Det skandinaviske samfunn trenger hjelp til å bli en stor aktør, som påvirker media og turoperatørene

Det skandinaviske samfunn trenger hjelp til å bli en stor aktør, som påvirker media og turoperatørene

I de siste månedene så har jeg sammen med Cinar Simsek en meget dyktig PR student, gjennomført kampanjen #JaJegReiser.  https://www.facebook.com/298464057010385/videos/649668878556566/.  Formålet har vært å få media til å engasjere seg, slik at vi nådde fram med budskapet til flyselskaper og turoperatørene om at nå ønsker folk å reise tilbake til Tyrkia igjen. Vi har alle sett at turoperatørene og flyselskapene har redusert antall turer og flyavganger fra Norge med nærmere 90% i 2017. I tillegg er mange direkte avganger fra hele Norge kuttet.  Samtidig har prisene økt dramatisk. Dette har medført en situasjon som for mange gjøre det både økonomisk og tidsmessig umulig å reise til Turkia som tidligere. De fleste må nå innom Gardermoen, som for mange medfører ventetider på  5 timer nedover og inntil 11 timer på retur. For barnefamilier er dette en helt uakseptabel situasjon.

 

 

.

Hva ble resultatet av kampanjen “JaJegReiser?

Vi nådde ut til 500000 brukere i hele Skandinavia, med hovedvekt på Norge. Videoen ble vist over 100000 ganger. Nærmere 1000 delte kampanjen og den fikk over 1500 likerklikk. Det viste seg at engasjementet blant folk var stort. Veldig mange ønsket å vise at de ønsket å reise tilbake til Tyrkia. Skulle dette bli en realitet, så må kapasiteten opp med flere flyavganger og charterreiser fra Norge og skandinavia forøvrig. I tillegg så forventer folk å få tilbake sine direkteavganger rundt omkring i hele skandinavia.

 

 

Steinar Johansen i møte med kommunikasjons ansvarlig i TUI /tidligere Star Tour) Nora Aspengren

 

 

Gjennomslag i media.

 

Etter en lang sommer med stor kampanjeaktivitet og møter med reiseoperatører, så kontaktet vi ABC nyhetene ved journalist Roger Grosvold. Vi mente at ABC nyhetene var det riktige valget for strategisk og målrettet arbeid og for størst mulig påvirkning. Han  fattet interesse for kampanjen og lagde 2 flotte artikler på nettsiden sin. Vi takker Roger Grosvold for dette. Artiklene ble delt over 6000 ganger.

Se linkene for mer info om presseomtalen.

https://www.abcnyheter.no/reise/2017/08/19/195324843/alanya-er-fortsatt-et-av-de-beste-stedene-solhungrige-nordmenn  

https://www.abcnyheter.no/reise/2017/08/19/195324863/mobiliserer-til-tyrkia-retur-norske-solturister

 

Deretter fattet Tyrkiske medier interesse for kampanjen og omtalen vi fikk av ABC -nyhetene.

http://www.haberturk.com/ekonomi/turizm/haber/1608441-norvecliler-turkiye-ye-gelmek-icin-evetbengidiyorum-kampanyasi-duzenlediler

https://www.dailysabah.com/tourism/2017/08/24/norwegians-launch-campaign-for-turkish-tourism

http://www.milliyet.com.tr/norvec-te-turkiye-kampanyasi–ekonomi-2507270/

http://www.sabah.com.tr/dunya/2017/08/23/norvecte-turkiye-kampanyasi

Deretter kom nesten alle de største tyrkiske avisene etter, så dette satte tyrkerne pris på uten tvil.

 

Dagsavisen kom deretter med denne reportasjen:

 

http://www.dagsavisen.no/reise/tilbake-til-tyrkia-1.1022740

 

 

 

Hvilke signaler kom så de norske reiseoperatørene med?

 

Flere av de store norske reiselivsoperatørene som TUI og Ving har allerede antydet en økning av sine reiser for 2018 på 30%. Det er vi veldig glad for, da dette gir et signal om at nå vurdere selskapene det trygt nok å reise tilbake. I tillegg har også Norwegian merket en økende etterspørsel, og de vil ta en vurdering  om de vil øke kapasiteten for neste år noe senere. Vi som er glad i Tyrkia må nå gi disse selskapene honnør for at de nå ønsker å øke kapasiteten sin for 2018. Vi vet at dette likevel ikke er godt nok, men store aktører  skynder  seg langsomt.Nå gjelder det å få alle de andre reiselivs aktørene til å  ha samme positive tilnærming. Og det er nettopp her jobben fremover ligger.

 

Hvilke arbeidsoppgaver blir så de viktigste fremover?

  1. Fortell skandnavere at det er like  trygt å reise til Alanya og Tyrkia , som å reise til London, Paris Brüssel og Barcelona osv.
  2. Påvirke flyselskaper og turoperatørene til å øke antall avganger/reiser til Alanya/Tyrkia.

Det norske samfunn i skandinavia tar mål av seg til å bidra sterkt i disse sakene fremover. For å få dette til er vi avhengig av å øke antall følgere betydelig. Vi har økt fra 6000 likere fra før sommeren til 10700 nå i september. På denne måten har vi en rekkevidde for innleggene våre på  flere hundretusen, men ønsker å øke dette betydelig fremover.

Vi trenger derfor DIN hjelp til å vokse, slik at  Facbooksiden til det skandinaviske samfunn blir størst mulig.  Da vil vi være i stand til å påvirke ansvarlige aktører i større grad enn nå. En stor aktør har større gjennomslagskraft enn en liten.

Så mitt ønske til dere alle er: Støtt opp om Det skandinaviske samfunn i Alanya, ved å like, samt å dele informasjon fra siden. Da når vi ut til mange flere, slik at vi raskere blir en aktør å regne med.

 

Oppfordrer samtidig alle admin. i de forskjellige gruppene i Alanya til å støtte opp om denne oppfordringen. Det gjelder både de norske, danske og svenske gruppene.

HUSK Å DELE.

Har du råd og tips til videre arbeide, så kommenter gjerne.

 

https://www.facebook.com/Steinarjohanse/

Cinar Simsek PR student