Besøk hos min faste tyrkiske barberer.

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.
dsc_0110

Blir alltid tatt vel i mot hos min barberer i Alanya, og blir stort sett henvist direkte i stolen. Håndkle rundt halsen, og så er det bare å legge seg tilbake og vente. En kopp varmt vann med barberskum blir raskt klargjort. Deretter  5 minutter påføring av barberskum i ansiktet, igjen og igjen. Varmt og deilig er det. Siste minuttet blir det ekstra massasje i ansiktet for å klargjøre for barberingen. Her brukes skikkelige barberkniver som  var vanlige i Norge for 50 år siden, skarpe som fy. Lukker bare øynene og håper det beste. Med elegant teknikk fjerner han det som måtte være av skjegg i ansiktet. Ikke bare en gang men to,  inkludert ny runde med barberskum.

Deretter hovedrengjøringen med saks overalt i ansiktet hvor han måtte komme til. Ingen plass unnslipper, og de fleste hårstrå må bøte med livet.

Levende flamme som hårfjerner.

Jeg ble rimelig paff første gang jeg opplevde dette, og registrerte at barbereren tente på en bomullsdott. Banket flammen en par ganger i bordet, og deretter  i mitt ansikt. Med raske bevegelser fjernet flammen hår både i ørene og ellers i ansiktet. Må innrømme det ikke kjentes godt første gang, men vente meg fort til det. Lukta av brent hår var derimot ikke så god.

dsc_0112

k

Kroppsmassasje som avslutning.

Både armer, ansiktet, skuldre og rygg fikk gjennomgår av min gode barberer. Skulle tro han også hadde utdanning innen massasje, noe han kanskje har? Slappet av i stolen og  fikk  god massasje i armene med knekk i alle fingre. Deretter var det bare å bøye seg fremover med armene på vasken, for å få en deilig gjennomgang av diverse muskler i skuldre og rygg.

dsc_0115
dsc_0116
dsc_0117

Alle tyrkiske menn dufter parfyme etter å ha vært hos barbereren.

Avslutningsvis ble ansiktet dynket inn med barbervann og massert inn. Siste øvelse var så en sprayflaske med parfyme, som ble sprayet over klærne  fra halsen og nedover. Du kan tro jeg luktet herlig.

Så var oppgjørets time kommet. Tør ikke tenke på hva denne behandlingen hadde kostet i Norge. 1/2 time i stolen med full barbering inkl massasje kostet meg hele 15 lire. dvs i underkant av 30 kr. En utrolig pris spør du meg. Han fikk selvfølgelig 5 lire ekstra for  god innsats.

PS. Da jeg kom hjem til kona, fikk jeg klar beskjed om å ta av meg skjorta med parfymelukt og skifte til ny.

Ha en fin dag du også, og et besøk til en tyrkisk barberer anbefales på det sterkeste.

14 Comments

 • Arnold Hanssen

  18. februar 2019 - 05:41

  Det er herlig å bli barbert,massert og få håret stusset hos barbererne i Alanya, skal nedover i september, gleder meg allerede.

  • steinar

   18. februar 2019 - 13:26

   Takk for kommentar Arnold. Bare å glede seg.

 • Ivar Gunnar Lia

  18. februar 2019 - 06:13

  Har du flyttet med til den nye salongen i Tosmur, Steinar, jeg holder meg fortsatt til den gamle, der hans tidligere kolleger driver. Samme gode opplevelsen der. To ting må til når jeg kommer ned, en tur til frisøren og en rullebekab hos Abdullah på Balci.

  • steinar

   18. februar 2019 - 13:25

   Har ikke flyttet med Ivar, men bildet er fra den gamle salongen hvor jeg fortsatt går.

   • Anonym

    18. februar 2019 - 16:42

    OK, da går vi på samme sted fortsatt, men frisøren som betjener deg på bildene har sluttet her og åpnet ny salong alene vis a vis bakeriet i Tosmur sentrum.

    • steinar

     18. februar 2019 - 18:26

     Stemmer det. Bildet var fra en tid tilbake.

 • Oddvar Børve

  18. februar 2019 - 09:19

  En tur hos barberen er et must. En fantastisk opplevelse som oser av velvære. Tar aldri med meg barbersaker når jeg drar til Tyrkia.

  • steinar

   18. februar 2019 - 13:24

   Takk for kommentar Børve. Her er vi enige.

 • Svein Dahlgren

  18. februar 2019 - 10:34

  Takk for et flott innlegg om frisør i Alanya, kjenner meg godt igjen i dine beskrivelser. Selv om jeg ikke skjønner all den såpen som blir brukt, men det er jo behagelig .
  Jeg må nesten dusje når jeg kommer hjem fra frisøren, det lukter som et middels stort horehus.
  Ser fram til å besøke min frisør i Kestel.

  • steinar

   18. februar 2019 - 13:24

   Takk for kommentar Svein. Såpe brukes det nok av, men vanskelig og forstå hvorfor. Tradisjon og kultur kanskje?

 • Inger Marie

  18. februar 2019 - 14:48

  Hei Steinar.
  Såpen og skummet er viktig for et godt resultat for huden og barberingen. En god barbersåpe fukter og renser huden, i motsetning til vanlig såpe som tørker ut huden. Teknikken med såpeskummingen løfter hårene, fukter og mykgjør skjegget og fjerner døde hudceller.
  Kort oppsummert fra kona til en tyrkisk utdannet barberer. ?

  • steinar

   18. februar 2019 - 16:00

   Takk for info Inger Marie. Ikke tvil om at dette kan tyrkerne.

 • Erik Gabrielsen

  18. februar 2019 - 15:26

  Besøk hos barbereren er rutine…herlig!

  • steinar

   18. februar 2019 - 16:00

   Enig Erik.

Comments are closed.