Strandbarene åpner igjen i Alanya etter vinterdvalen

272

Strandbarene åpner igjen i Alanya etter vinterdvalen

 

Vinteren i Alanya  i 2017 har etter det mange tyrkere sier vært den kaldeste i manns minne. Selv om temperaturen mitt på dagen ligger på mellom 15-17 grader, så er morgen- og kveldstemperaturene heller kjølige. Derfor har det vært viktig å kle seg etter forholdene, akkurat som hjemme i Norge. Nå skal det vel sies at mange av de som kommer ned for en uke eller 14 dager ser ut til å ha glemt akkurat dette. Da blir det shorts og  T-skjorte, noe som flere kanskje skulle være vært foruten. Snikende kjølig vind og god temperatur i solen, gjør sitt til at mange returnerer hjem med både forkjølelse mm.

 

Forberedelser til ny sesong har vært i full gang siste uken.

Har syklet litt rundt omkring den siste uken langs strendene i Alanya. Aktiviteten har vært store flere steder, hvor maling, vasking, rydding og utplassering av solsenger har vært i fokus. Grunnen til den store aktiviteten henger nok sammen med den gode temperaturen, og det fine været vi har hatt den siste uken i Alanya. En merkbar forskjell fra den kalde vinteren, og da spesielt på vinden. Den er ikke kald lenger, noe tyrkerne og vi andre setter pris på.

 

 

Solhungrige turister og langtidsferierende er raskt på plass for å nyte solen.

Det tok ikke lange tiden før solsengene var på plass, før flere av strandbarene opplevde  større pågang av solhungrige og varmesøkende mennesker. Noen timer i solen for å nyte varmen, og bølgeskvulpen fra sjøen, var det mange som så ut til å nyte. En enkel lunch og godt drikke så også ut til å være noe mange hadde sett fram til en tid. Det virket også som smilet satt løsere og praten gikk  lettere når solen varmet. Nå får vi bare håpe at folk kjenner sin besøkelsestid  og støtter opp om våre tyrkiske venner  ved å besøke Alanya utover våren og sommeren. Med alle kanselleringer fra norske charterselskap og den kraftige nedgangen i turister de siste årene, så trenger de vår støtte spesielt i år.