Godt for helsa å bo i Alanya i vinterhalvåret

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Sliter du med høst eller vinterdepresjoner eller gruer du deg til vinteren i Norge?

Er du blant de mange som har et eller annet helseproblem som blir verre i vinterhalvåret? Da bør du vurdere Alanya i dette tidsrommet. Jeg vet at mange med revmatiske smerter og feks.psoriasis får økte plager utover høsten og vinteren. Lite lys og sol, samt kaldere vær er mye av årsaken. Folk med benskjørhet sliter med frykten for å gå ute, når det er fare for is på fortau og veiene. Mange av disse blir også sosialt isolert på denne tiden av året.

Folk som sliter med anginaproblemer er heller ikke spesielt glad i denne årstiden, da kulda lettere  utløser anfall. Kan sikkert nevne flere liknende tilfeller.

Mange helsefordeler i Alanya i vinterhalvåret.

Mer sol og høyere temperaturer er godt for helsa for mange som sliter med forskjellige lidelser. I tillegg registrerer jeg at mange legger om livsstilen her nede, spiser sunnere og er mer fysisk aktive. Rimeligere og lett tilgang til ferske grønnsaker på markedene i Alanya er noe av årsaken. Går du på grønnsaksmarkedene kan du ikke unngå å handle.Et fargemylder av forskjellige frukter og grønnsaker til en brøkdel av prisen hjemme.

Når temperaturen i tillegg er betydelig høyere enn hjemme om vinteren, så er det mye lettere å være fysisk aktive. Mange går lange turer hver dag og får både frisk luft og nok trim. I tillegg er det enklere å være fysisk aktiv sammen med andre, noe som jeg merker tydelig i Alanya.

Bedre mental helse

Mange forskjellige treffsteder rundt om i Alanya, gjør at mange treffer nye mennesker og vennskap oppstår. Er du alene eller gift/samboer, så er det mange i samme situasjon. Når du først tilbringer tid her nede, så er alle mennesker du treffer mer sosialt innstilt enn hjemme. Sol og høyere temperaturer gjør at vi blir mer mottakelige for andre mennesker. Her er det naturlig å prate med sidemannen på stranda, butikken eller en restaurant. På denne måten er det betydelig lettere å ha sosialt samkvem med andre mennesker. Over noe tid så finner man de mennesker man ønske å tilbringe mer tid sammen med. Felles interesser er ofte sentralt her. I tillegg ser vi til stadighet at alle har felles kjente en eller annen plass i Norge.

Mange forteller meg at de er mer tilfreds og lykkelige når de er i Alanya i vinterhalvåret.

 

Kanskje noe for deg å vurdere også? Er du alene, så er ikke det noe problem. I alanya er det flere enslige enn par på denne tiden.

 

Hva er dine erfaringer ved å bo i Alanya i forhold til hjemme i Norge?

 

 

 

18 Comments

 • Elin Selheim

  24. november 2016 - 09:19

  Super blogg, alltid en positiv vinkling, håper du fortsetter.

  • steinar

   24. november 2016 - 09:29

   Takk for kommentar Elin. Vil nok fortsette med å vinkle det meste positivt, da det er nok av det motsatte.

   • Astrid Løyning

    24. november 2016 - 12:50

    Vet du – jeg får nesten lyst til å bli pensjonist på flekken 🙂 Men hvordan gjør du med visum når en er der så lenge? Er det enkelt å få til å være der hele året nå etterhvert?

 • steinar

  24. november 2016 - 13:04

  Takk for kommentar. Jeg søker utvidet visum med inntil 3 mnd, så da kan jeg bi i 6 mnd hvis jeg vil. (inkl. turistvisum på 90 dager)

 • Else

  24. november 2016 - 14:23

  Flott blogg!

 • Åsne Meaas

  24. november 2016 - 14:28

  Det er virkelig helsebringende å være her i høst og vintervarmen i stedet for å være hjemme og være redd for å bevege seg utendørs på glatta. Mange burde prøve dette selv om de ikke er så lenge her som oss men det er forsøket verdt å prøve 4-6 uker til å begynne med. Lykke til til de som prøver. De får nok en positiv opplevelse. ?

  • steinar

   24. november 2016 - 16:47

   Takk for kommentar Åsne. Enig i ditt forslag om å prøve seg 5-6 uker først.

 • Anita

  24. november 2016 - 16:35

  Inspirerende lesning 🙂 Veldig glad i Alanya, og er der 2 ganger i året, og om noen år blir det vinteropphold. Derfor interessant for meg å høre hvordan langtidsopphold er.

 • steinar

  24. november 2016 - 16:47

  Takk for kommentar. Du vil bli oppdatert etterhvert.

 • MittLykkebo

  25. november 2016 - 08:32

  Flott blogg Steinar 🙂
  Det er herlig å kunne forkorte vinteren med en tur på hytta 🙂

  • Anonym

   25. november 2016 - 10:00

   Takk for kommentar. Trives godt i Oba i denne årstiden.

 • torill

  26. november 2016 - 10:46

  Jeg har blitt en av de fastboende her.Jeg stortrives. Kommer nok aldri til aa flytte tilbake til Norge.Har virkelig funnet mitt paradis❤❤❤

 • Ela øzturk

  8. desember 2016 - 12:06

  Hei,
  Takk for en fin blogg,
  Jeg er en dame fra Tyrkia, men har bodd nesten hele mitt liv i Norge.Kom til Norge som 6 åring.Er nå 41 år.
  Har lenge tenkt på det om og flytte til Antalya/Alanya, men av flere grunner så har ikke det latt seg gjør. Den ene grunnen var traffiken den andre folkemengden.
  Har barn som går på grunnskole her i Stavanger, har veldig lyst til og flytte.
  Jeg har problemer med astma, kronisk bihulebetennelse, kronisk migrene og til slutt fibromyalgi.
  Har tenkt at sykdommene mine kanskje ville bli litt snillere med meg om jeg var i et mer vamere strøk.??
  Nei, nå må jeg tenke mer alvorlig på det med og flytt til Antalya/Alanya
  Ha en fin dag, og takk for at noe du fikk et lys til og lyse i hodet mitt!

  IYI GUNLER?

  • steinar

   8. desember 2016 - 14:04

   Takk for hyggelig kommentar Ela. Mange fordeler ved å bo i Alanya, men er redd sommeren kan bli i varmeste laget. God bedring og lykke til videre.

  • Linda

   3. november 2017 - 15:02

   Disse tingene blir bedre, har alt selv, bortsett fra migrenen

 • Roger Kopperstad

  31. oktober 2017 - 09:52

  Ja, dette er en av hoved årsaken til at vi kjøpe i Alanya og når pensjonist tilværelsen nærmer seg med ‘storm’ skritt kjenner jeg at helsen skal bli satt i fører sete.
  Takker for mange fine tips og alltid en positiv vinkling. Ha en glimrende dag.

 • Bjørg Johnskareng

  31. oktober 2017 - 13:31

  Tusen takk for intressante opplysninger. Er pensjonist med leilighet i Alanya og har bodd der 5-6 uker i året høst og vår. Vil gjerne følge bloggen din.

 • Hilde Ingebrigtsen

  31. oktober 2017 - 21:19

  Du har så rett Steinar. Og selv 2-3 x 2-3 uker gir helsegevinst så det suser! Og sangkafeene er jo et strålende treffsted for nye bekjentskaper. Den 5 dagers turen vi nettopp har vært på var gull verdt. Hils din frue og takk for tips om veskebutikk! Innkjøp utført i dag og da ble det en fin sykkeltur til og fra Alanya.
  Liker din positive vinkling på bloggen.

Comments are closed.