Oktober er den beste måned for skandinavere i Alanya

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Oktober er den beste måned for skandinavere i Alanya

Har du anledning å reise til Alanya i oktober, så vil jeg sterkt anbefale det. Her vil du garantert få oppleve en sommer som du  kun kan drømme om hjemme.  Med dagtemperaturer mellom 25 og 30 grader i skyggen, samt 27 grader i vannet, så må jo dette være en nytelse for enhver skandinaver. Hvordan har sommeren vært der du bor? For mange har det sikkert vært for mye vind og regn? Det vil du ikke oppleve i Alanya i oktober-garantert.

 

 

Alanya har strender for alle.

 

For mange er det Kleopatrastranden i vest som er den ultimate stranden. Her finner du kilometer med flott sandstrand, og gode bademuligheter. Imidlertid så bør man være obs på at det kan være noe dypt rett ut for stranden, slik at små barn bør passes på. Vær også obs på bølgene som kan være litt kraftige, og følg også med på flaggene langs stranden som forteller om det er ok å bade eller ikke. Ved rødt flagg så hold deg unna, og finn heller en annen strand.

Øststranden på andre siden av borgen i Alanya har etterhvert fått mange tilhengere. Her finnes også kilometervis med sandstrender, men også mer åpent fjell mellom sanddynene. Helt innerst ved havnen i Alanya finner du den offentlige stranden, som er meget langgrunn og passer ypperlig til barnefamilier. Ellers hele veien mot Tosmur, vil du helt sikkert finne en strand som passer ditt behov. På strekningen finnes et 30 talls strandrestauranter med hver sin lokale strand, hvor du kan nyte sol, gode badetemperaturer og  deilig og  rimelig mat og drikke.

 

 

 

Opplev de lokale marked når du er i Alanya

 

I Alanya og omegn vil du finne lokale marked på forskjellige ukedager hele året gjennom. Det må du bare få med deg. En opplevelse i dufter, farger, frukt og grønnsaker i alle variasjoner, og til priser vi bare kan drømme om hjemme i skandinavia. Ta deg en tur å se på lokalbefolkningen og turistene som handler, og hør på selgerne som roper og markedsfører sine varer. Anbefaler også at du kjøper med deg det du trenger av frukt og grønt, avhengig av om du bor i leilighet eller hotell.

 

 

 

Hvordan skaffe seg flybilletter til Alanya?

De fleste har nok fått med seg at det er færre avganger fra skandinaviske flyplasser nå enn tidligere. I tillegg så er prisene vesentlige høyere enn før. Det er derfor viktig å vite om de muligheter som finnes. Du kan finne charterturer som er rimelige, (billiga sista minuten-resor), og du kan fly via Istanbul med Turkish Airlines eller Pegasus for å nevne noen. I tillegg er det viktig å støtte opp om SAS og Norwegian, slik at de ikke trekker seg ut av Tyrkia . Det vil ingen skandinavere være tjent med. Så husk å sjekke de muligheter som finnes. Se bildet nederst over  de vanligste alternative reiseoperatører.Har du noen gode tips med tanke på rimelige reiser, så la oss få ta del i dine erfaringer. Ha en fin dag så lenge.

 

 

 

2 Comments

  • Anne-Grethe Mondahl

    27. september 2017 - 08:35

    Flott å føllge bloggen din.

  • steinar

    27. september 2017 - 16:44

    Takk for det Anne-Grethe.

Comments are closed.