Bli med på tur til Mersin.

Husk å dele.
Rundt Tyrkia: 2 dager i Mersin
Du finner Mersin på kartet her: https://www.google.no/maps/place/Mersin,+Akdeniz%2FMersin,+Tyrkia/@36.7426331,34.3888189,11z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x1527f4a4c0be6e9f:0x4dbef2b1f81e7d77!8m2!3d36.8121041!4d34.6414811?hl=no&authuser=0

Mersin som ligger på den sørlige kysten av Tyrkia, er et spennende feriested hvor du møter middelhavets blåfargede vann. Selv om Mersin er egnet for en rolig sommerferie, er ikke byen bare begrenset til dette. Kjent som “Sivilisasjonens vugge”. Mersin har også mange historiske og naturlige skjønnheter. Ikke bare tilbys besøkende en visuell, men også en fest for ganen, med sine berømte smaker. Gjør deg klar til å tilbringe en helg full av havutsikt, historie, moro og spennende smaker i Mersin.

Mersins uimotståelige Tantuni

Rundt Tyrkia: 2 dager i Mersin

Tantuni, som er en spesiell smaksopplevelse for Mersin, lages med små terninger av kjøtt som tilberedes ved hjelp av en spesiell teknikk og pakkes inn i et veldig tynt tortillabrød. Denne opplevelsen er et must. Klem litt sitron på den, akkurat som lokalbefolkningen, og opplev smaken.

Kerebiç: Ma’amoul

Rundt Tyrkia: 2 dager i Mersin

Kerebiç eller Ma’amoul er en dessert du nesten bare finner i Mersin. Det lages ved å steke et sylindrisk kakehus, fylt med pistasjnøtter eller valnøtter. Det som gjør Kerebiç spesielt, er det hvite skummet som tilsettes under serveringen. Dette skummet kalles Tumulus Grass Cream. Kummen urtroten blir gjennomvåtet og står i et døgn, hvoretter den kokes og piskes til et hvitt skumsukker og serveres.

Blue Crab

Rundt Tyrkia: 2 dager i Mersin

I gjennomsnitt produseres det 200 – 250 tonn blå krabber årlig i det østlige Middelhavet der Mersin ligger. De blå krabbene i Mersin har en deilig smak, og krabbene som blir fanget blir eksportert over hele verden. Lokalbefolkningen i Mersin anbefaler at du prøver blåkrabbe på en loslitt fiskerestaurant i Silifke-regionen. Ikke glem å ha en iskald øl med det!

Disse stedene må du se i Mersin

Kızkalesi: Jomfru borgen

Rundt Tyrkia: 2 dager i Mersin

Jomfruborgen som er det mest besøkte stedet i Mersin, er en historisk bygning som ligger midt i havet. Jomfruborgen har en lignende legende med Maiden’s Tower i Istanbul. I følge legenden forteller en spåmann kongen at datteren hans vil bli bitt og drept av en slange. For å redde datteren sin, bygde kongen et slott midt i havet og plasserte datteren der. Slangen, som er gjemt i en kurv med druer, blir brakt til slottet og dreper jenta. En mer realistisk historie om Maiden’s Castle er bysantinene som bygget dette slottet på øya for å beskytte seg mot pirater. Siden Maiden’s Castle ligger omtrent 600 meter fra bredden, kan du nå slottet ved å svømme dit eller med en båt..

Promenade

Rundt Tyrkia: 2 dager i Mersin

Mersin har en gangvei som strekker seg langs kysten. Palmene som du kan se langs promenaden, vil gi deg inn en eksotisk opplevelse . Parkene ved kysten er unike stoppesteder hvor du kan nyte Middelhavet, til glede for både lokale og turistene. Den spesielle sykkel- og løpebanen, laget langs strandpromenaden, lar deg drive med sport uten å måtte forlate byen.

Himmel og helvetes grottene:

Rundt Tyrkia: 2 dager i Mersin

Hva med å komme inn i himmelen og helvete på samme dag? Disse fascinerende grottene antas å ha blitt dannet i miocen-perioden, som var for omtrent 23 til 5 millioner år siden. Det anslås at disse naturlige gropene ble dannet da taket i grottene kollapset. Du kan gå ned til disse to grottene, som er 30 etasjer under bakkenivå, med en 450-trinns trapp inn i grotten som heter ‘Himmel’. Grotten som heter ‘Helvete’ kan bare nås med fjellklatring utstyr, fordi den er veldig smal og dyp. På grunn av dens dybde er det bygd terrasser der du kan se Helvetes-grotten.

Astma grotten:

Rundt Tyrkia: 2 dager i Mersin

Astma Grotten, som ligger ved siden av “Himmel og helvete” grottene, er som en festning bestående av praktfulle stalaktitter på rundt 150 meter lange. Det er en trapp for å gå ned til den dype grotten. Det antas å være bra for astma fordi fuktigheten i grotten er over 80%, derav navnet.

Kanskje du blir med oss på tur? Husk meld deg inn i gruppen: Vi reiser på tur sammen i Tyrkia:https://www.facebook.com/groups/118355209500222/

1 Comment

  • Bjørn Hansen

    6. april 2020 - 13:12

    Det blir ikke Tyrkia-ferie i år.

Comments are closed.