4 fantastiske tyrkiske urtete og deres fordeler!

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Tyrkia drikker mer te per innbygger enn noe annet land på jorden – men det refererer ganske mye utelukkende til svart te. En te-kultur som den tyrkiske drikker så mye mer enn bare svart te –  Tyrkias urtete  er også noe av det beste i verden!

Urtete  er veldig vanlig, konsumert for å kurere plager og sykdommer, eller bare for å delta i te-kulturen uten å nippe til noe som holder deg oppe hele natten! Om vinteren er urtete veldig vanlig, og  nybrygget urtete  er vanlig i de fleste kafeer. Det er nesten alltid brygget med ingrediensene i stedet for ut av en tepose, og smakene er like fantastiske som helsemessige fordeler! Her er noen av de beste urteteene du noen gang har smakt!

Ihlamur Çay (Lindeblomst te)

En av de vanligste variantene av  urtete  om vinteren er ikke populær i store deler av resten av verden. Linde trær finner du i gatene i byer over hele verden, med innbyggerne er ikke klar over skatten de har bokstavelig talt rett under føttene!

Smaken av  lindeblomst  er lys, med en sitron smak. Det danner en grønnaktig / gulaktig smak som i seg selv føles avslappende når du er sliten.

Linde blomster  har vært drukket i århundrer i Tyrkia, og lokalbefolkningen vitner om fordelene. Det er vitenskapelig bevist at det er nyttig for forkjølelse, og kan godt hjelpe til med å lindre feber også. De samme effektene som tjener til å lindre forkjølelse tjener også til å slappe av kroppen og lindre stress, noe som betyr at lindblomstete kan være flott selv om du bare føler deg engstelig eller har lett hodepine, eller har høyt blodtrykk. Denne teen er alltid er trygg å drikke og føles god selv om det ikke er noe galt, og den deilige smaken er med på å gjøre den til en utmerket vinterdrink.

Papatya Çay (kamillete)

Linden Flower Tea

Kamille  er også vanlig utenfor Tyrkia, selv om det kanskje er mer tradisjonelt i Tyrkia enn i andre kulturer. I Tyrkia gis det spesielt til barn for å hjelpe dem med å sove om natten, med noen ganger teskjeer til og med gitt ammende spedbarn for å avlaste gassen deres og hjelpe dem med å roe dem i søvn.

Kamille er vist seg også å være et søvnhjelpemiddel, og brukes til å hjelpe med søvnapné også. Den har en beroligende funksjon og hjelper mot menstruasjonssmerter, og antioksidantene som er til stede i te, gir god stress-lindring.

Adaçayı Çay (salvie te)

Sage Tea

Morsomt nok har Tyrkia et vell av deilig  frisk salvie,  men det brukes sjelden i matlaging. I stedet brukes den til store mengder deilig urtete, og til og med det tyrkiske navnet for “salvie” har ordet “te” i seg.

Urtens sterke fytokjemiske virkning betyr at den er effektiv til å redusere stress, svette, menopausale symptomer som hetetokter og spytt. Det brukes ofte for å redusere morsmelkproduksjonen, og det er derfor du sjelden vil se en ny mor som drikker den (ikke bekymre deg, det er andre urtete for det! 😊)

Salvie te  brukes også mot sår hals, hoste og irritasjoner i munnen. Eller igjen, akkurat som en måte å drikke noe friskt og varmt i vintermånedene – du vil helt sikkert føle deg bedre etter et glass tyrkisk salvie-te!

Nar Çay (granateplete)

Granateplete

Noen av de beste granateplene i verden kommer fra Anatolia, så det er ingen overraskelse at  granateplete  er en spesiell tyrkisk delikatesse!  Granatepler har kraftige antioksidanter, og granateplete har vist seg å lindre kroniske sykdommer, bedre hjertets helse, hjelper til med å redusere vekt og redusere betennelse med mer.

Men den beste delen av  granateplete  er uten tvil smaken! En fersk brygget granateple, og oppvarmet for å varme hjertet, er virkelig en fin opplevelse en kjølig høst- eller vinterdag . Det gir deg litt av et kick, slik at du sannsynligvis ikke vil kunne drikke tonnevis av teen, men et par glass granateple-te er virkelig en fantastisk måte å nyte dagen i Tyrkia som du ikke kan andre steder!

Kilde:Goturkey.com