Har du noen gang drømt om å sveve i en ballong høyt over bakken?

Med  høydeskrekk opplevde jeg en utrolig ballongferd i Kappadokia.

bloggbilde4

En Fredag kl. 0700 om morgenen skjedde det for meg. Selv med min høydeskrekk ble det den mest utrolige opplevelsen jag noen gang har hatt.

Alle ballongferder starter tidlig om morgenen da været er optimalt

Kl 0600 om morgenen med en temperatur på 4 varmegrader, ble vi hentet i en minibuss og transportert til utgangspunktet for ballongferden.Det var fortsatt mørkt, men man ante at grålysningen var i anmarsj.
Etter 10 min venting i bussen ble vi geleidet bort til et område hvor ballongen lå utpakket på bakken, men ikke oppblåst.En kraftig vindmaskin ble startet opp og blåste inn i ballongen, som raskt ble fylt med luft. Det lysnet raskt og da jeg så meg omkring, så var det 30-40 andre ballonger som gjennomførte samme prosedyre over et stort område.
Gassen ble satt på og kraftig flamme tilførte nå den voksende ballongen varme. I løpet av få minutter reiste så ballongen seg rett opp, og kurven vi alle skulle stå i ble nå satt i rett posisjon. Deretter ble vi plassert 4 personer i hvert rom på hver side av kurven,med gassbeholdere og ballongfører i midten. Så var vi klar, og ballongmannskapene på bakken stod klar for å sikre en sikker og god oppstigning.

bilde1-blogg

Nå kom øyeblikket jeg hadde gruet meg til lenge. Ville høydeskrekken  ødelegge hele turen for meg?

Ballongfører med hånden på gassen sendte nå kraftige flammer opp i ballongen, som sakte løftet seg fra bakken. Alt gikk deretter så sakte og behagelig at det føltes som om jeg kunne gå ved siden av ballongen. Flammen ga oppdrift og svak sidevind førte ballongen sideveis. Det hele så behagelig og naturlig at kroppen tilpasset seg høydeforandringen på en naturlig måte.
I tillegg var vi stort sett ikke høyere enn 50 til maks 70 meter over bakken. Så alle med høydeskrekk! Dette vil du også klare uten problemer.

ballonbg2

Love Valley- Kjærlighetsdalen – den største opplevelsen på turen.

40 ballonger oppe samtidig denne dagen, var et ubeskrivelig syn, i all sin fargeprakt. Dette synet har jeg tidligere kun sett på bilder, men nå var jeg selv midt i denne opplevelsen.
Ballongen ble så ført opp og ned over Kjærlighetsdalen, sammen med 10- 15 andre ballonger samtidig. Førerne kommuniserte med hverandre via radiosamband, og hadde full kontroll med hverandre, selv om det for oss så ut som om de skulle kollidere. Et ubeskrivelig landskap, som jeg aldri før har opplevd, åpnet seg nå foran meg i all sin prakt.
Ballongen svevde i gåfart over tretoppene, og steg opp og ned i takt med endringene i landskapet. Jeg måtte flere ganger klype meg i armen, for å ta innover meg alle inntrykkene.

 bloggbilde3

Landingen et kapittel for seg.

Etter 40 min, var det tid for landing. Ballongen steg opp til 60-70 m over bakken, for å komme til landingsstedet. Alt perfekt timet, med faste landingsområder for hver enkelt ballong.
Under oss så vi nå turbussen som fraktet oss ut, og bilen med tilhenger hvor ballongen skulle fraktes tilbake. Sakte men sikkert ble ballongen ført ned mot bilen, hvor den landet rett ned på tilhengeren, med noe hjelp fra bakkemannskapene. En flott prestasjon. Deretter alle ut, hvor vi så fikk champagne og diplom for gjennomført ballongferd.

Hadde jeg ikke gjennomført turen med ballong, ville jeg angret resten av livet.

En ballongferd som dette anbefaler jeg til alle, høydeskrekk eller ikke.

Kona og jeg rett før vi letter .

Kona og jeg rett før vi letter .