Personvernerklæring

Personvernerklæring for Steinarjohansen.com

Jeg er opptatt av å ivareta personvernet til leserne av Steinars blogg. og har utarbeidet denne personvernerklæringen for å beskrive hvordan jeg som behandlingsansvarlig innhenter, lagrer og benytter dine personopplysninger, samt hvilke rettigheter du har som bruker.

1. HVILKE PERSONOPPLYSNINGER BEHANDLES OG HVORFOR?

Du kan selvsagt lese Steinars blogg uten å registrere deg. Da vil det heller ikke bli behandlet noen personopplysninger om deg, med unntak av det som er nevnt under pkt. 4.

Steinars blogg sendet ut sin blog en gang pr uke i høst og vinterhalvåret via e-post. Dersom du ønsker å motta bloggen må du registrere en e-postadresse.

Navn og e-postadresse er personopplysninger som skal behandles etter personopplysningslovens bestemmelser. Personopplysningene som samles inn via Steinars blogg blir kun benyttet til å administrere tjenestene som tilbys og til å oppfylle funksjoner etter brukernes ønsker. Opplysningene vil ikke bli brukt til andre formål eller utlevert til andre.

2. SAMTYKKE

For å kunne behandle disse personopplysningene må jeg ha et samtykke fra deg.

Når du melder deg på e-postlisten samtykker du i at Steinars blogg kan oppbevare informasjonen du sender inn (f.eks. e-postadresse og navn) til å sende deg nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten ved å trykke på «unsubscribe» i et hvilket som helst blogginnlegg fra Steinars blogg.

Når du leser Steinars blogg samtykker du i at informasjonskapsler benyttes som beskrevet i punkt 4.

3. TILGANG TIL OG UTLEVERING AV PERSONOPPLYSNINGER

Det er kun Steinar Johansen som har tilgang til personopplysningene som lagres om deg. Opplysningene deles ikke med andre, med unntak av underleverandører som bistår i forbindelse med teknisk utvikling og drift av Steinars blogg, i den grad dette er nødvendig for å utføre disse oppgavene.

Mailschimp er databehandler for nyhetsbrevet, og e-postadressen lagres i en egen database.

4. BRUK AV COOKIES PÅ TRINES MATBLOGG

En cookie (informasjonskapsel) er en liten fil som blir lagret på din datamaskin. Når du besøker www.steinarjohansen.com lagres det cookies på din datamaskin.

Steinars blogg bruker Google Analytics, som bruker cookies for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen som genereres av en slik cookie sendes til Google og lagres på servere. Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har.

Steinars blogg bruker opplysningene fra Google Analytics til å analysere nettsiden. Dette gir informasjon om besøksstatistikk, hvilke innlegg som er mest populære, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter bloggen er mest besøkt osv. Ingen personlig eller identifiserende informasjon blir lagret, og det vil heller ikke være mulig å spore personlig trafikk via disse opplysningene.

Når du bruker Steinars blogg, samtykker du i at cookies benyttes som nevnt over. Dersom du ikke ønsker å akseptere bruk av cookies, kan du tilpasse innstillingene i din nettleser til å automatisk avvise cookies eller til å informere deg hver gang et nettsted vil lagre en cookie. Du kan også slette cookies som har blitt lagret på din datamaskin. Dette gjør du via menyen i nettleseren din. Hvordan dette gjøres, avhenger av nettleseren din.

5. KONTAKT

Steinars blogg ved Steinar Johansen er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger som skjer i forbindelse med tjenester knyttet til Steinars blogg. Har du spm. vedr dette kan du sende meg en mail.

Personvernerklæringen er oppdatert 03. mars 2019