Tyrkia er inne i varmen , men reiselivsoperatørene holder bevisst igjen på tempo i åpning av nye direkteruter.

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

 

Tyrkia er inne i varmen , men reiselivsoperatørene holder bevisst igjen på tempo i åpning av nye direkteruter.

 

 

Fra å være nordmenns absolutte feriefavoritt, har alle reiselivsaktører kuttet kapasiteten dramatisk i de siste år når det gjelder Tyrkia. Jeg forstår godt  hvorfor selskapene har gjennomført  dramatiske kutt i kapasiteten. På bakgrunn av all negativ omtale Tyrkia har fått i media de siste år, så har det ikke vært annet å vente. Folk blir engstelige av mediaomtalene, og handler deretter. Imidlertid opplever vi som kjenner Tyrkia, at media har overfokusert og vært unødige negative til Tyrkia i forhold til andre land, hvor også terror og politisk uro har rammet befolkningen.

Jeg har mottatt tusenvis av kommentarer på våre innlegg på Facebooksiden til Det Skandinaviske Samfunn i Alanya. ( https://business.facebook.com/SteinarjohansenAlanya/)  hvor nordmenn nesten er desperate etter å få tak i en flytur eller pakkereise til Tyrkia. Nedleggelse av direkteruter i vårt langstrakte land er blitt mottatt med frustrasjoner og skuffelse. Folk ønsker å reise, men da direkterutene er nedlagt  medfører det store ekstra kostnader for de som må via Gardermoen for å komme til Tyrkia.

Prisene på flyturene til Tyrkia har også økt betydelig etter nedgangen i antall reisende de siste årene.  I tillegg har både SAS og Norwegian redusert sine ukentlige flyavganger betydelig, selv om de det siste året har økt dette noe igjen. Flere aktører har også varslet  økt satsing i 2019, men da i begrenset tidsperiode.

 

Mobiliseringskampanje for flere direkteruter og rimeligere priser.


Formålet med kampanjen 

Kampanjens budskap var “Ut med monopol, inn med marked med fullkommen konkurranse”.  Hovedfokuset med kampanjen var å mobilisere Tyrkia- Reisende, da alle må huske prinsippene for tilbud og etterspørsel for å få rutene til å fungere. Mitt mål var eksponering og påvirkning. Deretter med håp om å få  presentere dette for medielandskapet.

Kampanjen har allerede skapt enormt engasjement, med flere tusen kommenterer, som også inkluderer lukkede grupper og fra andre sider. Det opprinnelige  ordinære innlegget har allerede rukket  å få langt  over tusen kommentarer. Se innlegget her:

https://www.facebook.com/SteinarjohansenAlanya/photos/a.302668406589950/915060025350782/?type=3&theater

 

 

Fyrtårnet ved havnen i Alanya.

 

 

Hvorfor er jeg bekymret? 

 

 

For 1,5 år siden gjennomførte jeg kampanjen #JaJegReiser, (https://www.abcnyheter.no/reise/reisenyheter/2017/08/19/195324843/alanya-er-fortsatt-et-av-de-beste-stedene-solhungrige-nordmenn) hvor formålet var å markere at nordmenn nå ønsket å dra tilbake til Tyrkia. Kampanjen  hadde stor oppslutning, men forventede resultater uteble, selv om vi fikk store oppslag i media.  Derfor var det nå helt nødvendig med ny mobilisering .https://www.abcnyheter.no/reise/reisenyheter/2017/08/19/195324863/mobiliserer-til-tyrkia-retur-norske-solturister

 

Mitt klare inntrykk er at flyselskapene og turoperatørene har i for stor grad vært pessimistiske med hensyn til nordmenns ønsker om å dra til Tyrkia. Jeg mener at selskapene bevisst venter med å offentliggjøre nye avganger. Om det er tilbud og etterspørsel i takt med høye forventinger, samt mulig feilslått strategi vites ikke.  Selskapene  får iallefall verdien av medieomtaler. Observasjonene  mine  viser at for hver gang de tradisjonelle mediene lager Tyrkia-reportasje, uttaler det selskapet som får talerør  at de starter med nye ruter rundt omkring i landet.  For meg ser det ut til  at enkelte selskaper fortsatt holder igjen sine overraskelser med å starte nye ruter. Det virker som selskapenes skjebne ligger i medienes hender, som har en allsidig stor påvirkningskraft. Mulig enkelte aktører også betaler media for slike presseomtaler?

Så selv om det er kommet positive signaler om flere direkteruter og økning i antall charterreiser, så er økningen sett ut fra de siste årene relativ beskjeden. Jeg kan love at folk utenfor Østlandet ikke er imponert over økningen. Jeg får daglig  kommentarer fra mine følgere, i tillegg til kampanjen om stor frustrasjon, over tempo i opprettelse av nye direkteruter. SAS og Norwegian har fortsatt ikke funnet det regningssvarende  med ruter direkte fra  Trondheim, Bodø, Tromsø, Ålesund med flere. Passasjerer fra disse områdene må derfor via Gardermoen for å komme seg videre til Tyrkia. I denne situasjonen er det barnefamiliene som er de store taperne.

Min klare oppfordring til flyselskapene er å få tilbake flere direkterutene snarest mulig, slik at nordmenn igjen kan reise til sin tidligere feriefavoritt nr. 1. Slik det ser ut pr i dag, så er både reiseoperatørene og flyselskapene alt for tilbakeholdne med nye reiser og nye direkteruter.

 

Hva er dine kommentarer?

Red Tower

 

17 Comments

 • Fatosh Ekmekci

  10. desember 2018 - 07:02

  Det vore underbart att få fler direkt flyg även från Göteborg då det är fler sim vill flyga till Antalya kusten,
  Tack för inlägget.

  • steinar

   10. desember 2018 - 09:10

   Takk for kommentar Fatosh. Får håpe det blir flere avganger etterhvert til “normale” priser igjen.

 • Anonym

  10. desember 2018 - 07:53

  Vi har ju inte kunnat flyga direkt från Stockholm heller – till rimliga priser. Vi flyger numera endast med Turkish Airlines eller Pegasus, men skulle gärna flyga med SAS direkt.

  • steinar

   10. desember 2018 - 09:09

   Takk for kommentar.

 • Jens Mymoen

  10. desember 2018 - 08:41

  Betalt journalistikk innebærer at mediehusene på forhånd tilbyr reise/charterselskapene tilbud om annonseplass når Tyrkia-reiser reportasjer kommer på trykk.

  • steinar

   10. desember 2018 - 09:09

   Takk for kommentar Jens. Er ikke sikker på om det alltid fungerer slike. Mitt inntrykk er at turoperatørene tar kontakt med mediahus og tilbyr betaling for å lage en repotasje. Kjenner til flere slike tilfeller.

 • Odd Martin Strandsveen

  10. desember 2018 - 09:46

  Vi reiser med Solfaktor 2 ganger i året! Har alt bestilt til april/mai!?Flott service!?

  • steinar

   10. desember 2018 - 12:14

   Heldigvis fortsatt mange muligheter til å bestille reiser, men betydelig færre enn tidligere. Betydelig færre for de som bor utenfor Oslo.

 • Roger Klingeberg

  10. desember 2018 - 12:59

  Apollo, Norwegian, SAS, Ving og hele gjengen baserer seg på profittmaksimering

  • steinar

   10. desember 2018 - 13:28

   Det er nok slik det er Roger. Derfor blir Østlandsområdet prioritert så lenge som mulig med avganger. Resten av landet får bare vente til det er lønnsomt nok.

 • Tove Sævik Eik

  10. desember 2018 - 15:39

  håper på flere og bedre flyavganger også fra stavanger .Men det skjer vel ikke Tyrkia mitt andre hjemland

  • steinar

   11. desember 2018 - 13:20

   Vi får håpe og tro det blir bedre Tove.

 • Brith Forså

  11. desember 2018 - 09:19

  Vi som bor på Helgeland, savner stadig avgangene fra Trondheim ,som ligger 40-50 mil sør for vårt bosted. Tidligfly, betyr i tillegg ekstra overnatting, med ekstra stress og utgifter.

  • steinar

   11. desember 2018 - 13:20

   Helt enig Brith. Trondheim trenger direktfly nå.

 • Anonym

  11. desember 2018 - 09:33

  Det koster ca 3500 kr ekstra å reise fra Stavanger til Gardemoen tur /retur !

  • Erik K

   11. desember 2018 - 11:59

   Sas kommer nå med firekte rute fra Stavanger til Alanya. 🙂

  • steinar

   11. desember 2018 - 13:21

   Meget dyrt å måtte reise via Gardermoen. Direktefly er løsningen. Nå kommer det heldigvis noen nye ruter neste år.

Comments are closed.