Patara

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Den gamle byen Patara og Patara Marine Park og strand ligger sør for dagens Gelemis. Patara er en kort vei fra feriestedene i nærheten langs Middelhavskysten. Området er også kjent som den tyrkiske rivieraen, og er kjent for sin fantastiske naturlige skjønnhet. Med rikelig marint liv, fjell drapert i frodig grøntområder og spor etter en rikt lagdelt historie, er det noe for enhver smak!

Patara: Crossroads of Nature and History

Den gamle byen

Patara var en gang en mektig by. Historien forteller at Patara ble grunnlagt av Patarus, en sønn av Apollo og at Patara-tempelet konkurrerte med det i Delphi-tempelet. Patara var gjennom tidene en nøkkelby under lykisk styre, senere gresk og ptolemaisk styre og til slutt en viktig romersk havneby.

På grunn av den historien er det arkitektoniske rester inkludert lykiske sarkofager, bad og basilikaer fra bysantinene å utforske og romerske bulevarder å spasere nedover. Her er de beste bitene fra Patara antik byen.

1. Modestus-buen

Patara: Crossroads of Nature and History

2. Amfiteateret på 5000 seter

Patara: Crossroads of Nature and History

3. Bouleuterion (parlamentsbygningen):

Patara: Crossroads of Nature and History

4. Den rekonstruerte Hovedgaten:

5. Et av verdens eldste fyrtårn konstruert av keiser Nero

Patara: Crossroads of Nature and History

Patara nasjonalpark:

Patara er en ekte perle på Rivieraen, stranden og det omkringliggende skogområdet er en del av den beskyttede Patara nasjonalpark. Dette betyr at det ikke er noen utvikling langs kysten, ingen vannsport og et mer sedat tempo til denne strandhaven.

Patara: Crossroads of Nature and History

Stranden er en imponerende strekning, 12 km med stille, uforstyrret sandstrand. I den ene enden av stranden er det en liten kafé med solsenger, snacks og drikke tilgjengelig. Hvis du foretrekker fred og ro, bare rusle langs stranden til du finner det perfekte stedet.

Stranden, med sine bølger gir optimale surfingmuligheter. Stranden er et viktig sted for Caretta Caretta havskilpadden, som hekker her mellom mai og september.

Visste du at Patara er også et sentralt sted i kristen historie? Det er den rapporterte fødebyen til St. Nicholas eller julenisse.

Uansett interesser eller feriemål, er Patara absolutt verdt en dagstur eller et lengre opphold. Ikke glem å legge den til i reiseruten din!

Du finner Patara på kartet her:https://www.google.no/maps/place/Patara+Antik+Kenti+(Patara+Ancient+City)/@36.2614139,29.313296,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x14c02d299fe9a7cd:0x15498ee97f108be1!8m2!3d36.2614096!4d29.3154847?hl=no