Kusadasi ditt neste reisemål?

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Kusadasi ligger vakkert til helt innerst i Egeerhavet på Tyrkias nordvestlige kyst. Her har man utsikt til det greske øyriket med Samos som nærmeste øy.

Kusadasi ligger knappe 10 mil sør for Izmir, og det er gjennom flyplassen ved Izmir mange av turistene ankommer når Kusadasi er reisemålet. Det går buss fra Izmir til Kusadasi hver halvtime, men da er det enklest å ta taxi fra flyplassen og ned til Izmir. Mange turister ankommer også sjøveien ettersom Kusadasi er en av de største havnebyene i Tyrkia, og også et stoppested for cruise-turisme. Kanskje ditt neste reisemål i Tyrkia?

Historien til Kusadasi strekker seg tilbake til flere tusen år før Kristus. Byen ble inntatt av romere i det tredje århundre f.Kr., og ble snart en romersk provins-hovedstad. Ifølge romersk-katolsk tradisjon bodde evangelisten Johannes og Maria (Jesu mor) en periode i byen (og/eller i Ephesus). Etter romertiden fulgte flere ulike styrer, og under byens ottomanske periode ble bymurene og andre større byggverk oppført. Noe av dette (som stammer fra 1400-tallet) er i dag populære turistattraksjoner. Fortet på øya Guvercin Adasi ble bygget – slik det fremstår i dag) – i den venetianske periode. Øya er nå gjort landfast, og er like mye et landemerke som en attraksjon. Det er også ei strand på øya.

2 Comments

 • Aina Rakel Ruud

  12. desember 2019 - 12:11

  Hei jeg er ikke sikker på hvordan jeg er kommet på denne mailen, men det er kjempehyggelig og interessant. Takk for mange gode tips og råd. Jeg er ( var, pensjonist nå)hustell-lærer og i overkant opptatt av mat. Koser meg på markeder. Flott at du tipser om tyrkiske retter. Vi har vært ca 10 år i området Side-Alanya. Om våren er vi på Lanzarote. Hjemme er Konnerud /Drammen.
  Takk for interessant lesning. Hilsen Aina Rakel Ruud

  • steinar

   12. desember 2019 - 17:35

   Takk for hyggelig tilbakemelding.

   Steinar

Comments are closed.