Alanya Museum

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Alanyas historiske museum ble åpnet i 1967. Museet er oppdelt i to avdelinger, – en etnografisk og en arkeologiskAlanyas historiske museum ble åpnet i 1967. Museet er oppdelt i to avdelinger, – en etnografisk og en arkeologisk. 
På museet vises de viktigste og best bevarte funn fra hele Alanya-området. Samlingen utvides hvert år med objekter fra ulike utgravninger. 
I den etnografiske avdelingen finnes mynter fra blant annet de lydiske, romerske og osmanske periodene. Museets stolthet er en bronsestatue av helten Herkules, kjent fra gresk mytologi. Statuen ble opprinnelig funnet 35 kilometer fra Alanya, og deretter forsøkt smuglet ut av Tyrkia. Det ble heldigvis forhindret i siste liten, hvilket gjør at denne 51,5 cm høye statuen av kvalitetsbronse, kan sees i Alanya museum den dag i dag. 


Den etnografiske avdeling huser også diverse krukker funnet i havet. Det er også mulig å se hvordan datidens hus var innrettet. Det er også en samling av våpen, vevde tepper, gamle koraner, ulike klesdrakter og ikke minst et flott dekorert bibliotek. 
Den arkeologiske avdeling er utendørs og minst like spennende. Den er anlagt som en stor hage med blomster og frittgående dyr. I hagen finnes det eksempler på forskjellige gravplasser fra blant annet de greske, romerske, seldjukiske og osmanske periodene. Disse gravplasser er riktignok ikke ekte, til tross for at noen av lokalbefolkningen påstår det. 
Det er også mulig å se hvordan datidens produksjon av olivenolje foregikk.

Alle bilder hentet fra:By Gmihail at Serbian Wikipedia – Own work, CC BY-SA 3.0 rs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35667086

Du finner Museet på kartet her:
https://www.google.no/maps/place/Alanya+Archaeological+Museum/@36.5571783,31.9660897,13z/data=!4m8!1m2!2m1!1smuseum+n%C3%A6r+Alanya,+Antalya,+Tyrkia!3m4!1s0x14dca29ced8d8d5f:0x169ded1d41520ec6!8m2!3d36.544015!4d31.98865?hl=no

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.