Jeg er så glad for at det ikke finnes holke i Alanya

Jeg er så glad for at det ikke finnes holke i Alanya

Tilbake i Alanya etter juleferie med familie hjemme i Norge. Tenker nå tilbake på de 4 ukene vi fikk i desember, og hvilke åpenbare refleksjoner man gjør seg når du sitter nede i Alanya igjen. Desember var en mørk og kald måned, faktisk kaldere der vi bor enn j på flere år. En blanding av kulde, mildvær, vind og regn i skjønn forening gjorde mange av dagene til rene ekstremsporten. Jeg som så mange andre har sansen for snø i desember, og det er ok at det er kaldt, så lenge det er stabilt. Det vi opplevde denne gangen var en farlig blanding av underkjølt regn, som skapte livsfarlige situasjoner både for biler og fotgjengere. Mange fikk problemer på disse dagene.

 

 

 

 

Ekstremsport for mange eldre og folk med fysiske utfordringer.

Uansett vær, så må man på en eller annen måte få handlet mat og andre nødvendige dagligvarer. På dette føret som var over noe tid i desember, så var det en stor utfordring for mange. Nå har vi heldigvis en bil vi kan benytte, men jeg skal love deg at på den holken som var, så kjørte jeg bilen med hjerte i halsen flere ganger. Kun hovedveiene var saltet og strødd, men sideveiene manglet dette. Jeg må nok medgi at bilen var på tur ut av veien flere ganger, og jeg som sjåfør hadde store problemer med å holde bilen under kontroll. Kom oss til butikkene hvor vi skulle handle, og på isete og holkete parkeringsplasser, som måtte passeres  på egne ben.  Både jeg og mange med meg hadde store utfordringer på holken, før vi kunne entre butikken og føle oss komfortable igjen. Skulle sannsynligvis ikke kjørt bil på disse dagene, men slik ble det ikke. I tillegg skulle jeg vel kjøpt inn både brodder og staver. Tenk på de helsemessige konsekvensene ved uhell på is og holke.

 

 

Hvorfor ikke bytte ut ekstremsport i Norge med noen fine vintermåneder i Alanya?

Nå er det på 7 året kona og jeg oppholder oss i Alanya i vintermånedene. Da vi er pensjonister og derfor har denne muligheten, så er vi begge enige om at dette er et av de beste valgene vi har tatt. Vi er ute hver eneste dag og slipper å bekymre oss for holke eller isete veier. Snøen ser vi høyt oppe fjellene, mens det nede i Alanya er en behagelig  sommertemperatur etter norske forhold. Det kan være kjølig om nettene og tidlig morgen, men når solen kommer så varmer den slik den gjør hjemme i Skandinavia på sommeren. Klart det regner i Alanya på vinteren , men varer sjelden lenge før solen bryter gjennom og gjør det behagelig igjen.

 

 

https://no.wikipedia.org/wiki/Efesos

Alanya er godt både for helsa og sosialt.

I løpet av årene vi har vært i Alanya, så har vi blitt kjent med mange hyggelige mennesker. En god del av disse har også helsemessige utfordringer, og samtlige av disse lovpriser det å kunne være i Alanya på denne tiden. Flere av disse har smerter i kroppen hjemme i Skandinavia, og opplever da en tilværelse som er betydelig bedre enn hjemme. En annen stor fordel ved å være her på denne tiden er alle de hyggelige menneskene du vil treffe. Her bor flere tusen skandinavere og andre europeere, som opplever å ha et betydelig bedre sosialt liv enn i hjemlandet. Om du er enslig eller par betyr lite, da det er flere sosiale arena du kan oppsøke. Du vil oppleve at de fleste er  sosialt innstilte og ønsker å bli kjent med andre mennesker.  I tillegg vil du finne et prisnivå som er et av de rimeligste i Europa. Det tyrkiske kjøkken tilbyr spennende matretter, og Tyrkias historie innbyr til spennende utflukter.  Så hva venter du på? Har du muligheten, så er du mer enn velkommen til Alanya.