Har du noen gang drømt om å sveve i en ballong høyt over bakken?

Bestill din transfer her. http://www.tryggalanya.com/
Bestill din transfer her.
Husk å dele.

Med  høydeskrekk opplevde jeg en utrolig ballongferd i Kappadokia.

bloggbilde4

Fredag den 28 oktober 0700 om morgenen skjedde det for meg. Selv med min høydeskrekk ble det den mest utrolige opplevelsen jag noen gang har hatt.

Alle ballongferder starter tidlig om morgenen da været er optimalt

Kl 0600 om morgenen med en temperatur på 4 varmegrader, ble vi hentet i en minibuss og transportert til utgangspunktet for ballongferden.Det var fortsatt mørkt, men man ante at grålysningen var i anmarsj.
Etter 10 min venting i bussen ble vi geleidet bort til et område hvor ballongen lå utpakket på bakken, men ikke oppblåst.En kraftig vindmaskin ble startet opp og blåste inn i ballongen, som raskt ble fylt med luft. Det lysnet raskt og da jeg så meg omkring, så var det 30-40 andre ballonger som gjennomførte samme prosedyre over et stort område.
Gassen ble satt på og kraftig flamme tilførte nå den voksende ballongen varme. I løpet av få minutter reiste så ballongen seg rett opp, og kurven vi alle skulle stå i ble nå satt i rett posisjon. Deretter ble vi plassert 4 personer i hvert rom på hver side av kurven,med gassbeholdere og ballongfører i midten. Så var vi klar, og ballongmannskapene på bakken stod klar for å sikre en sikker og god oppstigning.

bilde1-blogg

Nå kom øyeblikket jeg hadde gruet meg til lenge. Ville høydeskrekken  ødelegge hele turen for meg?

Ballongfører med hånden på gassen sendte nå kraftige flammer opp i ballongen, som sakte løftet seg fra bakken. Alt gikk deretter så sakte og behagelig at det føltes som om jeg kunne gå ved siden av ballongen. Flammen ga oppdrift og svak sidevind førte ballongen sideveis. Det hele så behagelig og naturlig at kroppen tilpasset seg høydeforandringen på en naturlig måte.
I tillegg var vi stort sett ikke høyere enn 50 til maks 100 meter over bakken. Så alle med høydeskrekk! Dette vil du også klare uten problemer.

ballonbg2

Love Valley- Kjærlighetsdalen – den største opplevelsen på turen.

40 ballonger oppe samtidig denne dagen, var et ubeskrivelig syn, i all sin fargeprakt. Dette synet har jeg tidligere kun sett på bilder, men nå var jeg selv midt i denne opplevelsen.
Ballongen ble så ført opp og ned over Kjærlighetsdalen, sammen med 10- 15 andre ballonger samtidig. Førerne kommuniserte med hverandre via radiosamband, og hadde full kontroll med hverandre, selv om det for oss så ut som om de skulle kollidere. Et ubeskrivelig landskap, som jeg aldri før har opplevd, åpnet seg nå foran meg i all sin prakt.
Ballongen svevde i gåfart over tretoppene, og steg opp og ned i takt med endringene i landskapet. Jeg måtte flere ganger klype meg i armen, for å ta innover meg alle inntrykkene.

 bloggbilde3

Landingen et kapittel for seg.

Etter 40 min, var det tid for landing. Ballongen steg opp til 60-70 m over bakken, for å komme til landingsstedet. Alt perfekt timet, med faste landingsområder for hver enkelt ballong.
Under oss så vi nå turbussen som fraktet oss ut, og bilen med tilhenger hvor ballongen skulle fraktes tilbake. Sakte men sikkert ble ballongen ført ned mot bilen, hvor den landet rett ned på tilhengeren, med noe hjelp fra bakkemannskapene. En flott prestasjon. Deretter alle ut, hvor vi så fikk champagne og diplom for gjennomført ballongferd.

Hadde jeg ikke gjennomført turen med ballong, ville jeg angret resten av livet.

En ballongferd som dette anbefaler jeg til alle, høydeskrekk eller ikke.

Kona og jeg rett før vi letter .
Kona og jeg rett før vi letter .

 

20 Comments

 • Ingrid

  3. november 2016 - 06:10

  Jeg angrer! Hadde jeg, med min høydeskrekk, sett videoen og lest det du skriver før vi dro til Kappadokia, ville jeg uten tvil blitt med på ballongferden. Istedet ble den bare foreviget fra hotellvinduet ?

  • steinar

   3. november 2016 - 06:19

   Det var synd Ingrid. Alt for mange opplever det samme som deg. Nå kan det hende det dukker opp nye muligheter. Uansett så håper jeg at bloggen og videoen kan gjøre det lettere for andre som skal til Kappadokia i fremtiden en gang.

 • Åsne Meaas

  3. november 2016 - 06:28

  Atter en gang følte jeg at jeg var på svever over Cappadocia. GLEDER meg til hver blogg du kommer med. Vet ikke om du ønsker å korrigere datoen til 28. eller slette det ene ordet ødelegge i overskriften under andre bilde. Venter litt før jeg deler.

  • steinar

   3. november 2016 - 07:14

   Takk for korrigeringer Åsne. Prøver hver gang å unngå skrivefeil, men lykkes ikke alltid. Det er nå rettet opp.

 • Kjellfrid

  3. november 2016 - 06:48

  Flott å gjenoppleve…med panfløyte!

  • steinar

   3. november 2016 - 07:14

   Takk for kommentar Kjellfrid. Det var en flott tur.

 • Ivar Gunnar Lia

  3. november 2016 - 07:51

  Det var flott å stå på bakken og se dere lette også. Jeg valgte å stå “nede” bak kameraet og følge med hva dere gjorde. Det ble en artig film det også. Neste gang vil jeg opp og fly. Stillheten da ballongene fløt av gårde, og gradvis oppover, var påtagelig, den ble kun brutt av fresingen fra propangassbrennerne som sørget for oppdrift.
  Det så vanvittig kuult ut!

  • steinar

   3. november 2016 - 11:31

   Sikkert fint å se det fra bakken også. Men det var en spesiell opplevelse å oppleve å sveve bortover i en ballong.

 • Anonym

  3. november 2016 - 10:51

  Min mann,svigerinne,svoger og jeg fikk denne fantastiske opplevelsen 9 okt i år. Nå drømmer jeg om”one more time!”Fantastisk!

  • steinar

   3. november 2016 - 11:32

   Tror vi også kommer til å ta en tur til ved en senere anledning.

 • Bodil

  4. november 2016 - 08:55

  Veldig fint filmet, fint minne dere får med fra Tyrkia

  • Anonym

   4. november 2016 - 13:28

   Takk for det Bodil. Fine minner er det helt klart.

  • Anonym

   26. mars 2019 - 05:35

   Takk for god turskildring, du er god til å skrive Steinar. Liv og jeg hadde en tur i 2013, en fantastisk opplevelse, ikke minst alt det piloten kunne fortelle om geologihistorien der. Hilsen Odd

 • Astrid Løyning

  24. november 2016 - 13:09

  Åh…det må jeg også gjøre . og jeg har også noe høydeskrekk ja, men dette så bare greit ut 🙂 Hvor langt er dette fra Alanya? Blir dette satt opp som et arrangement? Kostet?

  • steinar

   24. november 2016 - 13:17

   Ca 6-8 timers busstur fra Alanya. Lokal firma arrangerer reisene som er åpne for alle. Pris var ca 3000,- pr person for 4 overnattinger på flott hotell og inkl alle måltider.

 • Daf Lindquist

  25. mars 2019 - 06:33

  tok ballongen i fjord. Første gangen. Å da var de åver hundre Balkonger oppe samtidig. Jeg å har høydeskrekk. Men jeg har drømt å tatt den balongturer siden jeg var her første gangen. I 1993.men de har aldri blitt før i fjord.. Når ballongen lettet fint å jamt glemte man høydeskrekken helt. Ska ha den opplevelsen en gang til. Å plassen er helt spesiell. Du merker landskapet forandrer seg på en spesiell måte du nærmer deg plassen. Vil anbefale den til alle. Både gamle å Inger. Å folk som sitter i rullestol… De er masse folk der å hjelper folk opp å av balkongen. Så dem var fem personer som måtte til å få en kjempestor mann ombord. Men dem taklet de fint. Ballongen er litt dyr. Men de er en engangsinvestering å vert ver krone kan jeg garantere.

 • Mariann Grotnes

  25. mars 2019 - 09:04

  Vi var der for fem år siden. Jeg har også høydeskrekk, men valgte å gjennomføre.
  Piloten var superflink og alt gikk i så rolige former at det ble en fantastisk tur. Har siden anbefalt turen til mange, deriblant min frisør, også med høydeskrekk, og hadde takket nei. Men som jeg sa, når jeg turde, da tør du. Og hun hadde sin ballongferd og takket meg for påtrykket.

 • Borga

  25. mars 2019 - 14:10

  Ja det er en FANTASTISK opplevelse! Den følelsen du får når du svever høyt oppe i luften er ikke til å beskrive…Vi har også flotte bilder fra turen, som gjenskaper disse minnene. TAKK igjen for DIN deling med oss, Steinar, du er veldig flink til å ordlegge deg, slik at jg blir DRATT inn i teksten og igjen er med på turen??

 • Solveig Tuft

  27. mars 2019 - 12:56

  Jeg tok balongferden i oktober to år tilbake. Det var nesten 100 ballonger oppe den morgenen. Et utrolig vakjert skue!
  Vi var 20 personer i kurven inklusive føreren som var litt leken – men hadde full kontroll.
  Alle balongførerene har 4 års utdannelse og minst 100 turer før de får ta med turister på egen hånd.
  Det var en magisk opplevelse som gir gledesfølelser hver gang jeg tenker tilbake på det.
  Dessverre er det noen som velger det bort enten pga pris eller redsel. Men det er bare å hoppe inn i kurven og nyde det hele.
  Det er billigst tidlig (mars-april) og (oktober) og i gruppe. Det er dager de ikke går opp på grunn av været – så beregn noen dager i omegn for å sikre at du kommer med.
  Men det er virkelig verdt opplevelsen!

  • steinar

   30. mars 2019 - 06:53

   Takk for kommentar Solveig.

Comments are closed.