Hvorfor skriver jeg ikke om den politiske situasjonen i Tyrkia?

 

Hvorfor skriver jeg ikke om den politiske situasjonen i Tyrkia?

Dette spørsmålet får jeg av og til på siden til Det Skandinaviske Samfunn  i Alanya. Alt er ikke rosenrødt blir det sagt. Få også fram de negative sidene med Tyrkia kommenteres det. Det er klart at spørsmålet er relevant, ikke minst på bakgrunn av hva som skjer i kjølvannet av krigen i Syra. Også den politiske utviklingen i Tyrkia har for mange av oss skapt både undring og bekymring. Den samme undring og bekymring har jeg også hatt for stormaktenes rolle i feks krigen i Syria. Hvilken av stormaktene skal vi stole på, når begge parter er enige om at det er nødvendig å bekjempe IS, og Al-Qaida. Hvilken fremgangsmåte er den rette? Russland støtter Syrias president og mener det er riktig framgangsmåte for å bekjempe IS og for å finne en løsning for Syria. USA vil fjerne Syrias president og finner  allierte i sin kamp mot IS og for å finne sin løsning for Syria. I tillegg er flere andre grupperinger involvert ,hvor flere av disse er definert som terrorgrupper. Til slutt så har både Russland og USA underliggende motiver for sin krigføring i Syria. Og hva så med Israel oppi det hele?Da er det ikke enkelt?

This Jan. 20, 2018 photo, shows the destruction of the Salaheddin neighborhood in eastern Aleppo, Syria.

Har vi ikke nok medieomtale om det som skjer i Tyrkia ?

Dersom vi ser tilbake på pressedekningen som har funnet sted de siste 4-5 år, så er det vel ingen som burde være i tvil om at situasjonen  og utviklingen i Tyrkia har fått massiv negativ omtale i vestlige media. I de fleste grupper på Facebook med tilknytning til Antalya regionen, så  kommenteres  det  nesten daglig om det som skjer i Tyrkia. Dette skaper ofte store og lite konstruktive diskusjoner.

Bør da Det Skandinaviske Samfunn i Alanya også omtale og diskutere den politiske situasjon og utviklingen i Tyrkia? Mitt svar er et entydig NEI. Min enkle begrunnelse for det er følgende: Jeg føler at jeg som person ikke har nødvendig kompetanse, innsikt, historieforståelse og kunnskap om det som skjer i Tyrkia. I tillegg er stormaktene sentrale aktører i området rundt Tyrkia med underliggende motiver, som jeg tror det er umulig å få innsikt i. I tillegg er mediadekningen stor nok som den er.

Det Skandinaviske Samfunn i Alanya skal fokusere på de positive og gode opplevelsene Tyrkia kan gi.

De av dere som har fulgt oss en tid kan ikke unngå å legge merke til at det som legges ut på siden, i hovedsak skal skape gode følelser. Et bilde eller video fra en strand  i solskinn, med badende mennesker gjør noe med oss. Vi skandinavere er ikke bortskjemte med  mye godt vær, og det utgjør derfor et stort savn for de fleste av oss. Bilder fra  markedene i Alanya, blomsterprakten rundt Atatürk  statuen, video fra borgen eller andre historiske kulturskatter, skal alle skape gode følelser og en lengsel etter å få oppleve det samme. Vi har fortsatt mange hundre tusen skandinavere som fortsatt sitter hjemme og ikke tør reise til Tyrkia. Et land som for få år siden var ferieland nr 1 for Skandinavere. Mitt ønske er at vi snarest mulig må komme tilbake dit igjen, og da med direkte flyruter, charterturer  og priser som før Hele Skandinavia fortjener å få Tyrkia tilbake igjen. Dagens Tyrkiske Lira og prisnivået i andre konkurrerende ferieland, bør være et klart fortrinn for Tyrkia.

 

Takk til dere alle som har bidratt så langt.

Mitt ønske er at vi skal få frem det positive Tyrkia har å by til de mange der hjemme i Skandinavia. Da må vi alle ta et ansvar og dele og kommentere , slik at vår venner får en mulighet til å vite om hvordan det er i Alanya akkurat i dag. Det kan du hjelpe til med.

 

Kommenter gjerne innlegget hvis du har noe på hjertet.

 

Kleopatra stranden.