Overgangen fra Norge til Alanya i september.

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.
Passkontrollen i Antalya fungerte meget bra denne dagen.

Overgangen fra Norge til Alanya i september.

Du tror kanskje det er enkelt å reise fra Norge til Alanya i September? Jeg kan love deg at så ikke er tilfelle. Det er  store endringer du må forberede deg på. Du kan tenke deg selv at temperaturen i Norge i slutten av september kan ligge på 12-15 grader, hvis vi er heldige. Nå du ankommer Antalya eller Alanya lufthavn på denne tiden, kan jeg love deg at du merker forskjell. Direktefly fra Norge ankommer  Antalya rundt kl 12.00 tyrkisk tid. Alt er vel så lenge du er inne på flyplassterminalen, og skal gjennom passkontrollen og hente bagasjen. Når du så skal ut av flyplassenterminalen  med 4 kofferter, en sykkel, og 2 taxfreeposer og kommer ut i 34 grader i skyggen og full sol, ja da skjer det noe med deg. Overgangen er så kraftig at svetten bare pipler nedover ansiktet. Ytterjakken fra  Norge må selvfølgelig raskt av og deretter så er det å finne transportøren til Alanya.

Vi fant vår mann Bilal, som trofast ventet ved utgangen.

Utsiden av flyplassterminalen  et mylder av transportører.

Det går som regel greit, og normalt blir det kort ventetid før transportøren har samlet opp sine passasjerer. Ikke denne gangen nei. I stekende sol venter vi ca en halv time før vi får høre at 2 av passasjerene vi skulle hatt med oss til Alanya hadde tatt feil buss og var allerede på vei til Alanya. Morsomt ikke sant? Ikke nok med det. Transportøren som hadde tatt feil passasjerer hadde derfor reist fra Antalya i god tro, men de passasjerene han skulle hatt med nå stod igjen i Antalya og var rimelig fortvilte. Etter nok en del tid, fant vår transportør disse passasjerene, som da ble med oss. Heldigvis snakker transportørene seg i mellom og blir enige om å hjelpe hverandre i slike situasjoner. For oss andre ble ventetiden meget slitsom, da svetten fortsatt rant i strie strømmer. Resten av turen gikk heldigvis greit i avkjølt  buss.

 

 Vi ankommer Alanya etter 2 timers busstur og får oss en ubehagelig overraskelse.

Vel framme i Alanya  ble vi satt av ved sikkerhetskontrollen til anlegget, og nå så vi fram til å komme på plass i leiligheten.  To heiser måtte benyttes med all vår bagasje, og da heisen stoppet i vår etasje  og all bagasje var tatt ut , så vi til vår store fortvilelse at leiligheten ikke var ferdig vasket.  4 personer var i full gang med rengjøringen, og  de hadde fortsatt en del igjen. Hva gjør du da? Tyrkia er Tyrkia og vi vet at slike ting ikke er uvanlig. Her var det bare å ta det med ro, og finne andre ting å gjøre til de var ferdige. Vi kom greit på plass etter 1/2 times ventetid.

Solnedgangen i Alanya første dag, ja da er vi på plass i vårt andre hjem.

 

Etter en slitsom dag med tidlig reise fra Norge og en meget varm velkomst til Alanya, så er det viktig å gjøre akkurat det vi har drømt om  den siste tiden. For vår del var det å besøke vår faste strandbar, ta et glass vin(Efes på meg), og nyte solnedgangen. Når vi sitter der og nyter, så senker roen og trettheten seg innover oss, og vi kjenner at nå er vi på plass i  vårt andre hjem. Tidlig til sengs denne dagen må innrømmes. Gleder oss til fortsettelsen.?

 

14 Comments

 • Åsne Meaas

  8. oktober 2018 - 07:42

  Ja det ble en strabasiøs reise på dere gitt. Kjedelig når ikke alt går på skinner som forventet og nå man endelig kommer til bestemmelsesmålrt så er det ikke ferdig der heller. Godt man har lang tid til å slappe av på etterpå.

  • steinar

   8. oktober 2018 - 14:52

   Takk for kommentar Åsne. Godt vi har god tid på 0ss.

   • Åsne Meaas

    10. oktober 2018 - 17:35

    Ja heldig vis har vi det. Det er det deilige ved å være her i flere uker. Første dag med strabasiøs begynnelse blir borte etter noen dager. ?

 • Idar Nordbye

  8. oktober 2018 - 10:56

  Joda, kjenner oss litt igjen da. Bortsett fra å vente på rommet/leiligheten. Ikke blitt skremt heller siden vi satser på å være der hele september til neste år 🙂

  • steinar

   8. oktober 2018 - 14:52

   Takk for kommentar Idar. Greit å ikke bli skremt.

 • Tarja Ahlstrand

  8. oktober 2018 - 10:56

  Jag läser ofta dina plogg. Väldigt fina och varma berättelser om vardagen i min kära Alanya. Längtar efter lle e fina år där, – Men åldern tar sitt och nu är det dags att ge efter. Tack Steinar för fina läseupplevelser! Tarja

  • steinar

   8. oktober 2018 - 14:53

   Takk for kommentar Tarja. Alanya er en flott plass.

 • Ingjerd Enge

  8. oktober 2018 - 13:38

  Takk for «varm» reiseskildring!
  Jeg har vært i Alanya i 36’ i september, så jeg synes oktober er en perfekt måned å forlate Norge. Har nå fått med meg skogsturene med de vakre høstfargene, og snart faller bladene av trærne i vinddragene. På søndag kommer jeg. Håper vi sees. ??

 • steinar

  8. oktober 2018 - 14:54

  Takk for kommentar Ingjerd. Oktober er en flott måned, hvis den bare ikke er for varm. Ser bedre ut fremover.

 • Otto Monsen

  8. oktober 2018 - 16:38

  Hei. Ser du skriver hotellrom. Er det mange hoteller i Alanya/Oba som har åpent hele året?
  Hilsen Otto ( 1 gang i Alanya i 1999 ?)

 • Anonym

  8. oktober 2018 - 20:06

  Har også opplevd lang ventetid mens sjåføren leter etter passasjerer. Derfor har jeg begynt å bruke transportører med mindre biler. Da er det ikke så mange å vente på og vi kommer raskere avgårde

 • Audhild

  8. oktober 2018 - 21:11

  jeg var i Alanya i hele sommer og fikk da mitt ikam ordnet. Nå gleder jeg meg bare helt villt til og komme ned diit om en ukes tid og bli der til jul.Hjem til min leilighet og sitte på terrassen og se på solnedgangen og hilse på alle mine venner igjen.

 • Else Aase

  9. oktober 2018 - 12:35

  Heisann!
  Du beskriver det så levende at jeg nesten føler jeg var der med dere! Vi har tatt konsekvensen av alle hendelser, misforståelser og forsinkelser, og reiser til Gazipasa. Der bestiller vi vår faste taxi. Det blir faktisk billigere enn å ta f ex Normann Tyrkia (som vi har pleid å bruke) 150 TL for taxi. 20€ med Normann Tyrkia for oss to. Vi har akkurat kommet hjem etter 4 fantastiske uker, og “sjokket” var minst like stort andre veien! -1 grad er mye kaldere enn jeg husket, gitt! …. enda jeg hadde tynn dunjakke, og ullsokker på beina! Takk for nok en trivelig og morsom beretning! Ha et flottandes opphold! Mvh Else

 • Borga

  9. oktober 2018 - 14:13

  Venta på bloggen din nå?? Enig med ovennevnte, du skriver veldig artig og samtidig fint om det du/dere opplever? Takk igjen! Har opplevd lignende….men siden vi bor der nede lenge om gangen, så ser vi gjerne «gjennom fingrene» med det…Flotte bilder har du også, som jg tar vare på, Så sees vi kanskje senere, teller dagene til vi skal dra nedover nå….

Comments are closed.