Besøk av barn og barnebarn i Alanya

Besøk av barn og barnebarn i Alanya.

Vi har i flere år vært så heldige å få besøk av barn og barnebarn i løpet av vinterhalvåret i Alanya. En like stor glede er det  hver gang de kommer på besøk. Denne gangen ble det mulig i vinterferien. For oss som besteforeldre, så må vi jo medgi at vi tenker en del på det å ikke være tilstede for barn og barnebarna. Med et opphold på 5 måneder i Alanya, så mister vi selvfølgelig noe av den daglige eller ukentlige kontakten. Heldigvis er vi hjemme i desember, så fraværet blir ikke så altfor lenge. Nå er heldigvis barnebarna store med minstemann på 11 år. I tillegg vet vi jo at de har mer behov for venner og aktiviteter i hverdagen, enn besteforeldrene. ( Likevel alltid hyggelig når besteforeldrene er i nærheten)

Hva viser vi barn og barnebarn i Alanya?

Denne gangen kjøpte vi kinderegget, ved det nedlagte skipsverftet (Tersane).  Betalte sterkt redusert pris for å besøke 3 forskjellige severdigheter. Først det nedlagte skipsvertet ved havnen, så Red Tower, og til slutt grotten ved Damlatas.  En hyggelig opplevelse ble det for oss alle, på vår vandring gjennom historien. Må vel likevel innrømme at for barnebarna var vel ikke dette høydepunktet på vinterferien.😊

Skipsverftet

Red Tower i Alanya

Taubanen opp til borgen ble en bedre opplevelse.

Etter å ha besøkt grotten på Damlatas, var det korte veien bort til taubanen. Syklene parkerte vi langs gjerdet til parken, før vi tok taubanen opp til borgen. Litt kø ved billettkontoret denne dagen, siden det var søndag. Mange tyrkere ville også prøve taubanen. Det å skue utover Kleopatrastranden og Alanya by, ble en fin opplevelse for oss alle. Også for barnebarna ble nok dette et av høydepunktene i ferien.  Vi fikk oss samtidig en fin tur oppover mot borgen og gikk i de mange smågatene oppe i landsbyen. Ruiner og trange steinete smågater, ble nok ganske kjedelig etterhvert, selv om vi fortalte litt om historien og viste frem den flotte utsikten.

Kleopatrastranden sett fra taubanen.

Shopping viste seg å være en positiv opplevelse for barnebarna.

Hettegensere og moderne moteriktige sko ble det store for vårt eldste barnebarn. Sko som kostet 1800 kr hjemme, kunne de nå kjøpe for  50-100 TL pr par. I tillegg flotte hettegensere til 60 TL pr stk. Ikke rart det ble handlet en god del for å ha med hjem. Eldstemann var riktig så fornøyd med sine innkjøp. Også minstemann fikk sitt. Fotballtrøyer med favorittspillerne og favoritt lagene til 40 TL pr stk, var populært. I tillegg ble det sko på denne karen også.

 

Fotballdrakten til Mbappe var det største for minstemann.

 

Kosestundene i leiligheten var likevel det beste for oss alle.

Det å få tid sammen rundt matbordet, og prate om løst og fast, er alltid hyggelig. Da får vi høre om hvordan de har det og hva de er opptatt av. Selv om vi spiste noen middager og lunch ute, så var det måltidene vi laget hjemme i leiligheten som var det hyggeligste.  For minstemann på 11, så var det  muligheten til å kose med bestemor og bestefar, som også ble satt pris på. Det å sitte på fanget er fortsatt koselig, noe vi “gamle” setter stor pris på.   Vinterferieuken gikk fort, men vi ser de likevel alle sammen igjen i slutten av mars. Da er vinterhalvåret over for oss i Alanya  for denne gang.