Ukentlig Jamsession i vinterhalvåret

elvis

 

Torsdag i forrige uke samles vi igjen på Secret Restaurant i Alanya. Musikere og sangere fra Usa, Tyskland, Danmark, Irland, England og Norge, en riktig internasjonal gjeng med andre ord.  De fleste av oss var rene amatører, som bare liker å komme sammen for å  spille og synge. Det vi alle liker er lyden av akustiske instrumenter  som gitarer, fiolin, banjo, munnspill og diverse slaginstrumenter.

Vi er alle godt voksne mennesker som liker musikken fra 50, 60 og 70 tallet, men også nyere viser mm. Da sier det seg selv, at gamle slagere fra denne tiden med Elvis Presley, Creedence Clearwater Revival, Beatles, Lous Armstrong, John Denver  med flere , står høyt oppe på ønskelistene når vi samles. Men også norske, svenske og danske sanger blir hyppig brukt. Her synger vi på mange språk.

creedence

Musikk og sang forener oss

Det er lett å trives med en gjeng som alle har det til felles at de liker sang og musikk, og da spesielt harmoniene i sangene. Det brukes ikke tid på de store diskusjonene, og vi løser ingen verdensproblemer her. Derimot forener vi det hver og en av oss bringer med seg, til felles utførelse av sanger fra vår ungdomstid. For noen er det naturlig å synge melodistemmen, mens flere av oss andre nyter å kunne legge til en annen eller tredje stemme. Et felles kor med akustisk musikk er for oss en ukentlig energi innsprøyting. Det beste ved dette er at vi nyter vår egen fremførelse ,uansett om vi treffer riktig tone eller riktig grep . Vi hører noe er feil, men bryr oss ikke. Vi bare nyter å dele sangen og musikken med hverandre.

jamsession1

Sosialt, lærerik og meningsfull vinteraktivitet

Slike sammenkomster blir alltid meget hyggelige. Sang og musikk bringer folk sammen på tvers av landegrenser og språk. Nye sanger kommer opp, og da er tiden inne for noen av oss til å skjerpe sansene og lære noen nytt. En kald Efes i sommervarmen, som torsdag var 27 grader gjør, er også en nytelse i denne sommervarmen.

 

En privat Jamsession som dette er tiltaler meg i særdeleshet, da de som er med ,ikke opptrer for andre enn seg selv. Dukker det opp en restaurantgjest, så er det ok, men vi driver ingen form for underholdning.

Men liker du å synge eller spiller et akustisk instrument, så er du hjertelig velkommen å delta. Ingen stor musikalsk terskel for å delta her. For oss er dette både sosialt, lærerikt og en meningsfull vinteraktivitet.

 

Ha en fin musikalsk dag med eller uten instrumenter.

 

 

 

 

inblogg/registrere/c1cbf00a644900521d6f56b18cb69f31d0567708louis-arm