Çipura den beste fisken i Alanya

Husk å dele.

Çipura den beste fisken i Alanya

Er du glad i fisk, men ikke tatt sjansen på å smake her i Alanya? Da bør du prøve Çipura. Fast i kjøttet, som en piggvar hjemme i Norge og fin i smaken.  Har truffet mange her nede som er glad i fisk, men som enda ikke har smakt på den lokale fisken i Alanya. Jeg er litt usikker på hvorfor det er slik, men tror at mange har en sperre for fremmede fisker. Så er du blant disse så vil jeg sterkt anbefale deg å prøve den lokale Çipura. Du finner den på det lokale fiskemarkedet eller på Metro. Handler selv på Metro, da dette er nærmest for meg. Passer likevel på å kjøpe fisk når den er fersk. Metro får fersk fisk på tirsdag og lørdag. Ikke gå etter den billigste Çipura, da den enten er oppdrettsfisk, eller at den begynner å bli noen dager gammel.

 

Så enkel å lage at selv jeg som er mann får det til.

Størrelsen på fisken bestemmer du selv. Spiser du fisk sammen med de flotte tyrkiske grønnsakene inkludert litt salat, så skal det ikke store fisken til før du er mett.   For egen del liker jeg å gjøre det enkelt. Fisken blir renset på Metro, så da er det bare å vaske den før du begynner tilberedningen hjemme.

Hjemme hos oss liker vi Çipura med salt og pepper, samt litt hvitløk. Den skjæres på skrått på begge sider av fisken, slik at det blir firkanter. Så er et enkelt å  strø salt og pepper, samt ha hvitløk i . Stekeovn på 175 grader, og fisken som er i ildfast fat, trenger kun 20 minutter til den er ferdig. Du tester deg fram til det avhengig av størrelsen. Bruk gaffel og skje, så ser du når den lett løsner fra bena.

Tilbehøret bestemmer du selv. Vi er glad i broccoli, bønner, blomkål, asparges, gulrøtter, som vi wooker og har  ved siden av fisken. I tillegg er det alltid salat i alle fasonger, med tomat, agurk, ruccola, selleri og annet godt vi finner på markedet. Saus for oss nordmenn er også et must, og den lages gjerne fra bunnen av. (sausen lager kona).

Et glass rødvin passer også godt til denne fisken. Her er det bare å velge og vrake blant tyrkiske viner, tilpasset din smak og lommebok.

Har du noen erfaringer med fisk i Alanya, så del gjerne med oss andre.