Endelig framme i Alanya

dcp_2843

Før avreise til Alanya.

Du har sikkert vært gjennom det samme du også dersom du bor i Østlandsområdet. Hvordan komme seg til Gardermoen for å ta tidlig morgenfly til Alanya. Norwegians utreisetid kl 06.15 er et ukristelig tidspunkt for de fleste., og i tillegg må frammøte på flyplassen være 2 timer før avreise. Noen vurderinger må da gjøres. Skal vi ta toget inn dagen før, slik de fleste utenfor Østlandsområdet må gjøre og overnatte på hotell? Eller kjøre egen bil og bruke langtidsparkeringen ved flyplassen?

En kort sjekk viste at overnatting på hotell  kostet ca kr 2000,- pr natt. og i tillegg må man jo ha litt mat kvelden før. En kostnad på rundt kr 3500,- totalt inkl. togreisen blir regnestykket. En stor sum når selve flybilletten tur/retur koster rundt kr 1800,-

Andre alternativ er å kjøre egen bil og benytte langtidsparkeringen. Tok en rask sjekk på nettet og ble positivt overrasket da jeg kom til Dalen Parkering ved Gardermoen. 8 ukes parkering inkl. oppvarmet bil kostet oss kr 1600,-. Valget ble da enkelt og  kjørte egen bil.

 

En smilende tyrker i passkontrollen

 

En behagelig flytur på  4 timer og 20 minutter med Norwegian før vi landet i Alanya gikk helt fint. De fleste var rimelig slitne og trøtte etter lite søvn om natten. Så for egen del var det greit å få en blund på øynene. Ankom Alanya til nydelig vær med 30 graders varme. Passkontrollen er det første vi må gjennom, noe som ofte er en kjedelig og tidkrevende affære. Erfaringen fra tidligere er at i passkontrollen sitter alvorlig tyrkiske menn og ser nøye på papirene og på deg, før du slipper gjennom. Denne gangen ble jeg betydelig overrasket. 4 skranker ble åpnet og ekspederingen gikk raskt og effektivt. I tillegg opplevet vi foran oss i skranken en smilende tyrker, som hilste på alle og skøyet litt med damene. I tillegg gikk det  utrolig raskt å komme gjennom passkontrollen, hvor både pass og  90 dagers visum ble kontrollert.

 

Transporten fra flyplassen

Alle som kommer til Antalya og skal videre til Alanya opplever det samme oss oss. Etter å ha hentet bagasjen, gått gjennom tollen og forlater terminalen, så bli man møtt av en horde transportører med hvert sin plakat hvor navnet på transportøren  eller ditt navn står. Går alltid litt tid før man finner sin egen transportør. For egen del gikk det greit denne gangen, og de små bussene med plass til en 15 passasjerer er både behagelige og har god komfort. Både wifi og kaldt vann blir tilbudt. Deretter en 2 timers busstur  før var  framme i Alanya.

 

Endelig framme i Alanya

Etter 2 timer så ser vi endelig det vi har lengtet etter i flere måneder. Alanya med borgen som reiser seg foran oss, deretter Kleopatrastranden og til sist ankomst OBA/Tosmur hvor vi har vår leilighet.  Deretter vanlig prosedyre  hver gang vi kommer nedover. Først ut på terrassen for å nyte synet over middelhavet og borgen i Alanya. Deretter utpakking og  handling av nødvendige matvarer og husholdningsvarer. Vann bestilles og mottas raskt av lokal vannleverandør. Så til mitt eget store øyeblikk, nemlig turen til lokal barberer, hvor ansiktet får en  behandling ingen norske frisører er i nærheten av å kunne tilby.(alle norske menn barberer seg selv). En halvtime i stolen med barbering inkl massasje er en nytelse enhver norsk mann bør unne seg her nede.  Jeg lurer også på hvor mange norske menn som benytter seg av dette tilbudet i Alanya. G  Så var vi klar for å starte langtidsferien i Alanya.

dsc_0022

Solnedgangen første kvelden

Klokken var passert 18.00, så da var det greit å starte med et besøke til vår faste strand Oba Beach 15, hvor det ble hyggelig gjensyn med eier og betjening. De setter stor pris på at vi kommer igjen og spesielt i år hvor det har vært en del uroligheter i landet.

Et glass hvitvin til kona og en Efes til meg var en fin måte å nyte solnedgangen på denne kvelden.

 

dsc_0016

Kveldsmat på lokal restaurant.

Vi var begge slitne etter en lang reise, så vi bestemte oss for å avslutte kvelden tidlig med en middag på lokal restaurant.  Mixed Grill   ble resultatet, som var en en nytelse i både smak og farger. Tidlig kveld ble det, men helt normalt på første dag i Alanya, etter en lang og slitsom dag.

Ha en fin dag alle sammen og håper du vil dele bloggen.

 

dsc_0021

Previous

Er det trygt å reise til Alanya?

Next

Er langtidsferie i Alanya “uheldig”

12 Comments

 1. Wenche Andreassen

  Kjempefin blogg Steinar ?? Gleder meg til å følge deg videre. Ønsker dere noen fine uker i Alanya ☀️?? Carpe Diem

 2. Anita Spaberg

  Veldig kjekt ?Flink å skrive …vil følge

  • steinar

   Takk for det Anita. Kom gjerne med innspill og kommentarer.

 3. Nydelig, lengter allerede tilbake etter 1 1/2 uke hjemme…….kjenner meg så igjen!

 4. Else Aase

  Jepp – akkurat sånn er det! 😀 …. for oss også!
  Hyggelig lesing, dette!
  Gleder meg til å følge bloggen videre!
  Regner med å fiske opp etpar gode tips om ting å oppleve, og steder å besøke!
  God ferie!

  • steinar

   Takk for det Else.Kom gjerne med innspill og kommentarer.

 5. Vi koser oss i Boomerang-Tosmur, bloggen din skal jeg følge med på.

 6. Beate Mikalsen

  Hei kjekt å lese. Bor du i blokk B? Etasje? Vi holder til i 8. etasje i B blokken. Var der for 3 uker siden, men håper på å dra ned igjen i romjulen

  • steinar

   Hei. Stemmer. Vi bor i blokk B 9 0g 10 etg. Reiser hjem i slutten av nov, men kommer tilbake i begynnelsen av januar.

Comments are closed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén