Lokale matretter på den turkise rivieraen.

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Hva er den turkise rivieraen?

Den turkise rivieraen (også kjent som den tyrkiske rivieraen eller den turkise kysten) er navnet som vanligvis blir gitt til strekningen med vakkert hav som omfatter provinsene Antalya, Muğla og den sørlige egeiske delen av Izmir.

Kort sagt, det er en region med fantastisk naturskjønnhet, med et varmt klima, varmt hav, fjellutsikt, nydelige strender, tusenvis av kilometer med bukter og strandlinjer å utforske, og mye mer – for ikke å nevne de innlandsfossen og skogene og turstiene og mer.

Regionens historie er like fantastisk, med hundrevis (ja, hundrevis) av gamle byer, havner, graver og to av de syv underverkene i den antikke verden . Mange av de store mytene om gresk mytologi fant sted langs denne rivieraen i tillegg til å være fødestedet til skikkelser som Santa Clause (Julenissen) og flere.

Dette er en region som har mye å gå for, og som har hatt mye å gå for i en årrekke. Kjøkkenet gjenspeiler at, og like mye som ferske råvarer og fersk fisk er utrolig i seg selv, her er noen få lokale retter å prøve som du bare finner i denne regionen, hvor mange av dem har blitt tilberedt gjennom århundrer.

Piyaz With Tahini

Piyaz With Tahini

Piyaz er en deilig salat med hvite bønner som du finner over hele Tyrkia. Tradisjonelt er det laget med hvite bønner (marine bønner), løk, tomater, paprika og olivenolje alt blandet sammen. Men langs den turkise rivieraen er det en annen stil.

Piyaz langs Middelhavskysten er lik, den har fremdeles de samme ingrediensene av hvite bønner, løk, tomater, paprika og olivenolje. Men den tilfører hardkokte egg og svir mye i en rennende tahinidressing som er lett og blandes med saftene til tomatene og olivenoljen for å lage en rett som smaker helt annerledes, men som virkelig er utmerket.

Utstoppede Zucchini-blomster

Utstoppede Zucchini-blomster

Tyrkisk mat handler om å lage “dolma” eller “fylt” mat ut av alt, men fylte zucchini-blomster representerer noen av de letteste, mest attraktive rettene i det tyrkiske kjøkken. Retten er vanligst om våren og sommeren når blomsten i seg selv er ferskest og vokser langs den turkise rivieraen. Den er virkelig lett, med blomstene i seg selv og krydderne brukes lette og forfriskende. Det er vanligvis fylt med ris, blandet med pinjekjerner, urter og krydder og kanskje noen tørkede rips for å gi det et snev av sødme i tillegg til den perfekte sommeren forrett .

Bolama Pilav

Denne risretten er spesielt godt kjent i Kuşadası , laget med kikerter, kjøtt, sjalottløk, hvitløk og tomater før den krydres og tilberedes i olivenolje. Oljen fra kjøttet, så vel som tomatene til juice, blandes sammen og blir dynket opp i risen, slik at retten selv er mettende og deilig.

Çökertme Kebab

Çökertme Kebab

Mens kebaber vanligvis er assosiert med Sørøst-Tyrkia, kommer Çökertme-kebab fra den lille landsbyen Çökertme i Milas-distriktet i Muğla-provinsen. Det er en velsmakende godbit laget av marinerte kalvekjøttstykker som serveres med sunne dukker av hvitløksyoghurt og en tomatsaus. Det er populært over Bodrum og Marmaris i Muğla, og er et must å prøve når du reiser langs denne delen av den turkise rivieraen.

Octopus Stew – Ahtapot Yahni

Octopus Stew - Ahtapot Yahni

Blekksprut er en populær sjømat i kystrestaurantene langs kysten av Muğla mellom Bodrum og Fethiye . Det er ofte gjort til en lett salat, grillet, stekt eller stuet i denne tradisjonelle retten . Blekksprut er stuet i en gryte med krydder, urter, noen ganger kapers og oliven og kokt godt sammen slik at blekkspruten blir utrolig mør og tar smaken av buljongen den er tilberedt i. Det er en fantastisk måte å tilberede og smaken er ulikt enhver annen form for blekksprut.

Karaville (Snail Stew)

Denne lapskausen er lokal ganske mye bare på Datça-halvøya . Det er en høstrett, laget når snegler først spretter hodet ut etter det første regnet etter sommeren. Sneglene vaskes i salt vann og kokes med rød pepper, tomater og krydres med hvitløk og sitron. Lokalbefolkningen mener at parabolen er usedvanlig sunn og til og med for å kurere forskjellige plager.

 

 

Kilde: GoTurkey.com

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.