Gruer du deg til vinteren i Skandinavia?

Husk å dele.

Gruer du deg til vinteren i Skandinavia?

Er du blant de mange som har et eller annet helseproblem som blir verre i vinterhalvåret? Da bør du vurdere Alanya i dette tidsrommet. Jeg vet at mange med revmatiske smerter og feks.psoriasis får økte plager utover høsten og vinteren. Lite lys og sol, samt kaldere vær er mye av årsaken. Folk med benskjørhet sliter med frykten for å gå ute, når det er fare for is på fortau og veiene. Mange av disse blir også sosialt isolert på denne tiden av året.

Folk som sliter med anginaproblemer er heller ikke spesielt glad i denne årstiden, da kulda lettere  utløser anfall. Kan sikkert nevne flere liknende tilfeller.

Mange helsefordeler i Alanya i vinterhalvåret.

Mer sol og høyere temperaturer er godt for helsa for mange som sliter med forskjellige lidelser. I tillegg registrerer jeg at mange legger om livsstilen her nede, spiser sunnere og er mer fysisk aktive. Rimeligere og lett tilgang til ferske grønnsaker på markedene i Alanya er noe av årsaken. Går du på grønnsaksmarkedene kan du ikke unngå å handle.Et fargemylder av forskjellige frukter og grønnsaker til en brøkdel av prisen hjemme.

Når temperaturen i tillegg er betydelig høyere enn hjemme om vinteren, så er det mye lettere å være fysisk aktive. Mange går lange turer hver dag og får både frisk luft og nok trim. I tillegg er det enklere å være fysisk aktiv sammen med andre, noe som jeg merker tydelig i Alanya.

Tulipanene blomstrer i Atatürk parken i Alanya februar/ mars hvert år.
Flotte og billige frukt og grønnsaker på markedene i Alanya.

Bedre mental helse

Mange forskjellige treffsteder rundt om i Alanya, gjør at mange treffer nye mennesker og vennskap oppstår. Er du alene eller gift/samboer, så er det mange i samme situasjon. Når du først tilbringer tid her nede, så er alle mennesker du treffer mer sosialt innstilt enn hjemme. Sol og høyere temperaturer gjør at vi blir mer mottakelige for andre mennesker. Her er det naturlig å prate med sidemannen på stranda, butikken eller en restaurant. På denne måten er det betydelig lettere å ha sosialt samkvem med andre mennesker. Over noe tid så finner man de mennesker man ønske å tilbringe mer tid sammen med. Felles interesser er ofte sentralt her. I tillegg ser vi til stadighet at alle har felles kjente en eller annen plass i Norge.

Mange forteller meg at de er mer tilfreds og lykkelige når de er i Alanya i vinterhalvåret.

 

Kanskje noe for deg å vurdere også? Er du alene, så er ikke det noe problem. I alanya er det flere enslige enn par på denne tiden.

 

Hva er dine erfaringer ved å bo i Alanya i forhold til hjemme i Norge?

Istanbul et spennende sted å besøke når du oppholder deg i Alanya.

6 Comments

 • Eli Krogstad

  5. november 2018 - 09:39

  Er så enig med deg. Jeg har fått høyere livskvalitet og det er stor helsegevinst med å bo her nede. Sommer hele året.
  Her kan vi gå turer hver dag, være mer sosial og ikke minst, det er rimelig å leve her.

  • steinar

   5. november 2018 - 12:56

   Takk for kommentar Eli. Her er vi enige begge to.

 • Irene Heggebakk

  5. november 2018 - 09:51

  Var der i 4,5 mnd for få år siden og det var en veldig fin tid.

 • steinar

  5. november 2018 - 12:56

  Takk for kommentar Irene.

 • Anonym

  5. november 2018 - 13:32

  Hvor bor man, hotell eller leiligheter,? Hva er prisen sånn ca
  Tenker fra jan-feb

  • steinar

   5. november 2018 - 16:19

   Både hotell og leiligheter. Rundt 4000 kr for en mnd på leilighetshotell. Betydelig rimerligere enn Spania.

Comments are closed.