Sol og sommer hele høsten i Alanya

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Sol og sommer hele høsten i Alanya.

Vi nyter varmen og badetemperaturen om høsten.

Det å oppholde seg i varmere klima om høsten gir stor helsegevinst for de fleste. Alanya har alt dette å by på i oktober og november.  Første halvdel av oktober ligger temperaturen på rundt 30 grader i skyggen samt 28 grader i sjøen. Aldeles utmerket for de fleste av oss. Kanskje noe for deg å prøve?

 

Det gode liv på stranda

Spesielt i oktober og november benytter mange seg av de deilige strendene i Alanya, også de som bor her over lengre tid. Rett etter frokosten, så begir mange seg ned til stranda, og da viser klokken mellom 10 og 11 på formiddag. På denne tiden er det god plass, og ingen trenger å holde av solsenger, unntatt de som på «død og liv» må ligge i første rekke.

Egentlig en uting spør du meg. Fortsatt står alle solsengene ute fra sommersesongen, slik at du kan velge og vrake hvor du ønsker å ligge. Når du kommer ned til stranda, blir du møtt av blide tyrkere, som setter stor pris på alle som kommer nedover på denne tiden, slik at de selv kan tjene noen Lire før vinteren slår til for fullt. Parasollen blir slått opp for de som ønsker det, noe jeg vil anbefale når temperaturen er 30 grader eller mer. Du får like fin brunfarge under parasollen, og så er det mye mer behagelig.

dsc_0121

Så er det bare å bestille det du ønsker deg, av både mat og drikke. For egen del blir det 2 vannflasker til kona og meg, da det er viktig med nok væske i varmen.En nydelig appelsinjuice er heller ikke å forakte, av ekte appelsiner vel og merke.

Du ser deg så rundt og opplever mange av de samme menneskene som du så dagen før.  Mennesker har en tendens til å benytte samme solsenger over tid, så derfor treffer man de samme menneskene. Hyggelig er det også, for du blir jo kjent med disse etterhvert. Mange sosiale bånd blir knyttet på strendene, til glede både for kropp og sjel. Når du først reiser nedover til Alanya, så er det viktig at du fokusere på det sosiale, og tørr å bli kjent med nye mennesker. De fleste som er her nede er utrolig positive og lette å bli kjent med. Ikke like lett i Norge er den tilbakemeldingen jeg får av mange.

Husk å bade når du er i Alanya på høsten.

Så er det rett ut i vannet og nyte flere bad i deilige badetemperaturer. Folk i alle aldre nyter dette, og da det ofte er lite bølger i Alanya, så fungerer dette bra for alle. Når bølgene er for store, så finner man seg lunere plasser.

 

 

Lunch på stranden.

Av og til så blir det lunch på stranden, med enkel mat og god drikke. Ingenting er så godt som en kald Efes, servert i glass tatt rett opp fra en frysebok. En kald hvitvin til lunch er heller ikke å forakte. Enkle lunchretter til en rimelig pris, blir bestilt. En enkel lunch for 2 personer inkl drikke koster rund 80 Lire, ca 120 nkr. Det er faktisk rimeligere enn for 2 år siden i norske kroner vel og merke. Hyggelig er det at mange spiser lunch på samme tid, slik at det alltid er noen å prate med.

 

 

Helseeffekt i hver solstråle

 

Ingen tvil om at mange nyter godt av solen her i Alanya. Kroppen fungerer bedre for de fleste, da stivhet, og smerter reduseres betydelig, slik at medisinbruken også kan reduseres for de som er plaget med det. En like stor helseeffekt er den psykososiale effekten her nede. Mange knytter nye nettverk og blir  en del av noe større enn seg selv. Så jeg anbefaler på det sterkeste å reise til Alanya spesielt i oktober november, dersom varme er viktig for deg. Så skal det sies at det kan komme en og annen kraftig regnbyge, men den varer kun kort tid. Solen er raskt tilbake igjen.

12 Comments

 • Fatosh

  29. oktober 2018 - 06:18

  Det ser underbart ut,vi bara längtar dit.Njut alla ni som kan så kommer vår tid också snart.Ha det gott.

  • steinar

   29. oktober 2018 - 13:43

   Takk for kommentar Fatosh.

 • Erik B. Foss

  29. oktober 2018 - 07:19

  Ja, Alanya og Oba området, hvor jeg selv holder til, er hyggelige områder, med mye positivt å oppleve, ikke minst det deilige klimaet!
  Flott at du skriver denne bloggen, Steinar. Alltid noe interessant å lese.
  Vennlige hilsener
  Erik

  • steinar

   29. oktober 2018 - 13:44

   Takk for kommentar Erik. Her er vi enige begge to.

 • Anne-Grethe

  29. oktober 2018 - 08:06

  Dette ser herlig ut. I år blir det Gran Canaria i november. Men i 2019 blir det Alanya. Der har vi det alltid trivelig.

  • steinar

   29. oktober 2018 - 13:45

   Takk for kommentar Anne-Grethe. Ha en fin ferie på Gran Canaria. Husk å sammenligne prisnivået og gi tilbakemelding.

 • Borga

  29. oktober 2018 - 08:29

  Dette ser både hyggelig og godt ut, ja, vi er heldige som kan være her i Alanya. I dag er detTyrkias nasjonal dag også, hvis jg ikke husker feil????

  • steinar

   29. oktober 2018 - 13:46

   Takk for kommentar Borga. Tyrkias nasjonaldag i dag ja.

 • Anonym

  29. oktober 2018 - 10:06

  Min kone Tove og jeg hører til de som har hatt en del helsemessige utfordringer de siste årene. Uten å gå for mye inn på det vil jeg bare anbefale alle hjemme: Kom dere hit et par måneder på høsten og gjerne på våren. Det gjør godt for KROPP og SJEL. Vennlig hilsen Tove og Roar.

 • steinar

  29. oktober 2018 - 13:46

  Takk for kommentar Tove og Roar. Her er vi enige ser jeg.

 • Hilde Ingebrigtsen

  29. oktober 2018 - 16:18

  Nydelig Steinar. Akkurat så deilig er det. ❤️

 • Gorm Fagerhus

  31. oktober 2018 - 07:19

  God beskrivelse av paradiset som vi også er så glade i. Ingen tvil om at vi også kommer til å bo store deler av vinteren i dette klimaet som er så helsebringende for både kropp og sjel. Takk for fantastisk flott blogg Steinar! ??

Comments are closed.