Like barn leker best også i Alanya?

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Like barn leker best også i Alanya?

Da jeg ankom Alanya for noe år tilbake, så jeg fram til en aktiv og sosial tid sammen med andre skandinavere. Jeg håpet at vi skulle forene krefter og ressurser til felles beste, uavhengig om vi var svenske, danske eller norske. Med vår felles historie, relativ lik kultur, samt få språkbarrierer, skulle alt ligge til rette for en spennende og utviklende tid for skandinaviske pensjonister i Alanya.  Hvordan så jeg for meg at dette skulle fungere?

 

Ut på tur gruppe i Oba/Alanya

Alanya har en flott natur med mange muligheter for forskjellige aktiviteter. Ikke minst helsemessig er det viktig å være fysisk aktiv.  Hva med en felles ut på tur gruppe, hvor man kan treffe andre mennesker og samtidig være fysisk aktiv? Husk at en rolig gåtur også er fysisk aktivitet.

https://www.steinarjohansen.com/gaturer-i-rolig-tempo-ny-aktivitet-i-alanya/

https://www.facebook.com/groups/1380169448924261/?fref=ts   Ut på tur gruppe i Oba/Alanya

 

Vi går på tur sammen.

Vi spiser frokost etter å ha gått tur sammen først.

Vi sykler sammen i Alanya

 

For de som liker å sykle, er det i Alanya mange flotte ruter. Her kan du oppleve den tyrkiske landsbygden på nært hold. Her må det også ta hensyn til den enkeltes fysikk  og utgangspunkt, men jeg er sikker på at du  alltid  finner likesinnede som vil sykle sammen.

https://www.steinarjohansen.com/sykkelaktiviteter-iverksettes-alanya-umiddelbart/

https://www.facebook.com/groups/570970273004311/?fref=ts   Vi sykler sammen i Alanya

 

 

 

Vi spiller og synger sammen i Alanya?

 

Jeg vet med sikkerhet at mange av de som oppholder seg i Alanya, spiller et eller annet instrument. Hadde det ikke vært hyggelig å komme sammen, og skape et hyggelig fellesskap med våre instrumenter. En ukentlig sammenkomst  hvor vi spiller og synger sanger fra 50-60 og 70 tallet? Her er det tid og anledning å ta fram gamle musikalske kunnskaper, og utvikle disse videre. For egen del er jeg med i en liten gruppe som møtes hver torsdag kl 14.00 på Secret Restaurant, hvor folk som like å spille og synge sammen møtes. Ta gjerne en tur du også.

I tillegg er det sikkert mange andre aktiviteter vi med fordel kunne ha sammen.

 

 

 

 

Nå finnes sikkert lignende grupper  for både svensker og dansker, men det  hadde kanskje vært hyggelig om vi kunne være aktive sammen?

 

 

 

Hvordan fungerer så det skandinaviske samarbeidet i Alanya i dag?

 

Jeg må medgi at jeg kjenner lite til hva våre svenske og danske venner bedriver tiden med i Alanya. Vet at det finnes lukkede foreninger for dansker og svensker, som møtes regelmessig. Jeg ser også facebooksider kun for dansker osv. Men noe samarbeid  kjenner jeg ikke til, men mulig det finnes.   Vi trives kanskje best sammen med våre landsmenn?  Mulig vi har en eller annen barriere for våre nordiske naboer, basert på inngrodde oppfatninger av hverandre?

Eller er det slik at like barn leker best sammen?

 

 

 

 

 

 

4 Comments

 • Astrid Krogh

  17. mars 2017 - 09:00

  St Steinar, du lägger ner ett fantastiskt jobb på att samla oss skandinaver till olika aktiviteter! Vi har ju deltagit i sången, och det har varit jättetrevligt! Kan det vara så att informationen inte når fram till svenskar och danskar?

  • steinar

   17. mars 2017 - 09:19

   Takk for kommentar Astrid. Jeg vet ikke grunnen, men mulig du har rett. Vi får bare fortsette, så får vi se hvordan det går.

 • Tove Rangberg

  17. mars 2017 - 10:24

  Vi är bara med i den norska gruppen. Vi kommer ner i påsk å kommer då att delta i gåturer. Gleder oss.
  PS. Visste i inte att svenskarna har egen grupp. Ska nu leta efter den o dela den norska där.

 • steinar

  17. mars 2017 - 11:40

  Takk for kommentar Tove. Hadde vært hyggelig om du kunne dele den norske gruppen, slik at vi kan få flere til å gjøre aktiviteter sammen.

Comments are closed.