De pittoreske landsbyene å besøke i Muğla om sommeren

Husk å dele.

Byene  i Muğla  får all oppmerksomhet . Bodrum, Fethiye, Marmaris, Dalaman, Datça … du kjenner de store navnene. Men du kan bli overrasket over å vite at det er en rekke bittesmå landsbyer rundt omkring i provinsen som faktisk er desto mer avslappende og pittoreske enn stedene du har hørt så mye om! Vel, vi er her for å fortelle deg om noen av de mest fantastiske landsbyene du finner i regionen:

Du finner Mügla på kartet her: 

https://www.google.no/maps/place/Mu%C4%9Fla,+Tyrkia/@36.9415123,27.3636651,8z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x14be6548eb4b9d5f:0x675f17380bb1ba0d!8m2!3d37.1835819!4d28.4863963?hl=no

Yesilyurt:

Yesilyurt

Yeşilyurt  er en av de vakreste små landsbyene i Muğla, og med et navn som oversettes til “Grønt hjem” er det ingen overraskelse at det ligger midt i noen av de vakreste naturomgivelsene. Det er en landsby kjent for veving også, så når du besøker, må du huske å kjøpe et stykke lokalt håndverk for å vise frem når du kommer hjem!

Yesiluzumlu:

jail uzumlu

Yeşilüzümlü ligger en kort  15-20 km  kjøretur fra Fethiye, på veien til Denizli. Det er mest kjent for sitt lokale utvalg av sopp, og som navnet antyder (Yeşilüzümlü betyr “grønn drue”), for sine vingårder. Soppen er Morel-sopp, kjent lokalt som  Kuzugöbeği-sopp , og hvert år arrangeres det en festival til ære for dem.

Landsbyen er også kjent for sine  håndvevde produkter , som har en lokal tradisjon skapt gjennom flere hundre år. De siste årene har disse håndverkene blitt mer og mer fokusert på salg til turistene, og er en viktig inntektskilde for landsbyen. På grunn av sine pittoreske omgivelser og lokale tradisjoner, har flere og flere innbyggere utenfor landsbyen begynt å strømme til. Landsbyen blir et tilfluktssted for å unnslippe storbylivet og for å leve et rolig landsbyliv midt i den vakre naturen.

Landsbyens historie finner du også i de gamle greske ruinene av byen Cadianda. Den lykiske byen  ligger omtrent 7 km fra landsbyen og er vel verdt et besøk i seg selv.

Mazıköy:

Mazıköy

Mazıköys betagende beliggenhet rett på den nordlige kysten av Gökova-gulfen er en kystby som kan dateres tilbake til gamle Caria-dager. Det er egentlig ikke en landsby, men 8 landsbyer som alle er koblet sammen med veien. Seks av dem har til og med flotte turstier, og du kan gå gjennom alle på en sti som fører fra Akarca, gjennom Çakıllıyalı (Taşlıyalı) og İnceyalı, helt til Sedef, og som også passerer Hurma og Ilgın. Landsbyene og vikene der i Kisebükü, Hurma, Ilgın og Sedef danner viktige stopp på  Blue Cruises  som går fra Gökova. I dag finner du B&B, leiligheter, villaer og restauranter i mange av landsbyene, og de er et flott sted å enten overnatte eller bare å passere gjennom på en dagstur fra en av byene i nærheten.

Kapıkırı:

Kapıkırı

Kapıkırı  er en liten landsby ved bredden av innsjøen Bafa og har et vell av både naturlig skjønnhet og historie. Det er perfekt for å fiske, fotturer i naturen, camping, en botanisk tur, fugletitting eller bare nyte naturen.

Bafa  var en gang en bukt i Egeerhavet. Gjennom århundrene vokste den til en innsjø og ble sammen med Great Menderes River. Da den fremdeles lå rett ved sjøen, spilte disse landene vertskap for Heraklia, som var en viktig havneby. Det ble holdt av kongeriket  Pergamon og Romerriket  i veldig lang tid. Kom og besøk denne vakre landsbyen og vandre mellom restene av Heraklia, inkludert steingravene, Athenas tempel, bymurene og agoraen.

Selimiye:

Selimiye

Denne landsbyen pleide å være noe mer enn en rolig fiskerlandsby, men den har vokst i popularitet de siste årene og er nå noe av et turismehotell. Blåcruise  og private båter stopper alle her, og det er helt klart hvorfor de gjør det! En del av Selimiye sjarm er dens avstand – det kan være vanskelig å nå den fra noen av de nærliggende byene, hvorav Marmaris er den nærmeste.

Det finnes noen få restauranter som ligger langs kysten, med fantastisk utsikt og fersk mat fra selve landsbyen eller like utenfor. En spasertur langs vannet oppfordres, og det er nok av små bed-and-breakfast å bo på om natten, samt flere hotell litt lenger opp i bakken.

Kanskje du blir med oss på tur? Husk meld deg inn i gruppen: Vi reiser på tur sammen i Tyrkia:https://www.facebook.com/groups/118355209500222/

Kilde:visitturkey.com

Du finner Mügla på kartet her: https://www.google.no/maps/place/Mu%C4%9Fla,+Tyrkia/@36.9415123,27.3636651,8z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x14be6548eb4b9d5f:0x675f17380bb1ba0d!8m2!3d37.1835819!4d28.4863963?hl=no