Jeg nyter hver eneste dag i Alanya i vinterhalvåret.

Alanya snart tilbake på toppen som fremste reisemål i Skandinavia?

Jeg nyter hver eneste dag i Alanya i vinterhalvåret.

Fra slutten av september og til utgangen av mars er kona og jeg i Alanya i til sammen 5 måneder. Kun et avbrekk i desember for å feire jul og advent sammen med barn og barnebarn. Sommeren i Norge er ikke alltid den beste, snarere tvert i mot. Det betyr ikke lenger det samme som før, da vi vet at i Alanya er det full sommer i både oktober og november. Så når høsten setter inn i slutten av september, da reiser vi til Alanya, vårt vinterparadis. Her opplever vi  sommer, sol, bading, sosialt fellesskap, lokale arrangementer, historiske kulturskatter, gjestmilde og snille tyrkere, og ikke minst fysiske aktiviteter for å holde kropp og helse i best mulig stand.

28 grader i vannet i begynnelsen av oktober

Høsten i Alanya er skandinavisk sommer på det beste og vel så det.

Vi har de siste årene kommet ned helt i slutten av september, og har da over to deilige måneder før hjemreise i desember. Temperaturen i begynnelsen av oktober er mellom 25-30 grader i skyggen, og 28 grader i sjøen. Så de som lurer på hvordan det er i oktober, så kan jeg bare si: Dersom du liker du sol, varme og bading, ja da er det bare å reise. For egen del blir det mye bading i oktober, da jeg liker badetemperaturer på over 25 grader. I november går den ned mot 23 grader i slutten av måneden, noe som er for kaldt for meg. Blir vel litt pysete med alderen?

 

 

På sykkeltur med tyrkiske sykkelvenner.

Fysiske aktiviteter gjennomføres tidlig på morgenen i oktober.

Jeg nyter hver dag jeg kan sykle i områdene rundt Alanya. Enten det er i fjellene eller langs landeveien til Gazipasa eller andre steder. Turene starter som regel 06.00-06.30 om morgen i oktober, da varmen kommer sterkt ved 11.00 tiden om formiddagen. Alltid spennende å få menneskene og dagliglivet  tett på kroppen. Tyrkerne er både vennlige og gjestmilde når du kommer syklende i landsbyene utenfor tettstedet Alanya. Jeg  får 3-4 timers fin sykkeltur på formiddagen, og er tilbake når folk flest våkner og nyter sin frokost eller morgenmad. Deretter blir det gjerne et bad eller flere, noe soling og gjerne en lunch på en eller annen strand restaurant. Klart jeg nyter dette, spesielt når jeg vet hvordan oktober og november er hjemme.

Her et bilde jeg tok fra ballongturen i Kappadokia for 1 år siden.

Benytter  oktober og mars  til å reise til andre spennende steder i Tyrkia

Tyrkia inneholder flere spennende steder å besøke. Det være seg storbyen Istanbul eller de mange historiske stedene som finnes rundt omkring i landet. Tyrkia har flere historiske steder på Unescos verdensarvliste enn de fleste andre land. Her er bare å velge å vrake. For vår del reiser vi gjerne en tur på høsten og en tur i mars. Da blir det som regel turer med 3-5 dagers overnatting, avhengig av hvor langt vi skal kjøre og hvor mye vi ønsker å oppleve.Vi bestiller våre reiser gjennom de forskjellige turoperatører som finnes i Alanya, mens mange andre leier bil og kjører selv. Begge deler fungerer helt utmerket. En reise til Kappadokia og Istanbul feks. kan være greit å gjennomføre i Oktober, da temperaturen er behagelig.

 

 

Fra sangcafe i Oba i november 2017.

Opplevelser og inntrykk i hverdagen er selve livet.

Det er nå engang slik at det vi opplever hver dag og i nuet, er det som beriker livet og er selve livet.  For egen del forsøker jeg å være ekstra bevisst akkurat det i den tiden vi oppholder oss i Alanya.

Farger og dufter på grønnsaksmarkedene flere ganger i uken. Frukttrær som blomster, og andre blomster i alle nydelige farger og dufter. Spaserturene langs strandpromenaden, hvor middelhavet slår sine bølger innover strendene. Tyrkerne på sine søndagsutflukter med familien, grilling og barna som leker.

Sosial sammenkomster hvor vi treffer hyggelige mennesker fra flere land, og stifter nye bekjentskaper. Et besøk i Sjømannskirken for kaffe og vafler. I tillegg mye, mye mer. Er det noe rart vi trives i Alanya i vinterhalvåret? Skulle gjerne sett at flere fra Skandinavia hadde benyttet seg av samme muligheten. Hva mener du?

 

 

 

 

Fra grønnsakmarkedet i Alanya so du kan se hver fredag hele året.