10 spennende ting å gjøre på turen langs Egeerhavskysten

Husk å dele.

Tyrkias Egeerhavsregion har alt: Vakre strender, fascinerende historie og rikt jordbruk full av deilige råvarer. Hva mer kan du be om ?! Her er vår topp 10-liste for å utforske regionen.

Alaçatı Wind Surf

10 fantastiske ting å gjøre på turen til Tyrkias Egeerhavsregion

Alacati er en liten by nær Cesme på Egeerhavet. Alacati er en gammel by full av små lokale butikker som selger lokalproduserte produkter. Meyhanes med regionale delikatesser og brosteinsgater du kan glede deg til å gå seg vill i. Alacatis er også berømt som windsurfing hovedstaden i Tyrkia.

Bukten og de omkringliggende nes får tilførsel av jevne vindstrømmer som trekker til seg vindsurfere både erfarne og nybegynnere . Enten du har ditt eget brett og utstyr eller er interessert i å lære en ny vannsport, har Alacati det du trenger. Ikke glem solkremen!

Efesos gamle by

10 fantastiske ting å gjøre på turen til Tyrkias Egeerhavsregion

Efesos er en av de største romerske ruinene som noen gang har blitt gravd ut og en av de viktigste romerske byene som har eksistert. Dette fascinerende arkeologiske stedet (som fremdeles blir gravd ut) ble avdekket på slutten av 1800-tallet, og ligger nær moderne Selcuk.

Hvert år gleder besøkende seg over den vakre fasaden til Celsus-biblioteket, Hercules porten, det fantastiske amfiteatret på 25 000 seter, templet til Hadrian samt bad, markedsplasser og andre fragmenter av dagliglivet i den gamle hovedstaden Anatolia . Planlegg en tur i de kjøligere vår eller høst månedene – da du virkelig kan utforske og glede deg over dette utrolige stedet.

Paragliding i Fethiye-Oludeniz

10 fantastiske ting å gjøre på turen til Tyrkias Egeerhavsregion

Hva kan være en bedre måte å oppleve det vakre turkise vannet i den tyrkiske rivieraen enn å paraglide over buktene? Paragliding er trygt, rimelig og tilgjengelig i de fleste områder med betydelige havstrekninger. Vannsport har lenge vært et innslag i strandlivet i Tyrkia, og hva kan være mer avslappende enn å se det som skjer på bakken i fra luften?

Fethiye og Oludeniz har noen av de vakreste kystlinjene i Tyrkia. Dype fargetoner av blått, blekner til turkis når havet møter den hvite sandstranden. Åsene og dalene belagt i frodige gress og trær som strekker seg i milevis, så langt øyet kan se. 

Frokost i Şirince og Şirince Viner.

10 fantastiske ting å gjøre på turen til Tyrkias Egeerhavsregion

Sirince er et av høydepunktene i regionen. Selv om mange bare tar en dagstur, er landsbyen absolutt verdt å utforske. Byen er et sentralt sted for den ortodokse kristendommen, er kjent for sitt kunsthåndverk og sine lokalproduserte fruktviner.

Å nyte frokosten på en av de mange lokale kafeene i Sirince vil inneholde lokale råvarer, uendelige kopper tyrkisk te eller tyrkisk kaffe og utsikt til å berolige sjelen. Byen ligger på en høyde med utsikt over dalen og jordbruksmarkedene nedenfor. Et utmerket sted å hvile etter å ha besøkt Ephesus.

Svømming i Egeerhavet

10 fantastiske ting å gjøre på turen til Tyrkias Egeerhavsregion

Egeerhavet har noe av det klareste, reneste vannet på den tyrkiske kysten. Opplev en dykketur hvor hver bukt har noe unikt å utforske. Fotturer, sykling eller kjøring langs kysten vil gi mange muligheter til å stoppe ved bortgjemte strender og bukter. Pakk håndkleet, solkremen og en god bok mens du er utforsker områdene.

Middag – Raki, fisk og mezes i Ayvalik Cunda

10 fantastiske ting å gjøre på turen til Tyrkias Egeerhavsregion

Ayvalik er kjent for sin dykke aktiviteter, strender, spennende nasjonalparker og fantastisk arkitektur. Etter alt du har opplevd med dykking, svømming, turgåing og andre aktiviteter, fortjener du deilig, ferskfanget fisk, lokalt laget meze og kanskje en raki? Vi anbefaler å nyte solnedgangen med god mat og livlig samtale på en av de mange meyhanene (tavernaene) i Ayvalik. Den nydelige utsikten og den sjarmerende byen får mange til å komme tilbake år etter år.

Besøk på Urlas vingårder i Izmir

10 fantastiske ting å gjøre på turen til Tyrkias Egeerhavsregion

Urla er et voksende vindyrkningområde nær Izmir. Vinene er lette og fruktige og vil garantert bli en hit ved lunsj- eller middagsbordet – ikke glem å ta med noen få flasker til familie og venner hjemme!

Spis fylte blåskjell og drikk en kald øl på Çeşme-strendene

10 fantastiske ting å gjøre på turen til Tyrkias Egeerhavsregion

Fyllte blåskjell eller dolma er en tyrkisk spesialitet. Blåskjellene kokes og fylles deretter tilbake i skjellene deres med en blanding av velduftende, krydret ris og nytes best med noen dråper sitron. Dette er en utmerket lunsj, rask matbit eller tilfeldig meze for å glede seg med venner, utsikt og en kald Efes.

Det er ingen bedre måte å glede seg over Cesmes strender enn med blåskjell og en iskald øl på en av de solrike sommerdagene.

Båtturer – Göcek og Marmaris

10 fantastiske ting å gjøre på turen til Tyrkias Egeerhavsregion

Båtturer er et vanlig syn i de fleste tyrkiske strandbyer. Turer kan være enkle dagsturer til bukter eller øyer i nærheten eller lengre turer, slik at du kan oppleve kysten og kanskje stjernene om natten.

Gocek er et vakkert buktområde der bratte klipper strekker seg ut i krystallklart vann kilometer etter kilometer. På grunn av de bratte klippene er båtliv den beste måten å utforske alle vikene i området.

Marmaris er litt lettere tilgjengelig, og er en interessant kystby som ligger foran byens viktigste strand og havn. Når du blir med på en dagstur (eller et lengre cruise) vil du kunne utforske områdene mer utfyllende.

Besøk museet for undervannsarkeologi i Bodrum

10 fantastiske ting å gjøre på turen til Tyrkias Egeerhavsregion

Bodrum museum for undervannsarkeologi er perfekt for alle aldre. Museet ligger i Bodrum slott, og har noe for enhver smak. Hagene har en rekke lokale plantelivarter som er hjemmehørende i området. Det er en glasshall som fungerer som et akvarium, som ligger rundt slottet og, med 14 utstillingsrom med utstillinger av forliste skip og skattene deres.

Kanskje du blir med oss på tur? Husk meld deg inn i gruppen: Vi reiser på tur sammen i Tyrkia:https://www.facebook.com/groups/118355209500222/

Kilde:goturkey.com

1 Comment

  • Anonym

    20. april 2020 - 08:53

    meget bra Steinar , Mvh Tove og Arne

Comments are closed.