7 måneder hjemme i Norge og 5 mnd i Alanya er en flott kombinasjon.

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

 

 

 

7 måneder hjemme i Norge og 5 mnd i Alanya er en flott kombinasjon.

 

Da var vi endelig tilbake i Alanya igjen etter  6 mnd. hjemme i Norge. Det er slik vi har hatt det de siste 6 årene. Vi har funnet vår ideelle fordeling av botid  mellom Norge og Tyrkia. Den 7 mnd. er julemåneden desember, hvor familietradisjonene må vedlikeholdes..

 

 

Vi ønsker å få både i pose og sekk.

 

Både kona og jeg  er glad i den norske naturen og årstidene. De 4 årstidene er en livssyklus i seg selv. Fra vårfødsel , sommer, høst og vinterdød(dvale). Og alle disse årstidene ønsker vi fortsatt å få med oss, om ikke i samme omfang som tidligere. Kalde, våte, vindfulle,mørke, og  glatte vintre har ikke lenger høy prioritet.  Imidlertid så må vi få med oss noen skiturer før sesongen er over.

 

Hvordan løser så vi det?

 

Vi reiser derfor ned til Tyrkia i slutten av sept. og blir til slutten av november. Hjem i desember, og deretter en ny periode fra tidlig januar og hjem før påske. Påsken varierer fra år til år, og vi ankommer derfor Norge fra slutten av mars til første halvdel av april.

Rauland i Telemark

 

 

Påskefjellet og skiturer i Norge

 

Nå er vi  så heldige å ha en hytte i Telemark som ligger rundt 1000 meter over havet.  Vi reiser derfor rett på hytta etter ankomst til Norge, ofte sammen med barn og barnebarn.Påskefjellet har alt det vi ønsker i forhold til å oppleve den ultimate vinteropplevelsen. Påsken har sol, gode skiforhold, og lyse lange dager. Skiturene på denne tiden gir oss akkurat det vi ønsker av vinteropplevelser. I tillegg blir det hyttekos og gode opplevelser i slalombakkene.

 

 

Deilig med en skitur i flotte løyper på fjellet.

 

 

Våren er nok for vår del den flotteste årstiden.

 

Med hus og hage i nærheten av en skog, så oppleves våren som en lang nytelse av farger, dufter  og andre vårlige opplevelser. Våronna med klipping av roser, hekk og annet forefallende vårarbeid hører også med. I tillegg skal det såes tomater og agurker til drivhusene.  Hagearbeid gir oss fysisk aktivitet og glede over å observere naturen våkner til liv og gir oss mange gode opplevelser. Man må bare ta seg til å oppleve den og bruke tid sammen med den.

Hekken ble tatt skikkelig i år.
Såing og oppaling av drivhus vekster.

Sommeren  med lange lyse dager og varierende vær.

 

Siste sommer var jo helt fabelaktig med hensyn til fint vær. Hele 3 måneder med varme og solrike dager, er ikke noe vi er vant til. Det har  jo variert veldig  de siste årene, på Nøtterøy hvor vi bor. I tillegg til hagearbeid, vedlikehold av hus, så blir det god tid til noen båtturer på sjøen. Alle som bor på Nøtterøy bør jo ha en båt sies det.  Vi har skaffet oss en liten 20 fot åpen båt, som passer ypperlig til øyturer, fisketurer etter sjøørret og setting av garn etter krabber og flyndre. I tillegg skal drivhusene stelles og tomater og agurker høstes. Siste delen av sommeren bruker vi også en god del på hytta, hvor multer og andre bærsorter skal plukkes. I år reiste vi også til fjells for å kjøle oss ned fra varmen i lavlandet. På samme måte som tyrkerne reiser opp til Dim Cay eller fjellhyttene sine for avkjøling

Rosen skal stelles.
Sjøørreten biter villig rundt Nøtterøy

 

Barnebarnet Hans Isak med på øytur
Alt for mange krabber i garnet.

Høsten med flotte farger og overgang til kjøligere vær.

 

Slutten av august og september gir oss også det vi ønsker å oppleve. Turene mellom Nøtterøy og hytta på fjellet i Telemark gir oss fantastiske fargeopplevelser på denne tiden. I år var det spesielt rognetrærne og lønn som var nydelige. Blåbær og tyttebærlyngen med sine rødfarger er også et flott syn. September er også for vår del tid for rydding og forberedelser til vinteren. Drivhusene skal tømmes og vaskes. Båten skal fraktes hjem og konserveres, og hagen skal forberedes til sin vinterdvale. På denne måten opplever vi at vi får både i pose og sekk, med alle årstider hjemme. Nå står 5 mnd opplevelser i Tyrkia for tur, men det skal jeg skrive mer om i tiden som kommer. Gjett om vi gleder oss ?

 

Rypejakt i sept i år. Kaffe og pølser hører med.
Flotte farger i høstfjellet i Telemark

 

10 Comments

 • Azra Karalic

  1. oktober 2018 - 13:19

  Så bra. Ønsker dere mange gode år i fremtiden.

  Med vennlig hilsen
  A.K.

  • steinar

   2. oktober 2018 - 07:05

   Takk for det Azra.

 • Åsne

  1. oktober 2018 - 18:14

  Deilig når man kan velge det beste av alt. Kommer etter om noen timer. ?

  • steinar

   2. oktober 2018 - 07:05

   Enig her Åsne. Vi sees.

 • Anonym

  2. oktober 2018 - 19:53

  Fint måte å kombinere på. Gleder meg til å bli pensjonist ?

  • steinar

   5. oktober 2018 - 13:00

   Bare å glede seg.

 • Lill Torunn Davidsen

  3. oktober 2018 - 09:28

  Heldige dere! Høres herlig ut.

  • steinar

   5. oktober 2018 - 13:00

   Det er meget både deilig og givende Lill Torunn.

 • Anita.

  4. oktober 2018 - 22:48

  Fornuftig måte å leve på 🙂
  Dere er heldige. Tror jeg kopierer levemåten om noen år 😉

 • steinar

  5. oktober 2018 - 13:01

  Bare å komme etter ANita.

Comments are closed.