Mistet min nye mobiltelefon med kredittkort og penger.

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Mistet min nye mobiltelefon med kredittkort og penger.

Kan du tenke deg noe så kjedelig å miste din nye mobiltelefon, som i tillegg inneholder både kredittkort, debetkort og en god del penger? Sikkert ikke, men det skjedde for meg her en dag i forrige uke. Vi var på tur til en felles lunch på en av byens bedre restauranter da hendelsen skjedde.

Kona og jeg syklet langs strandpromenaden i Oba, men da jeg skulle ta en del bilder stoppet vi opp på en de mange sitteplassene i området. Her var flotte palmer og god utsikt til borgen. Bildene ble tatt og vi syklet videre for å møte våre venner for felles transport til tyrkisk frokost.

Kjøreturen til restauranten litt opp i høyden  tok ikke mange minuttene, og snart var vi alle på tur ned for å finne våre reserverte bord. Da jeg tok av meg jakken merket jeg at noe manglet. Lette febrilsk i alle lommer, men mobilen var og ble borte. En lettere panikkangst brer seg, da det ikke er hyggelig å miste verken telefonen eller kortene. Pengene er ikke så viktig i denne sammenheng, men likevel.

Tok selvfølgelig raskt kontakt med sjåføren som kjørte oss opp, og vi saumfarte bilen nøye uten resultat.  Uff og  jeg som hadde håpet at den var mistet i bilen, noe som ikke ville vært første gangen. Det har skjedd flere ganger før, men alltid funnet den i bilen.

Nå er gode råd dyre. Hva gjør jeg nå?

Jeg hadde registrert mobilen min på Google, slik at jeg kunne finne ut hvor telefonen befant seg, men tenkte først at jeg fikk ringe opp min egen telefon. Lånte mobilen til kona og slo nummeret.

Mobilen ringte og ringte og ringte, sikkert 1 minutt før noen endelig svarte i den andre enden. En mann som snakket tyrkisk sa et eller annet som jeg ikke forsto. Leverte så konas telefon til en av kelnerne, som fikk kontakt med mannen som hadde funnet telefonen. Han sto på samme plassen ved strandpromenaden i Oba, hvor jeg hadde tatt mine bilder. Telefonen lå pent og pyntelig på benken hvor vi hadde sittet.

Hva skjedde så?

Vi ba mannen sjekke innholdet i telefonen, noe han gjorde, og alt var inntakt.

Deretter ble det diskutert flere løsninger med mannen, som å sende telefonen i Taxi, eller legge den inn i en resepsjon på et av de mange hotellene i området. Det hadde ikke mannen lyst til, men aksepterte at en av restaurantens biler kjørte ned til mannen for å hente den.  Så ble gjort og etter 10 minutter, mens vi var i gang å nyte vår tyrkiske frokost, så kom kelneren bort med min savnede telefon. Gjett om jeg ble glad. Så for meg masse arbeide både med banken for å  melde savnede kort og for å skaffe meg en ny telefon slik at jeg kunne fortsette arbeidet mitt i Alanya.  Jeg tilbød selvfølgelig mannen finnerlønn slik at han fikk noe igjen for sin ærlighet, men mannen nektet. Han var bare opptatt av at riktig mann skulle få tilbake sin telefon.  Jeg takket også kelneren som hadde hjulpet meg slik at vi fant en løsning. En flott representant for restauranten Zencefil.

Mannen ringte tilbake igjen-hva nå tenkte jeg?

Resten av måltidet ble en deilig opplevelse, da jeg nå kunne nyte alle de gode smakene en tyrkisk frokost tilbyr uten å bekymre meg over en mistet telefon.

Etter nye 10 minutter kommer så kelneren tilbake  med sin egen telefon. Mannen som fant telefonen hadde nå ringt tilbake til restauranten for å få kontakt med meg. Hvorfor tror du? Han ville forvisse seg om at jeg som eier hadde fått min telefon med kort og penger tilbake, og ikke forsvunnet på veien.

Jeg ble målløs av beundring for denne mannen og takket igjen for innsatsen. Tilbød han igjen finnerlønn uten respons. Mannen var nå fornøyd da han fikk bekreftet at jeg som rettmessig eier hadde fått  telefonen med både kort og penger tilbake.

Hva synes du om mannens innsats og anstrengelser?

30 Comments

 • Anonym

  11. mars 2019 - 05:40

  Typisk god Tyrkisk maner. Glemte en pakke på bussholdeplassen! Fikk en taxi til å kjøre tilbake flere timer senere. Der lå pakka!

 • Arnold Hanssen

  11. mars 2019 - 05:44

  Dette har vi også opplevd i Alanya, tyrkere er erlige folk.

 • Solfrid

  11. mars 2019 - 06:46

  Helt fantastisk . Blir helt imponert??

  • Anonym

   11. mars 2019 - 06:59

   Mistet min iphone i en taxi jeg tok fra alanya sentrum og inn til oba
   Merket at jeg hadde mistet mobilen etter ca 20 minutter etter at jeg hadde gått ut av taxi og gikk ut fra at den var borte for alltid
   Ca 30 minutt etter kom det en taxi med min mobil og leverte på kontoret ?ville ikke ha finnerlønn, men jeg insisterte på å betale for den ekstra turen fra alanya sentrum og han gikk med på det..opplevd flere slike tilfeller både med meg selv og fått fortalt av andre med lignende opplevelser

   • A. Mondahl

    11. mars 2019 - 08:10

    Veldig bra ! Imponert!

    • steinar

     11. mars 2019 - 09:51

     Takk for kommentar.

 • Anonym

  11. mars 2019 - 07:09

  Helt utrolig !! Det er nesten som man blir rørt.

  • Møyfrid

   11. mars 2019 - 07:32

   Ærlige folk her i Tyrkia. Helt fantastisk!

 • Tor Jamne

  11. mars 2019 - 07:38

  Har opplevd akkurat det samme. Mistet både iphone og kort holder. Taxi sjåføren fant kortholderen og leverte den til den første norske passajeren som igjen tok kontakt med meg. Telefonen mistet eg under en liten sykkeltur. Syklet tilbake samme ruten. Der stod en kar og vinket til meg med telefonen i hånden. Han hadde sett den falle ut av lommen min.

  • steinar

   11. mars 2019 - 09:51

   Takk for kommentar og dine egne opplevelser.

 • Torill

  11. mars 2019 - 07:49

  Husk at vi er i Tyrkia sa mannen som fant vår telefon❤️Sånn er tyrkerne?

  • steinar

   11. mars 2019 - 09:51

   Her hadde mannen rett.

 • Roger

  11. mars 2019 - 08:59

  Fantastisk og godt å høre at detfunnes ærligere mennesker.

  • steinar

   11. mars 2019 - 09:50

   Enig Roger.

 • Oddvar Børve

  11. mars 2019 - 09:02

  Har opplevd dette faktisk to ganger nede i Tyrkia. Den ene gangen i en taxi på vei til Mamuthlar, andre gang på flyplassen i Antalya. Begge gangene fikk jeg den tilbake. På flyplassen ble den hentet ut av Deturs representant på flyplassen, bragt videre til min kusine i Mamuthlar som fikk sendt den hjem til Norge med bekjent av meg.

  • steinar

   11. mars 2019 - 09:50

   Takk for kommentar Oddvar og dine egne opplevelser.

 • Marianne Loose

  11. mars 2019 - 09:03

  Hvor ellers har de hagemøblene i møbelbutikkene stående ute hele døgnet, til og med pynteting på bordene ?????? En gang spurte vi på en restaurant hvor vi kunne låse syklene ….. de ble da litt fornærmet “hvorfor vi dere låse syklene” Vi sykler en del oppe i åsene over Oba, og der sitter alltid en eldre dame å jobber med sitt… hun ville selge oss noen appelsiner. Vi hadde ikke noe å ha appelsinene i så vi takket nei, men ville gi henne litt penger likevel. Men hun ville ikke ta imot hvis vi ikke ville ha appelsinene. Vår datter har en lyslykt utenfor salongen sin i Bergen sentrum, den måtte tilslutt bindes fast med kjetting og lås. Vi har reist en god del rundt omkring i andre land, men aldri opplevd større ærlighet og vennlighet enn i Tyrkia. Tusen takk 🙂

  • steinar

   11. mars 2019 - 09:49

   Takk for kommentar Marianne. Det er godt vi opplever slike situasjoner i Tyrkia. Greit å ha noe å sammenligne med.

 • Kerstin

  11. mars 2019 - 09:59

  Vi har varit med om en liknande händelse och det jag önskar är att fler får höra hur fantastiska det turkiska folket är.

  • steinar

   11. mars 2019 - 13:26

   Enig Kerstin.

 • Ole Østergaard

  11. mars 2019 - 11:01

  Havde købt nyt omslag til telefonen, På hotellet efter hjemkomst blev det nye omslag, samt indholdet fra det gamle skiftet til det nye. det gamle blev lagt i askebægeret på bordet ved poolen, og så var det godt.
  Samme aften, ved pool bar’ren, kom en af tjenerne og spurgte om det ikke var mit omslag, og det bekræftede jeg, ja det var mit gamle. Derefter fiksede han så lige en sammenlagt dansk 500,00kr seddel frem fra etuiet og gav mig denne.
  Fantastisk flot. Der blev efterfølgende købt et par ekstra drinks med rigelige drikkepenge.
  Sådan forekommer i Tyrkiet. Ærlige mennesker

  • steinar

   11. mars 2019 - 13:26

   Veldig hyggelig erfaring Ole.

 • Bjørg Johnskareng

  11. mars 2019 - 13:06

  Dette var dagens gladmelding, vel verdt en plassering på bloggen.

  • steinar

   11. mars 2019 - 16:41

   Takk for kommentar Bjørg. Enig med deg.

 • Turid Jørgensen

  11. mars 2019 - 16:18

  For en fantastisk historie. Flott at det finnes ærlige mennesker. Dette hadde nok ikke skjedd i en annen ferieby.

  • steinar

   11. mars 2019 - 16:40

   Takk for kommentar Turid.

 • Borga

  12. mars 2019 - 12:39

  Dette er bare herlig lesni;ng, Steinar, takk for at du fortalte om hendelsen din, den brakte ÆRLIGHET på bane. Jeg kan bare fortsette med navnet mitt på listen nedover. Mobilen med viktige kort m.m.m, ble mistet, jg meldte fra til politiet i Tosmur og oppga mitt IMEI nummer. Ble kontaktet av politiet litt senere , da var mobilen levert til politiet. Riktignok var pengesedlene borte, men de hadde vedk fått av meg uansett , tenker jg.

  • steinar

   12. mars 2019 - 19:13

   Takk for kommentar Borga og dine egne erfaringer.

  • Åsne Meaas

   13. mars 2019 - 07:58

   Forferdelig følelse når man oppdager at man har mistet telefon/penger/bank og kredittkort. Heldig vis finnes det mange ærlige tyrkere som bare er opptatt av at rett eier skal få tilbake sine eiendeler. Jeg er imponert. Utrolig hyggelig og godt at du fikk tilbake telefonen med dets innhold. Fortsatt fin ferie. Vi må glede oss over alle de ærlige tyrkerne.

 • Nuri BIRTAY

  13. mars 2019 - 12:40

  Jeg har Lest det hyggelige opplevelser av mange . Mistet gjenstander av personer kommer tilbake til eieren, det var godt å høre, Ærlig mennesker finnes over alt. Jeg takker alle gjestene i Alanya at De trives oppholdet i Alanya. mvh. Nuri

Comments are closed.