Priser på frukt og grønnsaker i Alanya

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.
Fra fredagsmarkedet i Alanya.

Priser på frukt og grønnsaker i Alanya

Det er alltid en stor opplevelse å besøke markedene rundt om i Alanya. Her finner du marked hver eneste dag hele året gjennom. For oss som kommer fra Skandinavia er det overveldende å rusle rundt å se på alle de menneskene som lever av å selge sine varer på markedene i Alanya. Det som imponerer meg er det store utbudet av frukt og grønnsaker, samt ost, pølser og andre spiselige matvarer. For ikke å snakke om fargene og duften man opplever i denne sammenheng. Store mengder av hver sort gjør at fargene oppleves overveldende, og stimulerende. Det er derfor jeg må tilbake til markedene regelmessig for å oppleve denne spesielle atmosfæren.

Chillipepper

Hva betyr prisene på grønnsaksmarkedet for meg?

Prisene på frukt og grønnsaker er et kapittel for seg. De fleste har sikkert fått med seg at det ikke kan være mye å tjene på salget, med de rimelige prisene. Spesielt i høysesongen for de aktuelle frukt og grønnsaker, da er det salgspriser med minimal fortjeneste. Så ingen grunn til å prute på prisene på frukt og grønt.

Når det er sagt, så er det en fornøyelse å kunne fråtse i både frukt og grønnsaker, noe du ikke kan hjemme i Skandinavia. Jeg tar meg i det hver gang jeg vandrer rundt på markedene å sammenligne prisene hjemme og her nede i Alanya. Her handler du til en brøkdel av prisen på samme vare som du gjør der du kommer fra. I tillegg er kvaliteten vel så bra om ikke bedre enn hjemme. For egen del har jeg blitt veldig glad i Avokado, men en pris på 32 kr for en avokado på Meny der jeg handler begrenser handlingen. Jeg kjøpte 5 avokado på markedet i Tosmur i begynnelsen av desember og da til en pris av 3 TL pr stk. Det var BILLIG. Tilsvarer vel rett under kr 5 pr stk!

Rød kål

Jeg tok samtidig en del bilder på samme marked, med prisene av forskjellige frukt og grønnsaker. Tenkte det kunne være greit å vise alle de som ikke har vært i Alanya før hvilket prisnivå du kan handle for på markedene. Er det lenge siden du har vært her, så kan det være greit å få en oppdatering. Kanskje du har andre anbefalinger fra dine besøk på markedene? Husk å se på bildene og prisene lenger nede på siden. Kommenter gjerne.

Lurer du på hvor og når det er marked i Alanya? Sjekk linken under.

Plommer
Rød kål
Gulrøtter
Ruccola
Druer
Chilipepper
Løk
Tomater
Auberginer
Gul Granateple
Salat
Broccoli
Avokado
Poteter
Selleri