Hvis du ønsker å unnslippe stresset og kroppen din er ute etter litt sol? Hvorfor ikke sjekke ut disse 10 strendene i Tyrkia, som er en favoritt for alle aldre med deres glitrende klare vann og rikelig med sand å sette føttene i.

Med sine fascinerende historiske steder, naturlige skjønnheter, skinnende sol, sandstrender og deilige kebaber, er Tyrkia et populært sted for millioner av turister.

Med sine tilsynelatende uendelige kyster, har Tyrkia dusinvis av vakre strender, og tilbyr mange forskjellige alternativer for lokale og internasjonale turister på jakt etter en kul dukkert. Her er Tyrkias 10 mest fantastiske strender som vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av ferien din i sommer.

Kaputaş Beach er en unik beliggenhet takket være sin inngangsstrand i canyon og rent, turkise farvann. (iStock Photo)
Kaputaş Beach er en unik beliggenhet takket være sin inngangsstrand i canyon og rent, turkise farvann. (iStock Photo)

1. Kaputaş Beach

Kaputaş Beach er en av de mest kjente strendene i Tyrkia og en av favorittene mine. De to viktigste funksjonene på denne stranden er den fantastiske hvite sand og turkisblå vann. Her kan du nyte utsikten selv mens du svømmer i sjøen, og det er garantert å gi deg både fysisk og spirituell terapi.

Ligger i det sørlige Tyrkia, ligger stranden bare 20 kilometer fra Antalyas Kaş-distrikt og 7 kilometer fra Kalkan. Ligger i et område der en ekstremt smal dal omgitt av bratte klipper og skoger følger kysten ned til bukten som har samme navn som stranden.

Ilıca-stranden er en av Çeşmes mest kjente og vakre strender. (AA-foto)
Ilıca-stranden er en av Çeşmes mest kjente og vakre strender. (AA-foto)

2. Ilıca-stranden

Når du først ankommer Ilıca-stranden, i den tyrkiske feriestedet Çeşme vest for Izmir, kan du tro at du befinner deg på Maldivene. Denne virkelig vakre stranden med turkise farvann tar fortjent andreplassen på listen vår. Selv om stranden blir overfylt i høysesongen, forblir den ren og klar, slik at du kan nyte sommeren din der. Den lange sandstranden er den viktigste trekningen for millioner av turister som kommer til Çeşme for å reise. Du kan også finne et livlig kommersielt område med butikker, restauranter og tjenester rett ved stranden.

Ölüdeniz-stranden er en flott kombinasjon av majestetiske fjell, grønne skoger, asurblått vann og sandstrand. (iStock Photo)
Ölüdeniz-stranden er en flott kombinasjon av majestetiske fjell, grønne skoger, asurblått vann og sandstrand. (iStock Photo)

3. Ölüdeniz-stranden

Muğlas Ölüdeniz-stranden ligger i Fethiye på Tyrkias sørvestlige kyst, og er et annet vakkert sted for turister. Hvert år strømmer tusenvis av turister til Ölüdeniz for å glede seg over det storslåtte landskapet og det glassaktige akvamarinhavet. Stranden er også kjent som Tyrkias Blue Lagoon, og gjør at du ønsker å tilbringe timer bare ved å slappe av på stranden.

Hjem til Caretta carettas, mange fugler og fisker, er Dalyan's Iztuzu Beach en av de mest populære strendene i Tyrkia. (iStock Photo)
Hjem til Caretta carettas, mange fugler og fisker, er Dalyan’s Iztuzu Beach en av de mest populære strendene i Tyrkia. (iStock Photo)

4. Iztuzu Beach

Tyrkias verdensberømte Iztuzu-strand i den egeiske provinsen Muğla er også kjent som Turtle Beach. Det er en av de viktigste hekkeplassene (Caretta caretta) i Tyrkia. Antall Caretta skilpadder som hekker i Iztuzu Beach i år har offisielt nådd 700 – det høyeste hittil. Den 4,5 kilometer lange stranden er en smal jordspalte som danner en naturlig barriere mellom ferskvannsdeltaet i Dalyanelven og Middelhavet. Iztuzu Beach er elsket for sine myke, gylne sand og furukledde, kuperte omgivelser og vann som er utmerket for bading og surfing.

Olympos Beach ligger i den mest fortryllende delen av Olympus Riviera i Antalya. (Shutterstock Photo)
Olympos Beach ligger i den mest fortryllende delen av Olympus Riviera i Antalya. (Shutterstock Photo)

5. Olympos Beach

Olympos-stranden ligger i Kumluca-distriktet i Antalya, og kan nås til fots gjennom den gamle byen Olympos. I nærheten av stranden er det en fontene som iskaldt kildevann kommer ut og dette vannet renner ut i sjøen etter elvebunnen. Den iskalde vannstrømmen gir en forfriskende pause fra det varme vannet som blir oppvarmet av solstrålene om sommeren. Generelt foretrukket av yngre par og tenåringer, ligger Olympos i nærheten av Olympos-fjellet, tilholdssted for gamle greske guder, spekket med eldgamle steder langs gamle veier, grøntområder og naturlige underverk.

Olympos, som er oppført blant de beste strendene i Sør-Europa i internasjonale reiselivspublikasjoner, er et feriesenter som er en sammenslåing av historie og natur, med sin beliggenhet som lener seg mot de grønne Olympos-Bey-fjellene og et kulturminneområde som bærer sporene fra den gamle byen. av Lycia. Definitivt høres ut som et sted å besøke, ikke sant?

Den gylne sanden på Cleopatra Beach er unik på den måten at den ikke fester seg til huden til soling. (Shutterstock Photo)
Den gylne sanden på Cleopatra Beach er unik på den måten at den ikke fester seg til huden til soling. (Shutterstock Photo)

6. Cleopatra Beach

Cleopatra Beach ligger i Antalyas populære destinasjon Alanya, og er en av de mest besøkte strendene i provinsen. Den blåflaggede stranden, verdsatt for sitt klare, blå middelhavsvann og gyldne sand, er en av de mest populære strendene i Tyrkia. Stranden er alltid fylt med turister som liker den myke sanden, som ifølge legenden ble importert fra den egyptiske ørkenen bare for dronningen av Egypt.

Kabak Beach tilbyr besøkende en bortgjemt dukkert i Middelhavets vann. (Shutterstock Photo)
Kabak Beach tilbyr besøkende en bortgjemt dukkert i Middelhavets vann. (Shutterstock Photo)

7. Kabak Beach

Kabak Beach ligger ved foten av Babada, som er blant de 100 beskyttede fjellene i verden, 33 kilometer fra Fethiye sentrum. Det er en destinasjon spesielt foretrukket av unge reisende, og tiltrekker seg også naturelskere med det endemiske plantemangfoldet, dyrelivet og 200 meters bukt. Kabak Beach er en sjelden forekommet geologisk struktur i Tyrkia – omgitt av tre sider av fjell, dype daler og kløfter, åpner den seg mot sjøen via en rullesteinstrand. I tillegg til det unike utseendet, regnes også Kabak Beach, der campingplasser og trehus i stedet for store hoteller for å beskytte det naturlige livet, regnes som en av de beste turstiene i verden. Lycian Way, som er en 513 kilometer lang tursti, passerer gjennom Kabak Beach.

Med det gradvis dypere vannet og sandstranden er Camel Beach en favoritt blant turister som besøker Ortakent. (iStock Photo)
Som navnet tilsier, har Camel Beach faktisk sine helt egne kameler. (iStock Photo)

8. Camel Beach

Ligger midt på den sørlige kysten av halvøya, og denne stranden, kjent for sine kamelritt, ligger i Ortakent, omtrent 13 kilometer fra sentrum av Bodrum. Ortakent er kjent for sine klare farvann, sandstrender og tangerinehager, og det er et av de mest populære feriestedene. Camel Beach er en av de mest berømte strendene i byen. Den har også blått flaggstatus, fortjeneste tildelt steder som oppfyller vannkvalitet, sikkerhet og miljøstyringskriterier. På strendene i Ortakent er det alle slags vannsportaktiviteter, fra jetski og paraseiling til oppblåsbare vannparker og mer. Du kan til og med ta dykketimer og windsurf her.

Med sine sanddyner og strand som strekker seg på miles, er Patara Beach et relativt uoppdaget sted. (iStock Photo)
Med sine sanddyner og strand som strekker seg på miles, er Patara Beach et relativt uoppdaget sted. (iStock Photo)

9. Patara Beach

Patara Beach ble kåret til en av de beste strendene i verden av Times Online Best i 2005, og er kjent som den “bredeste stranden i det nordlige Middelhavet.” Som en 12 kilometer lang strekning med vakker hvit sand, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor denne stranden regnes som en av de beste i verden. Ligger på de sørlige turiststedene Kalkan og Kaş, antas stranden å ha vært fødestedet til Apollo, den olympiske guden for sol, lys, legning og musikk.

Konyaaltı-stranden er en av de mest populære strendene i Antalya. (iStock Photo)
Konyaaltı-stranden er en av de mest populære strendene i Antalya. (iStock Photo)

10. Konyaaltı-stranden

Konyaaltı-stranden ligger i nærheten av sentrum av Antalya og er en av de to viktigste strendene i provinsen, den andre er Lara-stranden. Denne stranden er gratis og åpen for publikum, og er opptatt med besøkende helt til slutten av oktober, med folk som gleder seg over de siste dagene med bading og soling på sørkysten. Hvis du bor i sentrum, er Konyaaltı-stranden et godt og lett tilgjengelig alternativ der du kan nyte det rene vannet i Middelhavet.

Hvilken strand er din favoritt?

Kilde: DailySabah.com