En helt vanlig dag i Alanya i mars

En helt vanlig dag i Alanya i mars.

Da både kona og jeg er glad i å sykle sammen, så blir det ofte det vi gjør på en vanlig dag i mars. Ikke de store strabasiøse turene, men ofte kun en tur inn til Alanya for å nyte byen og noe av det den tilbyr. Da vi bor i Oba kun 5 km utenfor tettstedet Alanya, så er det en ypperlig distanse å sykle. I tillegg er det pannekake flatt, så det er ikke den store fysiske utfordringen.

Strandpromenaden er den beste sykkelstien i Alanya

Vi benytter oss alltid av strandpromenaden når vi sykler. Det henger selvfølgelig sammen med at det er mye tryggere for syklistene her enn på veiene. Vi passer  også på å sykle på hverdagene, da det er betydelig færre mennesker ute og går på disse dagene. I helgene blir det ofte tett av tyrkere, som skal nyte sine fridager sammen med familie og venner. Det krever betydelig større oppmerksomhet å sykle på disse dagene.  Vi nyter å sykle langs strandpromenaden da det gir oss middelhavets azurblå farge,  velfriserte parker,  samt masse blomsterbed fulle av fargerik glede.

 

 

Havnen i Alanya ved den lokale fiskerkro

Første stoppested ved ankomst til Alanya er en av de flere Balikcilar lokasi som ligger i havnen.  Da blir det alltid eplete på kona og cay på meg. I tillegg en simit, som jeg liker å tygge på når jeg nyter min cay. Her er det alltid noe å se på fra lokale fiskere som bøter garn eller vedlikeholder sin båter. I tillegg er det alltid en del trafikk ute i havnebassenget  som fanger blikket. Rene meditasjonen med et opphold her, spør du meg.

 

Kleopatrastranden er alltid et mål på sykkelturen.

Sykkelturen fortsette som regel alltid via Damlatas til Kleopatratranden. Da det er enveiskjørt gate , så blir det sykling på fortauet til vi ankommer  strandområdet.  Også på denne siden av byen er det flotte parker med vannfontener og nydelig beplantning. Vi liker godt å sette syklenes fra oss her, og spasere en tur til stranden helt inn mot fjellet opp til borgen. Ofte er det lunere her, men også flotte dønninger som slår mot fjellet og skaper flotte fotomotiv.

Når vi først er på denne siden av byen, så går sykkelturen som oftest videre langs den flotte strandpromenaden som går helt til andre siden av Kleopatrastranden. Her finner du eldre damer som selger sine strikkeplagg, samt solhungrige turister som finner sine solsenger i le for vinden. Har du ikke vært her, så anbefales en tur enten på sykkel eller til fots.

Fra strandpromenaden langs Kleopatrastranden.

Lunch i havnen er obligatorisk

På våre sykkelturer så blir det som regel til at vi nyter en enkel lunch på en av de mange restauranter i havneområdet i Alanya. Menyene er omfattende selv på denne tiden av året, og prisnivået er etter min oppfatning meget rimelig. I tillegg gis det alltid 15 % rabatt på prisen for alle oss som oppholder oss i Alanya over lenger tid.  Det blir jo selvfølgelig til at vi får våre favoritter når det gjelder restauranter, og det er også her vi treffer venner og bekjente som oppholder seg i Alanya i vinterhalvåret.

 

En tur på fredagsmarkedet eller en runde i butikkområdene i Alanya

 

Etter lunch blir det som regel en tur innom fredagsmarkedet, dersom turen går på en fredag. Det å oppleve fargene, luktene, menneskene og lydene på markedet er en nytelse i seg selv. Er du blant de som ikke har besøkt markedet i Alanya på en fredag, så vil det sterkt anbefales. Det er det flotteste og største markedet i Alanya kommune.  En runde langs butikkområdene langs Ataturk gaten og sidegatene, kan også være en hyggelig forlystelse, spesielt for kona.

 

 

 

Turen tilbake til leiligheten i Oba etter  et besøk i Alanya, skjer som regel en tidlig ettermiddag. Alltid deilig å komme hjem for å slappe av og nyte en kopp kaffe. Dersom solen skinner og himmelen er blå, og det i tillegg er nesten vindstille. Ja da blir det gjerne en tur ned til stranden for å nyte solnedgangen, som er like fantastisk hver gang.