Alanya borgen

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

De meste av borgen ble bygget på 1200-tallet under det seldjukkiske Rum-sultanatet etter at byen ble erobret i 1220 av Alaeddin Kaykubad I som også inkluderte byggingen av Kızıl Kule.

Borgen ble bygget på restene av tidligere festningsverk fra den bysantinske perioden og romertiden. Da området ble fredeligere under Det osmanske rike, ble ikke borgen lengre brukt kun som festningsverk og mange villaer ble bygget innenfor murene i løpet av 1800-tallet. I dag er bygningen en friluftsmuseum. Turister må løse billett for å komme ut til sjøsiden av festningen, men mye av området innenfor murene er åpent for allmennheten.

Borgen ligger på en 250 m høy på en steinete halvøy som stikker ut i Middelhavet, som omslutter halvøya på tre sider. Murene som omgir borgen er 6.5 km lang og inkluderer 140 tårn. 400 forskjellige cisterner ble bygget for å betjene slottet.[1] I 2009 sendte byen søknad om å oppføre Alanya Kalesi og Tersane på UNESCOs liste over verdensarvsteder, og de ble senere oppført på vurderingslisten samme år

Se gjerne oversiktskartet fra Alanya Teleferik over borgen her

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.