Sykkelaktiviteter i Alanya

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Alanya er et eldorado for de som liker å sykle. Området byr på  mange muligheter  både langs landeveien , men  også i fjellene rundt Alanya. Det alltid en fordel å sykle sammen med andre når man er i ukjent terrenget. Dette er spesielt viktig i Alanya området, da det ikke finnes gode kart som dekker området.  I tillegg kan det skje noe med deg eller sykkelen, og da er det alltid en fordel å være flere. Vi bruker både landeveissykkel og MTB (terrengsykkel).

Vi sykler sammen i Alanya heter Facebook gruppen som skal organisere dette.

https://www.facebook.com/groups/570970273004311/?fref=ts

Vi ber derfor alle som er interesserte til å bli medlemmer i gruppen, slik at de får nødvendige oppdateringer.

En aktivitet hvor alle er ansvarlige .

Du lurer kanskje på hvordan dette  fungerer? Svaret er enkelt. Her er det opptil hver enkelt å legge inn en forespørsel om sykkelaktivitet og ønsket nivå. Her skal være plass til alle, uansett hvor mye du har syklet før. Fra amatører som kan tenke seg å begynne å sykle, til de som har syklet mye og er i god form.

Eksempel 1 på tekst du kan legge inn: Hei, jeg heter ……………….. og har lyst til å begynne å sykle sammen med noen i Alanya. Jeg har syklet lite før, og ønsker å sykle sammen med likesinnede. Er det noen som er i samme situasjon, så gi tilbakemelding.

Deretter avtaler de som  er interesserte tidspunkt og møtested, og blir enige om en rute.

Eks 2 på tekst du kan legge inn: Hei, jeg sykler til Gazipasa i morgen kl. 0900. Er det noen som ønsker å være med?  Vi møtes på strand 19 i Oba.

Da vet de som vil være med, at å sykle til Gazipasa krever brukbar form, og vil ta rundt 4-5 timer avhengig av fart og evt. pauser. Har du ikke syklet ruten før, er bare å spørre om distanse og antatt snitt fart. Er man først på sykkeltur sammen, så gjennomføres turen samlet. Ingen bli overlatt til seg selv.

Bruk helst Strava,  for å loggføre aktiviteten.

Vi oppfordrer derfor alle som ønsker å sykle i Alanya om å logge turen på Strava som er gratis.  Når turen er ferdig, legger du turen ut på siden, slik at andre kan se detaljer om turen. Strava er en god  kilde til motivasjon og forteller deg om dine aktiviteter den siste tiden. Har du ikke syklet noe særlig før, så ta det med ro. I bakkene sykler du så sakte at du og kameratene lett kan snakke sammen. Legg ut interessant info om turene dine, slik at andre kan ha nytte av det siden.

Har du andre tips, så kom gjerne med de. Det er viktig å lære av hverandre.

Husk å dele siden, slik at flere får vite om muligheten til å sykle sammen med andre i Alanya.

https://www.facebook.com/groups/570970273004311/?fref=ts

https://www.strava.com/

2 Comments

 • Jostein Stenseth

  28. januar 2017 - 09:14

  Fin blogg, bra iniativ at det skrives mer om aktiviteter her nede.
  Det finnes også planer om oppstart av en foto og tur-gruppe i regionen vår – foreløpig forsøker vi å samle oss på facebooksiden https://www.facebook.com/groups/mahmutlarfoto/

  Formålet er å utveksle erfaringer, fototips både motiv og utstyr, tips om motiver og ikke minst gode reisemål med formål hygge og foto.

  Vi har håp om at ihvertfall de som frekventerer området ofte kan møtes for felles turer og arrangement. Det kan også være at vi arrangerer kurs innen foto og fotoregionen til høsten igjen.

  Bli gjerne medlem i gruppa. Hilsen Jostein Stenseth

 • steinar

  28. januar 2017 - 12:21

  Takk for kommentar Øystein. Flott at det er flere som forsøker å iverksette aktiviteter til felles glede. Skal bli med på facebook gruppen din, så snakke vi etterhvert..

Comments are closed.