Helsemessige fordeler ved tyrkisk mat.

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Tyrkisk mat er iboende sunt og høysesongbetont, med mange retter som bygges rundt mangfoldige ferske råvarer tilgjengelig. Frisk frukt og grønnsaker, egg, meieri og kjøtt produseres over hele landet, noe som sikrer svært næringsrik og fersk smak. Smakene og krydderene som kommer i tyrkisk mat er ikke bare deilige, de har antioksidantegenskaper, og jobber for å senke kolesterolet, eliminere giftstoffer og øke immuniteten. Friske urter som dill, persille og rosmarin brukes ofte til å smake på retter, mens over hele Egeerhavet og andre tynt bebodde regioner blir ville urter benyttet på grunn av sin oppfattede helse og medisinske egenskaper. Krydder som rød pepperflak, sumac og ingefær brukes til å smaksette retter eller som homeopatiske midler i seg selv.

Olivenolje brukes tradisjonelt til å tilberede og bevare retter, og gir antioksidanter og essensielle transfett. Mens fersk fisk og annen sjømat bidrar til en diett med essensielle fettsyrer. Her er noen av helsemessige fordeler med tyrkisk mat. Nyt den tradisjonelle tyrkiske maten mens du er i Tyrkia, for å oppdage unike smaker og også for deres velværeegenskaper.

Sesongens råvarer

Helsemessige fordeler med tyrkisk mat

Tyrkia er et stort land, og med størsteparten av befolkningen konsentrert i byer, er det god plass til å dyrke en rekke produkter. Hver region har selvfølgelig delikatesser og spesialiteter, hvorav mange har utviklet seg over hele Tyrkia i århundrer. De vanligste ingrediensene til det tyrkiske kjøkkenet: auberginer, tomater og paprika vokser rundt og saftige under solens varme. Sitrusavlinger, granatepler, oliven og nøtter trives i kyststrøkene, da dalene i Anatolia blir tykke av hvete og korn.

Variasjonen av tilgjengelige produkter betyr sesongbaserte spesialiteter som ønsker enhver sesongskifte velkommen og for å fremme god helse gjennom året.

Urter og krydder

Helsemessige fordeler med tyrkisk mat

Tyrkisk matlaging bruker mye ferske, bladrike urter som er rike på smak og har ytterligere helsemessige fordeler. Rike vitaminer og mineraler er ofte tyrkiske urter spionert for sine betennelsesdempende egenskaper. Over Egeerhavet og til Anatolia er det en rekke regionale urtesorter som er høyt verdsatt. Du kan se dem på lokale markeder eller krydderbutikker (aktars).

Krydder og kryddermarkeder er en viktig del av tyrkisk mat, og derfor tyrkisk liv. Fra krydderbasaren i Istanbul, til hjemmekjøkkenet, er krydder allestedsnærværende. Brukt til smak, mange krydderier inneholder mye vitaminer, mineraler, viktige antioksidanter og har betennelsesdempende egenskaper. Et vanlig hjemmemedisin mot sår hals er ingefærkraft, kanel og chilipulver blandet med litt honning. Dette potente middelet er veldig tyrkisk, og bruker ingredienser som er lett tilgjengelig i de fleste hjem og gir et skarpt spark og en hel mengde vitaminer og mineraler med hver bit.

Hjemmelag

Helsemessige fordeler med tyrkisk mat

Kjøkkenet er hjertet i hjemmet, og ingen steder er det sannere enn i Tyrkia. Tyrkisk mat er ment å deles med venner, familie og gjester. Dette betyr at retter vanligvis lages i store mengder, med en travel hverdag og der mens måltidet tilberedes. Avhengigheten av hjemmelaget tomatsaus er en hemmelighet for mange hjemmekokker – ingenting som er kjøpt i dette huset! Kjærligheten og oppmerksomheten som går inn i de mest grunnleggende ingrediensene er et vitnesbyrd om rollen og viktigheten av mat og sunn mat i tyrkisk kultur.

I hjemmekoser (ana yemekler) -stiler rundt om i landet, vil du kunne finne retter fra det tradisjonelle tyrkiske kjøkkenet, fullt av deilige smaker og dypt nærende.

Oliven olje

Helsemessige fordeler med tyrkisk mat

Det kan være vanskelig å følge med på de siste trendene når det gjelder oljer. En liten mengde olivenolje er bra for et sunt hjerte, sunn hud og hår. Tyrkisk mat tilberedes hovedsakelig og konserveres i olivenolje, til og med kaker lages med olivenolje i stedet for smør! Det har vist seg at olivenolje hjelper med å senke kolesterolet, risiko for diabetes, hjerneslag og muligens Alzheimers. Selv om det er betydelig, har tyrkisk mat en letthet som kan tilskrives olivenolje (blant annet), og den delikate smaken lar produktene arbeide med sin magi, lokke til siste bit.

Det høye antallet oksidanter i olivenolje kan forklare hvorfor tyrkere har så klar hud og langt saftig hår.

Vegetarisk og vegansk

Helsemessige fordeler med tyrkisk mat

Tyrkisk mat har en høy konsentrasjon av vegetariske og veganske retter som kan spises på egen hånd, med ris eller korn, eller som et akkompagnement til kjøtt eller fisk. I feiringstider vil et stort publikum samles og glede seg over lam, storfekjøtt eller noen ganger fisk, tilberedt veldig enkelt over kull eller grillet. Vegetabilske og veganske retter med olivenolje, kornsalater, meze og andre tilbehør er vanligvis laget av ferske, sesongmessige råvarer og smaksstillende med friske urter. Ettersom olivenolje typisk har vært enklere å lage og lagre (sammenlignet med smør), er mange retter naturlig basert på olivenolje og er derfor vegansk vennlige.

Fornøyelse

Helsemessige fordeler med tyrkisk mat

Mat er en viktig del av livet, hvorfor ikke dele den med kjære og nye bekjente? Tyrkia er et virkelig gjestfritt, innbydende land. Ingenting er mer tyrkisk enn å komme sammen for å dele, spøke og le over et forseggjort måltid. Over hele Tyrkia er det et bredt utvalg av regionale spesialiteter, som gjør det beste ut av ferske råvarer, ville og tradisjonelle urter og krydder og lokalproduserte olivenoljer.

Vi er sikre på at du vil forlate Tyrkia glødende fra innsiden og ut! Når alt kommer til alt er det å dele fersk tilberedt mat, smaksatt med friske urter og krydder, helt sikkert den største helsegevinsten noen kunne ønske seg!