Er det trygt å reise til Alanya?

alanya

På grunn av all uro som har vært i Tyrkia spesielt det siste året, er det mange som er engstelige for å dra nedover. Kuppforsøket, reaksjonene etter kuppet, terroraksjoner i Istanbul og Ankara samt krigshandlinger på grensen til Syra, er mye av forklaringen. Det er en forståelig reaksjon,  da slike hendelser skaper utrygghet. Mange velger derfor andre reisemål.

Det er på denne bakgrunn det har vært en nedgang på rundt 60% for charterselskapene inneværende år i forhold til 2015.

Likevel er UD’s reiseråd følgende:

Utenriksdepartementet fraråder reiser til eller opphold i grenseområdene nærmere enn ti km fra grensen til Syria som ikke er strengt nødvendig.

Det oppfordres til å utvise aktsomhet ved reiser i øvrige provinser i sørøst. I tillegg oppfordres det til å utvise aktsomhet, samt unngå store folkemengder, i de større byene inkludert Ankara og Istanbul.

For egen del så har jeg ingen problemer med å reise til Alanya, vårt faste oppholdsted  høst/vinter de siste årene. I dette området har det vært rolig hele tiden, og det er faktisk 800 km til grensen av Syria, hvor det foregår uroligheter. Flere tusen nordmenn har leiligheter i området, og de fleste av disse har fortsatt å reise nedover.

Alle har jo fått med seg terroraksjonene i Paris, Brüssel og mange andre steder rundt om på kloden. Tror dessverre dette er en situasjon vi må vende oss til fremover. Ingen er trygge noen steder lenger, så derfor må vi alle ta våre valg.

Vårt valg er å reise nedover, og samtidig vite at vi støtter det tyrkiske folket, som sliter økonomisk etter den store nedgangen i antall turister.

 

Su Kebab Evi- vår tyrkiske restaurant i OBA.

dsc_0014_8

 

Savner det lille spisestedet Su Kebab Evi i OBA  hvor vi holder til, ca 5 km utenfor Alanya, hvor vi er innom av og til og nyter  de beste tyrkiske rettene til en behagelig pris. Du ser kokken på bildet over, hvor maten tilberedes i den vedfyrte ovnen.

 

Mange gleder venter oss

 

dsc_0036_4

Det å kunne gå på det lokale markedet flere ganger i uken, er en opplevelse i seg selv. Mengdevis av ferske grønnsaker, både de vi kjenner og andre, i tillegg til egg, ost, nøtter osv osv. Her kan du handle det du trenger for flere dager til en meget billig penge.

 

Alanya og solnedgangene

 

 

dsc_0014_9

Alanya er kjent for sine mange solnedganger hele året gjennom. Selv i vintermånedene, så får du oppleve dette.

Så noe av det første vi skal oppleve når vi kommer nedover er akkurat dette. 1 glass hvitvin til kona og meg mens vi sitter på Beach 15 i Oba og følger med solnedgangen den siste halve timen.

Har selvfølgelig ikke glemt menneskene i Alanya. Både tyrkerne, men også de mange Europeere som bor der nede,  som vi har utviklet et godt forhold til. Har fått flere gode venner som vi setter pris på å treffe igjen. Mer om det sosiale en annen gang.

Så for egen del så er det trygt å reise nedover til Alanya, og anbefaler flere å gjøre det samme.

Har du oppfatninger om det å reise til Tyrkia, så kommenter gjerne.

Ha en fin dag alle sammen.