Drømmene som ble satt på vent i Alanya.

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.
Mehmet Øzdemir

Til info har vi samarbeidsavtale med Mehmet og firmaet som omtales.

Mehmet Øzdemir er et kjent ansikt for mange i Alanya.

Mange av dere som har vært i Alanya noen år kjenner sikkert til Mehmet Øzdemir. Enten som guide på turer dere har vært med på, eller hentet dere på flyplassen. Eller kanskje han har hjulpet dere med praktiske ting i Alanya. Alltid veldig greit med en som kan snakke både norsk og tyrkisk.

Mehmet ble født i Alanya, 24.12.1974 og var eldstemann blant 4 søsken. Både skolegang og oppveksten var i Alanya. Som, voksen jobbet han flere plasser blant annet i turistorganisasjonen ALTID i Alanya . I tillegg kjenner sikkert flere av dere han som medeier i Tyrkiafryd.

På tur til Kappadokia

Flyttet til Norge som 23 åring

Flyttet til Norge i 1998 og jobbet innen hotell og service bransjen. Og det var her måtte lære seg det norske språket, noe som var helt nødvendig for klare jobben i Norge.

Det ble 1 år på Fleischer Hotel på Voss og 6 år på Renskaug Hotel og Skipperstuen restaurant i Drøbak. Gode erfaringer som han tok med seg tilbake til Alanya.

Returnerte til Alanya i 2005.

Tilbake i Alanya ble det jobb hos ALTID, den kommunale turistorganisasjonen, før han ble med som medeier i Tyrkiafryd.

Mehmet er gift og har 2 barn. Meryem og Mustafa. Meryem er 12 år og Mustafa er 10. Her ser dere et flott bilde av familien. Interessene er reise, tyrkisk historie og kultur. I tillegg så liker han også å sykle.

Som mange andre ønsket Mehmet å starte for seg selv

Trygg Alanya ble navnet på hans nye firma. De ble etablert i 2018, og skulle drive transfer fra Antalya og Gazipasa til Alanya. I tillegg ble det også en betydelig større turvirksomhet til populære destinasjoner i Tyrkia. Dette ble straks populært blant skandinaviske turister, og da spesielt nordmenn, da Mehmet snakker godt norsk. Mange av de som har vært med hans turer, skryter også av kunnskapene han har om turistmålene de besøker.

Corona viruset snudde Mehmets hverdag på hodet.

Vi har alle fått med de tragiske hendelsene som skjedde først i Kina og deretter over hele verden. Coronaviruset herjer fortsatt, noe som gir stor usikkerhet for mange både i Tyrkia men også i resten av verden.

Etter flere år med oppgang i turismen og et optimistisk syn på fremtiden, investerte Mehmet og mange andre sine penger for å styrke og utvide sin næringsvirksomhet. Bestillingene for sesongen 2020 var meget gode, og alt lå tilrette for en god og inntektsbringende sesong. Slik skulle det ikke gå. Det tok ikke mange dagene fra Coronaviruset begynte å spre seg til avbestillinger av turene begynte å komme. I løpet av få dager var alle bestillinger borte og sesongen ødelagt så langt vi kan se i dag. Ingen inntekter som skal dekke de daglige utgiftene hverken for Mehmet eller de fleste andre tyrkere som er i samme situasjon.

Hvilken hjelp får nå tyrkerne i denne situasjonen?

Flere får tilskudd fra staten og bankene utsetter avdragene i inntil 6 måneder . Statlige banker gir kredit med lavere eller helt uten renter. Likevel er det mange grupper som faller utenfor denne ordningen. Folk som jobber uten å betale skatt, noe det er mange av i Tyrkia. I tillegg byggearbeidere som ofte jobber på dagslønn. Størrelsene på tilskuddene er ikke kjent, men det vi med sikkerhet kan slå fast er at det ligger langt unna det nivå vi har i Skandinavia. Da er det viktig at storfamilien støtter opp.

Drømmene som ble satt på vent.

Mange tyrkere opplever nå en resignasjon og frustrasjon over virkningen av Corona pandemien. Hvor lang tid tar dette, før vi er tilbake til normalen igjen, er spørsmålet mange stiller seg. Likevel er helsa det viktigste, noe de fleste er klar over. Tyrkia har som mange andre land i hovedsak stengt sine grenser, og store restriksjoner er iverksatt for å få kontroll på situasjonen. Evdekal som betyr : Bli hjemme på tyrkisk er det sterkt fokus på, og politiet, Zabita og Jandarma patruljerer i gatene for å be folk holde seg hjemme. Alle over 65 år har i tillegg portforbud.

Vi krysser bare fingrene for at pandemien går over og tillater normal samkvem og virksomhet igjen innen rimelig tid. Hvor lang tid er det store spørsmålet? Alle land er avhengig av økonomisk vekst, og for lang tid uten at folk er i arbeid og landene fungerer som normalt igjen, kan få dramatiske følger.

Drømmen for veldig mange er nå satt på vent i Alanya. Vi oppfordrer likevel alle som elsker Alanya om å være de første tilbake når forholdene tillater det. Da skal vi være mer bevisst enn tidligere å benytte oss av de tjenester turistnæringen tilbyr. Enten ved å reise på turer, spise på restauranter, bo på hotellene og støtte de virksomheter som er avhengige av turistene.

Jeg reiser tilbake så snart forholdene tillater det- Gjør du?

7 Comments

 • Anne-Grethe Mondahl

  4. april 2020 - 07:13

  Flott å lese om Mehmed, men også trist. Ønsker lykke til. Gleder oss å besøke Tyrkia, og spesielt Alanya igjen.

 • Björg Johnskareng

  4. april 2020 - 08:11

  Jeg har billett til 27. Oktober. Håper inderlig at alt har normalisert seg til da. Var til Isparta med Mehmet först i mars og det vsr en toppentur.

 • Odd Martin Strandsveen

  4. april 2020 - 09:24

  Vi kommer den 20 oktober hvis alt er i orden igjen! Håper pandemien snur fort!👍

 • Torill

  4. april 2020 - 10:12

  Hei. Vi er så glade for vi var en tur i paradiset vårt i jan/feb i 3 1/2 uke. Dette er bare trist for alle sammen. Vi har billetter til Alanya/Oba den 22 mai, men de kan vi bare se langt etter. Men så snar flyene er oppe og gå igjen er vi på tur til Oba igjen❤️

 • Torill

  4. april 2020 - 13:51

  I Will brback as soon as possible. I have a ticket 20.may. I wish,,,,,
  And last time in Alanya, 14.march,, I will have it in my heart and soul until next time… 🇹🇷❤️🇹🇷

 • Gøran

  4. april 2020 - 14:22

  Jeg reiser dessverre ikke i år. Det er farlig å være i Tyrkia nå

 • Aslak Fredriksen

  4. april 2020 - 17:36

  Nei, det blir ikke Tyrkia i år.

Comments are closed.