Overgangen fra Norge til Alanya i september.

Passkontrollen i Antalya fungerte meget bra denne dagen.

Overgangen fra Norge til Alanya i september.

Du tror kanskje det er enkelt å reise fra Norge til Alanya i September? Jeg kan love deg at så ikke er tilfelle. Det er  store endringer du må forberede deg på. Du kan tenke deg selv at temperaturen i Norge i slutten av september kan ligge på 12-15 grader, hvis vi er heldige. Nå du ankommer Antalya eller Alanya lufthavn på denne tiden, kan jeg love deg at du merker forskjell. Direktefly fra Norge ankommer  Antalya rundt kl 12.00 tyrkisk tid. Alt er vel så lenge du er inne på flyplassterminalen, og skal gjennom passkontrollen og hente bagasjen. Når du så skal ut av flyplassenterminalen  med 4 kofferter, en sykkel, og 2 taxfreeposer og kommer ut i 34 grader i skyggen og full sol, ja da skjer det noe med deg. Overgangen er så kraftig at svetten bare pipler nedover ansiktet. Ytterjakken fra  Norge må selvfølgelig raskt av og deretter så er det å finne transportøren til Alanya.

Vi fant vår mann Bilal, som trofast ventet ved utgangen.

Utsiden av flyplassterminalen  et mylder av transportører.

Det går som regel greit, og normalt blir det kort ventetid før transportøren har samlet opp sine passasjerer. Ikke denne gangen nei. I stekende sol venter vi ca en halv time før vi får høre at 2 av passasjerene vi skulle hatt med oss til Alanya hadde tatt feil buss og var allerede på vei til Alanya. Morsomt ikke sant? Ikke nok med det. Transportøren som hadde tatt feil passasjerer hadde derfor reist fra Antalya i god tro, men de passasjerene han skulle hatt med nå stod igjen i Antalya og var rimelig fortvilte. Etter nok en del tid, fant vår transportør disse passasjerene, som da ble med oss. Heldigvis snakker transportørene seg i mellom og blir enige om å hjelpe hverandre i slike situasjoner. For oss andre ble ventetiden meget slitsom, da svetten fortsatt rant i strie strømmer. Resten av turen gikk heldigvis greit i avkjølt  buss.

 

 Vi ankommer Alanya etter 2 timers busstur og får oss en ubehagelig overraskelse.

Vel framme i Alanya  ble vi satt av ved sikkerhetskontrollen til anlegget, og nå så vi fram til å komme på plass i leiligheten.  To heiser måtte benyttes med all vår bagasje, og da heisen stoppet i vår etasje  og all bagasje var tatt ut , så vi til vår store fortvilelse at leiligheten ikke var ferdig vasket.  4 personer var i full gang med rengjøringen, og  de hadde fortsatt en del igjen. Hva gjør du da? Tyrkia er Tyrkia og vi vet at slike ting ikke er uvanlig. Her var det bare å ta det med ro, og finne andre ting å gjøre til de var ferdige. Vi kom greit på plass etter 1/2 times ventetid.

Solnedgangen i Alanya første dag, ja da er vi på plass i vårt andre hjem.

 

Etter en slitsom dag med tidlig reise fra Norge og en meget varm velkomst til Alanya, så er det viktig å gjøre akkurat det vi har drømt om  den siste tiden. For vår del var det å besøke vår faste strandbar, ta et glass vin(Efes på meg), og nyte solnedgangen. Når vi sitter der og nyter, så senker roen og trettheten seg innover oss, og vi kjenner at nå er vi på plass i  vårt andre hjem. Tidlig til sengs denne dagen må innrømmes. Gleder oss til fortsettelsen.😊