Helsa er viktigst ved bytte av bosted fra Norge til Alanya

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Helsa er viktigst ved bytte av bosted fra Norge til Alanya.

Helseaspektet var den viktigste grunnen for at vi valgte Alanya om høst og vinteren. Her har vi norske vår og sommertemperaturer hele vinteren. I år har både kona og jeg   blitt mer helsebevisste enn tidligere. Alderen krever sitt, noe de fleste av oss merker ganske tydelig. Muskelmassen minker sterkt med årene, grevinneheng og slappere hud er noe av det vi alle opplever. I tillegg blir balansen og holdningen ofte dårligere. Immunsystemet blir heller ikke bedre med alderen.  Mye forskning viser at det er sammenheng med trening og godt immunsystem. Både kona og jeg begynte derfor i mai på treningsstudio med personlig trener hjemme i Norge. Hensikten mer personlig trener var først og fremst å sikre at vi trente riktig, og fikk en god progresjon. Etter 4 mnd med forsiktig trening er vi nå i Alanya, og ønsker å videreføre dette her.

Gode rutiner er viktige for oss i Alanya.

Det betyr at vi fortsetter samme døgnrytme som hjemme i Norge. Tidlig til sengs i hovedsak, og tidlig opp om morgenen. Morgenen er jo riktig deilig her nede, og det å nyte kaffen på terrassen tidlig om morgenen er en åpenbaring i seg selv. Vi har inngått en avtale på 6 mnd med et lokalt treningsstudio her i Alanya, hvor prisen var særdeles fordelaktig. 08,30  tirsdag, torsdag og lørdager sykler vi de 500m bort til treningssenteret iført treningsklær. (kun innesko og lite håndkle i tillegg). Bare det å slippe bil, ytterklær og kulde gjør det hele mer motiverende. Vi setter av 1 time til trening inkl. oppvarming. Både Kona og jeg bruker øvelser som styrker de store muskelgruppene, bedrer holdningen  og smidighet. Vi har gjennomført dette nå i snart 3 uker, og vi er begge godt fornøyde. I tillegg er det riktig hyggelig å kunne gjøre dette sammen. Kanskje noe for deg også?

Hvilke øvelser bruker vi? Her er noen av de.

 

 

Knestående diagonalhev

 

Strammer opp og stabilisér mage- og korsryggregionen

Sidehev med rotasjon

Fin øvelse for baken, skuldrene og ryggsøylen.

 

Knebøy med vektstang

Selv om knebøy hovedsakelig er en øvelse for forside lår, bakside lår og setemuskulaturen, så involverer øvelsen også et flertall av muskler i resten av kroppen, bl.a. kjernemuskulaturen, nedre og øvre del av ryggen

 

 

Balanseøvelser på 1 ben

På balansepute med et bein av gangen. Styrker balansen. ok å holde seg til man føler at balansen er bedre.

Roing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Universalstillingen

 

 

 

 

Dette er en av de øvelser jeg liker best. Slik gjør du: Ligg på ryggen og løft høyre kne opp til brystet. Sett høyre fot mot venstre lår, og legg venstre hånd på høyre kne. Strekk høyre arm ut til siden i en skrå vinkel, og press høyre kne ned mot gulvet på din venstre side. Nå ligger du i en vridning. Strekk ut gjennom høyre arm, og la den hvile mot gulvet hvis du kan. Bli liggende i stillingen i 2–3 minutter, og pust dypt og rolig gjennom nesen. Rull langsomt tilbake på ryggen, og bli liggende slik en liten stund (ca. 1 minutt). Antall repetisjoner: Gjenta øvelsen til motsatt side. Effekt: Stillingen løsner opp i brystmuskulaturen og forsiden av skuldrene. Den har en frigjørende og beroligende effekt på ryggsøylen og nervesystemet

 

 

 

Benkpress

 

Benkpress er en av de beste basisøvelsene for overkroppen. Skal du bygge ei krafig brystkasse, kommer du simpelten ikke unna denne øvelsen. Primært treffer øvelsen: Brystmusklene Skuldrene (særlig fremsiden og midten) Triceps. Her bruker jeg kun stangen som oppvarming. Legger på de vekter jeg ønsker og  tar 5 repetisjoner  x 3.

 

 

7 Comments

 • Roar Thomassen

  15. oktober 2018 - 11:26

  Bare det å være her er helsebringende.! Det kan jeg skrive under på Så får hver og en gjøre det som passer en best..Enten det er hobbyer, trene, gå turer eller rett og slett bare kose seg. Her er noe for alle.

  • steinar

   15. oktober 2018 - 17:40

   Takk for kommentar Roar.Enhver får ta sine valg, men noe fysisk bør det være,

 • Anne-Grethe Mondahl

  15. oktober 2018 - 12:17

  Dette ser flott ut. Viktig å trene kroppen . Vi pleier å være på Gran Canaria i 4 uker om vinteren. Flott å gå fjellturer der, og deilig varme. Vi pleier også være mye i Alanya, men bare kortere turer. Var der i bryllup for noen år siden, i januar. Noe kjølig da, syntes vi. Fint å følge reisebrevene dine.

  • steinar

   15. oktober 2018 - 17:41

   Takk for kommentar Anne-Grethe. Vi trives godt også om vinteren. Mye bedre enn i Norge på samme tid.

 • Borga

  15. oktober 2018 - 18:12

  Både høres og sees HELT flott ut…?? Det er kjempebra å bli minna på, takk og takk! Å holde seg i form, er helsebringende for alle aldre, bare å være i bevegelse er bra! Beundringsverdig at dere også «tar tak i det», flott også å gjøre det sammen! NÅ fikk jeg en NY puff ?

 • NURI BIRTAY

  15. oktober 2018 - 18:23

  Hyggelig å lese at Nordens beboere Liker seg å være i Tyrkia . Jeg og Kone er her i Norge siden 1973 , Nå er vi ferske pensjonister . Vi drømmer å være i Tyrkia men for tiden har vi sykdommen vi sliter oss for å få riktig behandling , når vi blir litt bedre så skal vi reise ditt.

 • Inger Klokkerud

  16. oktober 2018 - 01:34

  Det er kjempefint å bruke de apparatene som er langs strandpromenaden. Først en lang rask gåtur som oppvarming. Sitter på gardemoen og venter på at flyet går ,gleder meg til å komme i gang i morgen.

Comments are closed.