Nå ser jeg fram til nytt langtidsopphold i Alanya.

Nå ser jeg fram til nytt langtidsopphold i Alanya

Hvert år på denne tiden  så begynner det å krible i kroppen. Årsaken er enkel, da det er like før den årlige langtidsturen til Alanya starter. Etter 6 mnd. med vår og sommer hjemme i Norge, så er tiden kommet for å skifte bosted. Vi reiser ikke på ferie, da ferie i så lang tid blir for slitsomt. For vår del så trives vi best når vi kan ha samme rutiner som hjemme. Da blir en viktig del av oppholdet det å kunne gjøre de daglige gjøremål sammen. Tror alle som har vært på ferie i lengre tid vet hva jeg mener. Du blir fort lei av å spise lunch og middag på restauranter flere ganger pr dag i lengre tid. Bare det å velge hvor du skal gå ut i kveld, kan fort bli et ork. Så derfor er det å leve som hjemme, nøkkelen til et godt  opphold for oss i de 5 mnd vi oppholder oss i Alanya.

 

 

Når er beste tidspunkt å reise nedover lurer du kanskje på?

 

For vår del så er slutten av september og begynnelsen av oktober absolutt den beste tiden å reise nedover.Når oktober kommer, så begynner dagtemperaturene å bli sånn noenlunde levelige for oss nordboere. I tillegg blir nattetemperaturene såpass behagelige at du slipper å benytte aircondition, noe som er godt for kroppen. Forkjølelse kan fort oppstå ved bruk av aircondition om natten. Vi opplever på denne tiden en flott skandinavisk sommer, og slipper unna de tyngste månedene hjemme.

 

 

 

 

 

Ukens høydepunkt er å handle på grønnsaksmarkedene i Alanya.

Mandag og torsdag er det markedsdag i det området vi bor. Da er det den obligatoriske handleturen for å kjøpe inn  frukt og  grønnsaker til eget bruk. Vi har selvfølgelig fått oss vår egen trillebag, da mengden av grønnsaker du kjøper er betydelig større i Alanya enn hjemme. Så er det ofte slik at  øynene og duftene styrer flere impulskjøp enn behovet egentlig er. Men pytt, med de prisene på markedene er det bare en fornøyelse å kunne handle det øyet begjærer. Konsumet av frukt og grønnsaker for vår egen del er også betydelig større enn hjemme i Norge., noe kroppen setter pris på.

 

 

Har du ønsker om hva jeg skal skrive om fra Alanya?

Et langtidsopphold i Alanya høst/vinter kan for mange være et meget godt alternativ . Her finnes utallige muligheter til å oppleve severdigheter, tyrkisk kultur, spennende mennesker, fysiske aktiviteter, det tyrkiske kjøkken og mye mye mer. Jeg kommer til å skrive mer om dette utover høsten. Sitter du hjemme og lurer på om dette kan være noe for deg, men er usikker? Kommenter gjerne hva du lurer på, og om det er emner du ønsker jeg skal skrive mer om i bloggen fremover. Ha en fin dag så lenge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/Steinarjohanse/