Alanya imponerte oss stort.

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Alanya imponerte oss stort.

Det sier ekteparet Karin og Tedd Urnes, som besøkte Alanya for første gang i år. Etter mange års opphold i Spania, Frankrike og Kanariøyene, ble de overtalt av noen venner til å prøve Alanya. 4 ukers opphold ble gjennomført i februar og mars i år, og dommen er enstemmig og unison. Alanya imponerte oss stort sier de begge.  Det første de kommenterte etter bare noen dager, var kvaliteten på leilighetshotellet de bodde.  Vi har aldri bodd så flott noen gang hverken i Spania, Frankrike eller på Kanariøyene.  Og prisen forteller de var betydelig lavere  enn i de andre landene. Sikkert 75% lavere og i tillegg var kvaliteten på leiligheten betydelig bedre.

 

Alanya har mye å by på for vintertrøtte nordmenn.

Noe av det vi satte stor pris på var at vi hver eneste dag kunne benytte oss av den flotte strandpromenaden. Spaserturer på over 1 mil hver dag,  i vakre omgivelser var en stor overgang fra Norge. Og de flotte parkene langs strandpromenaden var virkelig imponerende sier de. Tenk her var det blomster i alle farger, og mange trær kom også med sine blomster i mars.

For ikke å snakke om alle de vakre tulipanene i full blomst i parken ved Atatürk statuen i sentrum av Alanya.

Hver dag var det noe nytt å oppleve, noe som de satte stor pris på. Etter å ha vært innesnødd hjemme i Norge i flere måneder var det deilig å kunne komme seg ut i solen og være aktiv. Kleopatrastranden med sine sandstrender, parkanlegg og små restauranter, ble også besøkt flere ganger under oppholdet. Selvfølgelig måtte den nye taubanen prøves, og utsikten på tur opp mot borgen var helt overveldende. Azurblått hav, lange sandstrender, flotte parkanlegg,  Alanya by med alle sine bygninger og  snødekte fjell i horisonten.

Selvfølgelig ble det besøk  i grotten ved Damlatas, borgen med sin historie, skipsverftet og Red Tower. Disse stedene vil vi selvfølgelig tilbake til sier de.

Prisnivået  var overraskende lavt forteller de.

Etter mange år i Frankrike og Spania, ble de meget overrasket over prisnivået både på restaurantene og ellers i Alanya. Her fikk vi mye for pengene, og brukte uttrykket latterlig lavt i forhold til det de var vant til. For ikke å snakke om når de besøkte markedene i Alanya. Utrolig at det er mulig med så lave priser på frukt og grønnsaker. Her kunne de bare fylle opp handleposene med alt hjertet begjærer og likevel kostet det nesten ingen ting. Bare det å gå på markedene med alle fargene,duftene, menneskene og ropene  fra tyrkiske selgere, er noe alle bør få med seg sier de.

Nordmenn i Alanya var mye mer sosiale enn hjemme.

Vi har truffet utrolig mange hyggelige mennesker i den tiden vi har vært i Alanya. Nordmenn oppfører seg på en annen måte her enn hjemme. Her tar folk kontakt både på restauranter , på stranden, på turer osv, og er du sosialt anlagt så er det noen for alle. Ikke minst på de mange strandbarene i Alanya opplevde de dette hele tiden.

Vi kommer tilbake til Alanya forteller de.

Tidligere ble de begge lei av ferieoppholdet sitt etter 3 uker. Da lengtet de hjem. Det har ikke vært tilfelle i år forteller de. Skulle gjerne blitt lenger, men nå vet vi hva vi går i møte til neste år, og gleder oss allerede. Vi har virkelig kost oss under oppholdet. Badevannet ble testet i mars og holdt da 20 grader, noe nordmenn stort sett er fornøyde med. Soling på stranda mellom alle gåturene, har også vært positivt. Påfyll av D vitaminer er viktig og nødvendig. I tillegg så føler vi at vi har masse ugjort her i Alanya, og vil gjerne også besøke de mange historiske stedene rundt omkring i Tyrkia.

Vi kommer helt klart  til å anbefale alle vi kjenner om å prøve Alanya  som vinter destinasjon, forteller de. Og leiligheten de bodde i er allerede booket for neste tur.

Kanskje du også tar en tur?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Comments

 • Anita B

  27. mars 2018 - 07:53

  Härligt att fler upptäcker sköna Alanya. Sedan 8 år tillbaka tillbringar jag 2-3 månader i Alanya på hösten och 3 veckor på våren. Helt underbart.
  Trevligt att läsa dina inlägg på Facebook och här på din blogg.

  • steinar

   27. mars 2018 - 10:42

   Takk for kommentar Anita. Setter pris på tilbakemeldingen.

 • Anonym

  27. mars 2018 - 21:05

  Flott å lese Steinar! Du er virkelig en god ambassadør for Alanya. Ønsker dg en fin påskehøytid!

 • Odd Morten langjord

  28. mars 2018 - 10:30

  Hvilken hotell bodde dere på? , har vært mange ganger i Alanya og trives godt der. Har fått egen tannlege der og det anbefales de er flinke der.

  Odd Morten

Comments are closed.