Hvordan skape sosiale møteplasser i Alanya?

yoga-1714757_1280

Alt som iverksettes av aktiviteter er for å tjene penger

 

Jeg har de siste dagene registrert at flere nordmenn etterlyser møtesteder og aktiviteter som de kan delta i når de er i Alanya på langtidsopphold. Mange er lei av  at alt som tilbys her nede er på restauranter, enten  quiz på restauranter eller Karaoke på restauranter. Sjømannskirken er ok, men kun for et besøk av og til sier flere. Hva finnes for folk som ønsker å bo her i vinterhalvåret og  som ikke arrangeres av restauranter?

Svarene som kommer er som forventet. Det finnes svært få aktiviteter som iverksettes for å betjene det sosiale behovet nordmenn eller andre skandinavere har i vinterhalvåret. Det som iverksettes av aktiviteter er for å tjene penger. Restauranter, puber, Sjømannskirken osv er alle avhengig av å skaffe inntekter, og forsøker etter beste evne å legge tilrette for at nordmenn og andre skandinavere skal ha det best mulig. Om det er lapskauskvelder i Sjømannskirken eller fårikål og Bacalao, Quiz, Karaoke osv. på diverse restauranter, så er det for å skape sosiale møtesteder for nordmenn, samtidig som de kan tjene penger på sine aktiviteter. Her synes jeg samtlige aktører gjør så godt de kan.

 

the-strategy-1080528_1280-1

 

Hvorfor dyrker  ikke  nordmenn sine hobby når de er i Alanya på langtidsopphold?

 

Samtidig forstår jeg veldig godt de som ønsker andre møtesteder og sosiale fora, hvor mennesker kan treffes og bli kjent. Behovet for andre typer aktiviteter, som ikke krever å måtte spise eller drikke på en restaurant er absolutt tilstede. Vi har alle forskjellige hobby som vi trives med. Skal vi være et sted over lenger tid, så er det vesentlig å kunne dyrke det man liker, sammen med andre.

Hvorfor skjer ikke det i det i Alanya?

Svaret er dessverre ganske enkelt. Ingen eller veldig få ønsker å bidra til at fellesskapet skal kunne gjennomføre aktiviteter, som veldig mange etterlyser. Eller kan det være at de ikke helt vet hvordan de skal få det til?

 

 

piano-78492_1280

Hvor finnes det ressurssterke mennesker i Alanya

Mitt spørsmål blir da. Hvor er det blitt av alle de ressurssterke menneskene som hadde ansvarsfulle jobber i privat og offentlig næringsliv? Hvor er det blitt av alle de  ressurssterke menneskene som drev lag og foreninger rundt omkring i hele Norge, til glede for både barn og voksne. Hvor er blitt av alle de menneskene som bakte kaker,stekte vafler, og var vakter på diverse idrettarrangementer?

Jeg vet svaret. Alle de  ressurssterke menneskene finnes her nede i Alanya  i vinterhalvåret.

Lev et meningsfullt liv og ta vare på helsa

Flere forskere har påpekt at skal du ta vare på helsa og leve et meningsfullt liv, så må du bruke de ressursene du har. Eldre som deltar i frivillige aktiviteter trives også bedre en andre.http://forskning.no/helse-aldring-samfunn-psykologi-sosiale-relasjoner/2016/08/eldre-som-jobber-frivillig-trives-bedre  Det betyr opp av godstolen og gjør det du er god til.

Nils Arne Eggen skrev i sin tid boka: Godfoten, som var en filosofi i Rosenborg fotballklubb, som skapte suksess år etter år. Ikke bare i Rosenborg, men også i privat og offentlig næringsliv.https://bokelskere.no/bok/godfoten-samhandling-veien-til-suksess/170760/. Eggen var opptatt av å bygge en godfot filosofi i Rosenborg som la opp til at alle involverte parter skulle brukes til det man var god til. Alt fra spillere, vaktmester, rengjøringsperssonell, trenere , banemannskap osv.

 

Dersom alle som bor i Alanya i vinterhalvåret hadde brukt sine   ressurser til glede for fellesskapet, så ville vi alle opplevd å ha en meningsfull og trivelig hverdag.

 

Ressursene forsvinner ikke for de om du bli pensjonert eller ufør, og kom ikke med floskelen om at nå må vi hvile etter et langt arbeidsliv. Dersom alle gjør det, så skjer det ingen verdens ting.

 

Håper med denne bloggen å ha utfordret deg til å komme med forslag på  hva du mener kan og bør gjøres. Eller er jeg helt på bærtur?

 

bicycling-1744417_960_720

 

 

 

 

 

 

Previous

Å måtte lære noe man misliker er ikke lett.

Next

Spørreundersøkelse vedr.ønskede aktiviteter i Alanya

8 Comments

 1. Ivar Gunnar Lia

  Bra tema, Steinar!
  Jeg har prøvd å dra igang litt interesse for tyrkisk fotball, ettersom Alanyaspor spiller sine hjemmekamper i gamle Oba og ikke minst fordi klubben rykket helt opp i den øverste ligaen foran denne sesongen. Kan det være mulig å lage en slags supporterklubb for norske fans? Treffes en gang i uka og snakke fotball, gå sammen på hjemmekamper. Jeg vet ikke, men jeg ser at mange følger med på Facebook når jeg lager direkteoppdatering fra kampene. Interessen finnes. Men da blir det vel fort samling på et sted med øl…….same shit! Koster også penger!

  • steinar

   Takk for kommentar Ivar. Et godt forslag til tiltak fra deg. Min oppfatning er at en restaurant gjerne kan være et samlingspunkt for en aktivitet, så lenge vi har initiert den. Å samles på hjemmekampene til Alanyaspor må jo være flott, for de som er interessert i fotball. Utfordringen blir å få dette organisert, slik at de som ønsker å være med, får nødvendig info. Kommer til å diskutere dette nærmere etter hvert.

 2. Harald Borge

  Sykkel- og fotturer vil sikkert være interessant for mange. De fleste blir, etter noe tid, lei av å sykle/gå langs strandpromenaden. Sykkelturer som vist på bildet, gjerne en eller flere dager, kan være en god ide. Slike turer arrangeres av diverse firma, men jeg vet ikke om dette er utbredt i Alanya-området. Herlig hvis noen tar initiativ for normenn i Alanya.

  • steinar

   Takk for kommentar. Tror at dette kan være en av flere fysiske aktiviteter menge ønsker å utføre sammen med andre. Så får vi se hvor mange som ønsker å være med.

 3. Dette syns jeg var et interessant innlegg. Vi har tydeligvis tenkt litt i de samme baner den siste uke. Jeg har tenkt litt selv på dette. Jeg har fått mange mailer av kvinner og menn som nettopp har flyttet ned og mangler nettverk. Mange er her gjerne flere måneder før de møter noen . Jeg har prøvd å finne litt ut litt hvordan dette er organisert på Gran Canaria. Det virker som de har en form for Norsk klubb. jeg tenker at noe lignende hadde vært en god ide her. Så kunne vi fått de forskjellige aktivitetene inn i system. Ideen om å samles for fotball syns jeg var bra selv om jeg selv ikke er fotball interessert. Men her er det jo bare fantasien som setter en stopper. Vist flere er med på laget så kan en regne med meg her nede. Jeg har erfaring fra både frivillig arbeid og organisering av både store og små begivenheter. Både i statlig og privat regi.

 4. steinar

  Takk for kommentar Veronica. Hyggelig hvis vi tenker i samme baner. Aktiviteter er en mangelvare, spesielt for nordmenn i Alanya. Interessen for aktiviteter er tilstede, men organiseringen og gjennomføringen kan by på problemer. Jeg kommer til å ta opp disse tingene i mine nærmeste blogger, så får vi se.

 5. Bjørn Isachsen

  En utfordring er at aktiviteter ofte er avhengig av en eller flere ildsjeler, samt at det er en viss kontinuitet. Denne kombinasjonen er ikke lett å få til når mesteparten av “befolkningen” er i Alanya kun i kortere perioder.

  • steinar

   Takk for kommentar Bjørn. Enig din beskrivelse. Spørsmålet blir da: Hvordan løser vi det?

Comments are closed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén