter reiser mange ned igjen i begynnelsen av januar og blir utover våren For egen del vil vi bli til slutten av mars, slik at vi får med oss noen skiturer i påsken. Føler for vår del at vi da har fått det beste med oss fra alle årstidene, samtidig som vi unngår de verste mørketidsplagene.

Hva er dine erfaringer  ved å reise på denne tiden, og hvordan gjør du det?

dsc_0017

Alanya 12 februar 2016

2 Comments

  • Åsne Meaas

    9. desember 2016 - 09:06

    Jeg er så enig. Har man muligheten til å reise så er det virkelig anbefalelsesverdig. For egen del reiser jeg sørover for at helsa mi skal bli bedre. Her hjemme er det et smertehelvete. Mørketiden gjorde meg ikke så mye før og kanskje ikke nå heller men helsemessig er det en stor gevinst. Jeg liker jo ikke vinteren i Norge lenger og det bunner i at det er store temperatursvingninger som medfører en eller kanskje flere med kulde og snøvær for så å gå over på mildvær og regn. Da blir det livsfarlig å gå ut. Måking er jo ikke en høyt prioritert sak og når det da først har snødd uten at de har måkt så kommer mildværet og regnet. Når det så har blitt rimelig sørpe så kommer kulda igjen og tror du de har måke fortauene før regnet. Hva skjer da. Jo det er det så ruglete at det er vanskelig å få fotfeste og er du så uheldig at du må over en vei så er sjansen stor for at du sklir og lander på ryggen. Selv priser jeg meg over at jeg har en sterk benbygning så jeg har brukket benet bare én gang i livet og det var på glattisen. Derfor velger jeg meg Alanya som er fri for disse utfordringene og jeg reiser ikke hjem før i slutten av april med håp om at snøværet da har gitt seg. I år var jeg ikke så heldig. Den etter at jeg kom hjem var det helt hvitt når jeg våknet om morgenen. Nå gleder jeg meg bare til å reise tilbake i slutten av januar.

  • steinar

    9. desember 2016 - 09:37

    Takk for fint innlegg Åsne. Tror mange kunne ha godt av å slippe unna vinteren i Norge, og de problemene den medfører for mange.

Comments are closed.