En dag i den sjarmerende landsbyen Şirince

Husk å dele.

Şirince er en søt liten landsby med en morsom historie, vakker utsikt, fantastisk mat, gjestfrihet og mye mer. Det er kanskje den perfekte syntesen av en tradisjonell tyrkisk landsby og en tradisjonell gresk landsby. Faktisk ble byen, hvis navn faktisk betyr “søt” på tyrkisk, kalt “Çirkince”, som betyr “stygg.” Dette var et ironisk grep om landsbyens skjønnhet og pleide også å avverge andre. Da folk var opptatt av hvor spektakulær landsbyens beliggenhet og arkitektur virkelig var, endret de navnet til Şirince i 1926.

Landsbyen ligger over en ås omtrent 12 km fra den gamle byen Efesos , 85 km fra Izmir . Arkitekturen er virkelig spesiell, og noen få hus er åpnet for publikum for å gi publikum muligheten til å beundre den på nært hold og få en følelse av landsbyens arkitekturhistorie. Enhver ny bygning er nødvendig for å samsvare med det estetiske i landsbyen, som er under bevaring. Beliggenheten på en høyde og de fruktbare åkrene har gjort det til et fristed for vingårder, olivenhage (og den lokale olivenoljen er til å dø for!), Og fantastiske fersken, fiken, epler, valnøtter og mer.

Grunner til å besøke inceirince

Det frodige grøntområdet i den naturlige omgivelsen til inceirince kompletteres vakkert av den to-etasjes arkitekturen i bygningene i landsbyen. Langtfra ser landsbyen ut som et maleri, og hjemmene er like fortryllende på lang avstand som på nært hold. Hjemmene er koblet gjennom blåsede, brosteinsbelagte gater som er smale og får deg til å føle at du reiser tilbake i tid til verden før biler og moderne industri.

Kjøretøy forbudt i sentrum av byen:

De smale bygatene er også bevart av forbudet mot kjøretøy i sentrum. Hester er tillatt, så rusle enten gjennom de sjarmerende gatene til fots.

Helt naturlig lokal mat:

Ettersom inceirince er så kjent for ferske råvarer, er det ingen overraskelse at maten du spiser her er bemerkelsesverdig. Landsbyfrokosten er noe av den beste tyrkiske frokosten du noensinne vil spise, med en uendelig rekke oster og oliven og tomater, agurker og syltetøy og mer. Lokale urter brukes i mange av de mer betydelige måltidene, plukket fra åsene og ofte tilberedt med lokal olivenolje (som, som vi har nevnt, er utmerket).

Morsomt faktum:

21. desember 2012 var det en rekke… umm… troende som mayakalenderen antydet at apokalypsen ville begynne i byen Şirince . Kooks troende strømmet til byen og tilbrakte natten uten å gjøre nytte, og nå er byen forbundet med denne morsomme historien.

Hva gjør jeg / kjøper på inceirince Bazaar?

Inceirince-basaren er et av de store markedene i Egeerhavet. Det har noe av alt. Naturligvis er matvarene som er til stede her uslåelige. De ferskeste og mest delikate produktene du kan tenke deg er tilgjengelig hver bås du ser på. Prøv gjerne et stykke frukt fra en av selgerne, de lar deg vanligvis prøve noe før du kjøper! Men utover det åpenbart har denne basaren fantastiske pyntegjenstander, suvenirer, smykker, såper, tørket frukt, håndlagde klær, så mye produsert av landsbyen og dens omgivelser. tyrkisk kaffebrygges med en panne fylt med sand som deretter varmes opp over åpen ild. Sanden lar koppene på overflaten holde seg varme og varmen som brukes til å brygge kaffen justeres ved å bruke dybden på kaffen i sanden. Kaffen varmes opp på den varme sanden. Denne metoden er lokal og tradisjonell og gjør at kaffen smaker sterk, tykk og deilig.

Kanskje du blir med oss på tur? Husk meld deg inn i gruppen: Vi reiser på tur sammen i Tyrkia:https://www.facebook.com/groups/118355209500222/

Kilde: http://www.anews.com.tr/

1 Comment

  • roar

    16. mars 2020 - 13:02

    Inceyrince måtte jo vært et perfekt turmål til høsten!? Er det langt herfra?

Comments are closed.