Hva er beste bo alternativ ved langtidsopphold i Alanya?

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Hva er beste bo alternativ ved langtidsopphold i Alanya?

For de som har vært her tidligere, så er det som regel det vanligste å fortsette med det bo alternativ man valgte første gangen. De fleste av oss får gjerne anbefaling av venner og kjente, som har vært fornøyde med sitt valg av boform.

 

Hva finnes så av alternative bo former?

Det mest vanlig valget for mennesker som vil bo over et lenger tidsrom, er hoteller med variabel standard. De fleste hotellene inneholder gjerne et soverom i tillegg til et oppholdsrom av varierende størrelse. I tillegg et lite bad med dusj muligheter.  Her vil du finne det aller nødvendigste når det gjelder å kunne tilberede noe mat selv, men relativt begrenset vil det være. I tillegg er det vask og skifte av sengetøy regelmessig. Hotellene baserer seg på at gjestene spiser sine måltider på hotellet, eller på andre restauranter i nærheten. Det legges ofte opp til sosiale sammenkomster på disse hotellene, slik at gjestene blir bedre kjent og skaper med det nye relasjoner og vennskap. I tillegg så er det selvfølgelig viktig for hotellet at gjestene da spiser, drikker og legger igjen sine penger ved slike sammenkomster. Vi ser ofte at de samme gjestene kommer igjen år etter, uavhengig av standard på hotellene. For mange er det sosiale det viktigste. Mitt råd til mange er å sjekke andre hoteller og sammenligne både pris og standard.  Skal man bo på i flere måneder på et hotell, så bør det være gode fasiliteter og rom og service man kan trives med. Jeg opplever at alt for mange tar til takke med dårlige hoteller. Det vil ikke koste særlig mer å bytte til et med bedre standard. Verdt å merke seg at det er et begrenset antall hoteller som holder åpent i vinterhalvåret.Viktig å få hoteller med gode varmemuligheter vinterstid.

Leilighetshotellene er for mange det beste alternativ.

Det viser seg at mange av de som bor i Alanya over lenger tid, ønsker seg noe mer enn hva vanlige hoteller kan tilby. Da er Leilighetshotellene et godt alternativ. Disse inneholder gjerne 1 til 2 soverom, i tillegg til et oppholdsrom av varierende størrelse. Her vil du finne bad og vaskerom med muligheter for vask av egne klær. Kjøkkenet er ofte relativt godt utstyrt, slik at matlaging hjemme er betydelig enklere enn på et hotell. Også på leilighetshotellene arrangeres det regelmessige sammenkomster, så det sosiale blir godt ivaretatt, for de som måtte ønske det. Jeg vil også her oppfordre til å  sjekke mulighetene som finnes i Alanya. Det finnes varierende kvaliteter på Leilighetshotellene. En god del begynner å bli eldre, med behov for oppussing. Men det finnes også relativt nye, hvor boforholdene er utmerket, og ofte til samme pris. Ønsker du ikke for mye sosial omgang med andre gjester, så fungerer Leilighetshotellene utmerket.

Leie av egen leilighet og bo som hjemme.

Det siste alternativet som jeg selv og min kone liker best er å leie leilighet, slik at vi kan bo og leve som vi gjør hjemme. For oss er det viktig å kunne tilberede de fleste måltider hjemme i leiligheten, samt gjøre innkjøp både på marked og i lokalbutikken. Dette gir oss en følelse av å bo som hjemme i Norge, og vi er dermed ikke på ferie. Her må vi selvfølgelig vaske og holde i orden leiligheten, og med det beholder vi den daglige rutinen. Leiligheten er i utgangspunktet av meget god kvalitet, med 2 soverom, 1 eller 2 bad, stor stue inkl kjøkken, samt en eller flere terasser. Leilighetene er meget godt utstyrt med alt av kjøkkenutstyr og gjerne inkludert stekeovn, som mangler på de andre bo alternativene. Prismessig vil det ligge på samme nivå som et Leilighetshotell.  Det finnes tusenvis av ledige leiligheter, så det er mye å velge mellom. Du kan leie av tyrkere eller skandinavere som kun benytter seg av leiligheten i sommer halvåret. I vinterhalvåret står de som regel tomme, og du oppnår derfor en god leiepris dersom du velger å bo over flere måneder. Husk likevel å prute. Sjekk også ut forskjellige leiligheter, for kvaliteten varierer, selv om prisen også her er noenlunde den samme.

Hva er budskapet med denne bloggen?

Budskapet mitt er enkelt. Uansett hvilken boform som passer for deg, så sjekk ut alternativene som finnes. Snakk med folk og oppsøk og se med egne øyne hva som tilbys andre steder. Skal du først bo i Alanya i flere måneder, så bør du bo et sted du er godt fornøyd med, og som har de fasiliteter du forventer. Har du mulighet så sjekk ut solforholdene der du ønsker å bo. Sol er meget viktig om vinteren. I tillegg børboenhetene ha gode varmemuligheter, ikke minst varmekabler på badet. Alt for mange hoteller ligger i skyggen. Livet er for kort til å bo dårlig, hvis du kan unngå det?

Jeg har bevisst unngått å reklamere for noen spesielle hoteller, leilighethoteller og leiligheter.

Har du synspunkter så kom gjerne med de.

5 Comments

 • Sabina

  28. januar 2019 - 07:45

  Trenger tips om leilighet vi bor mitt i atatykr Main streat ..leker fra taket å varme pumpen går i ett..Å.di bruker 2 uker på å fikse det …Men trives i sentrum men gode tips

  • steinar

   28. januar 2019 - 12:03

   Hei Sabina. Da ville jeg prøvd spm ditt i en av de mange gruppene i ALanya. Her vil du helt sikkert på mange svar. Lykke til.

 • Gorm Fagerhus

  30. januar 2019 - 12:09

  Hei
  Takk for fin blogg med masse nyttig informasjon for oss Alanya-elskere Steinar!
  Et godt alternativ er jo også det er å eie sin egen leilighet. Å kjøpe leilighet er veldig billig i Tyrkia og standarden er ofte mye høyere enn det vi er vant med hjemme i Norge siden det er billig å bygge flott i Tyrkia og oppgraderinger av ting koster forbausende lite hvis man kommer inn før et prosjekt er ferdig bygget. Da kan man få leiligheten akkurat slik man ønsker. Og hvis man ikke vil bruke leiligheten midt på sommeren så kan man leie den ut for gode penger eller barna og barnebarn kan bruke den. Fellesutgiftene ligger ofte mellom 40 og 50 euro pr måned. Mange eldre selger jo kanskje et stort hus hjemme når de blir pensjonister og kan kjøpe seg en leilighet hjemme og bruke noen av pengene på en bolig i Alanya-området.

 • Borga

  30. januar 2019 - 20:37

  Vi leide leiligheten i 2 uker for 8 år siden… Forelsket oss i både leiligheten og området rundt. Da vi fikk rede på , at den var til salgs, slo vi til, der og da. Noe vi aldri har angret på. Vi er absolutt ikke turister på ferie i Alanya, men har vårt andre hjem her. Kan absolutt anbefales??
  Skulle allikevel gjerne vite hvor d skandinaviske samfunn holder til, og om det er en lukket eller åpent samlested.

  • steinar

   31. januar 2019 - 07:44

   Hei Borga.

   Hyggelig at du trives i ALanya. Det Skandinaviske Samfunn er ingen forening, men kun en Facbook side som jeg driver. Hensikten er å gi folk hjemme info om hvilke muligheter som finnes i Alanya. Jeg kan likevel anbefale å delta på Sangecafe i Alanya eller i Sjømannskirken.

Comments are closed.